Elintarvikelainsäädännön perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: EL00ER81-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
04.11.2024 - 17.11.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
13.01.2025 - 30.04.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Kouvolan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
- Opettajat
- Mari Järvenmäki
- Vastuuopettaja
- Mari Järvenmäki
- Ryhmät
-
ELKV24SPKehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
- Opintojakso
- EL00ER81
Toteutuksella on 24 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 35 t 45 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
To 16.01.2025 klo 09:30 - 11:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Ti 21.01.2025 klo 12:00 - 13:30 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 21.01.2025 klo 13:45 - 15:15 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 04.02.2025 klo 10:15 - 11:45 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Ke 05.02.2025 klo 09:30 - 11:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 11.02.2025 klo 10:15 - 11:45 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 12.02.2025 klo 09:30 - 11:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 19.02.2025 klo 09:30 - 11:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 04.03.2025 klo 13:15 - 14:45 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 04.03.2025 klo 15:00 - 16:15 (1 t 15 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 05.03.2025 klo 10:15 - 11:45 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 11.03.2025 klo 13:15 - 14:45 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 12.03.2025 klo 09:30 - 11:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 18.03.2025 klo 13:15 - 14:45 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 19.03.2025 klo 10:15 - 11:45 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 25.03.2025 klo 14:30 - 16:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 26.03.2025 klo 08:30 - 10:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 01.04.2025 klo 14:30 - 16:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 02.04.2025 klo 09:30 - 11:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 08.04.2025 klo 14:30 - 16:00 (1 t 30 min) |
Seminaari1 Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 09.04.2025 klo 13:45 - 15:15 (1 t 30 min) |
Seminaari2 Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
To 17.04.2025 klo 12:15 - 13:45 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 22.04.2025 klo 10:00 - 11:30 (1 t 30 min) |
Tentti: talousvesi perusteet EL00ER81-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
To 24.04.2025 klo 09:30 - 11:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tavoitteet
Tiedät miten elintarvikelaisäädännöllä ohjataan elintarvikevalmistusta.
Hallitset Suomen elintarvikelainsäädännön rakenteen ja keskeisen jaottelun.
Tiedät millaista ohjeistusta Suomessa on elintarvikkeille lainsäädännön lisäksi.
Pystyt lukemaan ja tulkitsemaan lakitekstiä.
Sisältö
Mistä erilaisista säädöstyypeistä Suomen elintarvikelainsäädäntö koostuu?
Miten löydät ajantasaisen lainsäädännön kuhunkin tarpeeseen?
Mikä ero on lainsäädännöllä ja erilaisilla elintarvikealaa koskevilla viranomaisohjeilla?
Miten lakitekstiä luetaan, tulkitaan ja sovelletaan?
Mitä elintarvikkeita ja elintarviketuotantoa koskevia lakeja Suomessa on?
Opiskelumateriaali
Learnin kautta jaettava materiaali.
Elintarvikelaki 297/2021
Euroopan unionin yleinen elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU), etenkin liite II
Muu soveltuva lainsäädäntö
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakson alussa saat alustavan tuntisuunnitelman sekä ohjeistukset ja palautuspäivämäärät kaikkiin tehtäviin sekä tenttien ajankohdat.
Lähiopetukseen osallistuminen ei ole pakollista, mutta osallistuminen lähiopetukseen ja ohjaukseen tukee oppimistasi etenkin tunneilla tehtävien harjoitustehtävien kautta. Opetus järjestetään Kouvolan kampuksella eikä etäosallistuminen ole mahdollista.
Harkitessasi opintoja nopeuttava väylää, ole yhteydessä opettajaan ennen opintojaksolle ilmoittaumista.
Voit hakea osaamisen tunnistamista joko koko opintojaksolle tai sen jollekin osa-alueelle. Ole yhteydessä opintojakson opettajaan ennen mahdollisen hakemuksen jättämistä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei TKI-yhteistyötä
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojakson suorittamiseksi sinun tulee osallistua tenttiin (1-2 kpl) ja tehdä kaikki oppimistehtävät
hyväksytysti. Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ja läpäisyvaatimukset ilmoitetaan opintojakson alussa . Tenttien ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa. Tentin läpäisemiseen vaaditaan 50 % tentin maksimipistemäärästä.
Kansainvälinen yhteistyö
Ei sisällä
Opiskelijan työmäärä
Opintojakson 5 op vaatii opiskelijalta 135 h työpanosta. Tähän sisältyy lähiopetukseen ja ohjaukseen käytetyt tunnit.
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojaksolla perehdytään yleisesti lainsäädännön merkitykseen ja siihen kuinka lakeja laaditaan kansallisesti. EU:n lainsäädäntö ja sen asema suomalaisessa lainkäytössä etenkin elintarvikealalla on merkityksellistä ja siihen käytetään aikaa. Opetellaan lukemaan ja tulkitsemaan lakitekstejä sekä etsimään tietoa lainsäädännöstä. Opit erittelemään erilaisten lakien, säädösten ja ohjeiden aseman julkisen vallan käytössä.
Saat kokonaiskäsitystä elintarvikealaa säätelevästä lainsäädännöstä kokonaisuudessaan ja opintojaksolla paneudumme harjoituksissa etenkin kansalliseen elintarvikelakiin sekä EU:n hygienia-asetukseen. Lisäksi tutustumme lainsäädännön pohjalta annettuihin soveltamisohjeisiin joidenkin esimerkkiohjeiden kautta.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointiperusteet ja pisteytys kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.
Opintojakso arviodaan kokonaisuutena. Arvosanaan vaaditan hyväksytysti tehdyt oppimistehtävät ja tentit.