Prosessi- ja pakkaustekniikka (5 op)
Toteutuksen tunnus: EL00ES55-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
07.04.2025 - 21.04.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
-
01.09.2025 - 12.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Kouvolan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 36
- Koulutus
- Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
- Opettajat
- Mari Järvenmäki
- Vastuuopettaja
- Mari Järvenmäki
- Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 16 . Avoin AMK : 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 16 . Avoin AMK : 0.)
- Ryhmät
-
ELKV24SPKehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
- Pienryhmät
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
- Opintojakso
- EL00ES55
Toteutuksella on 23 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 81 t 30 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
To 04.09.2025 klo 11:30 - 14:00 (2 t 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
148
Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
|
To 11.09.2025 klo 11:30 - 14:00 (2 t 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
148
Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
|
To 18.09.2025 klo 11:30 - 14:00 (2 t 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
148
Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
|
To 25.09.2025 klo 11:30 - 14:00 (2 t 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
148
Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
|
Pe 26.09.2025 klo 08:00 - 12:00 (4 t 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Pe 26.09.2025 klo 12:00 - 16:00 (4 t 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
To 02.10.2025 klo 11:30 - 14:00 (2 t 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
148
Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
|
Pe 03.10.2025 klo 08:00 - 12:00 (4 t 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Pe 03.10.2025 klo 12:00 - 16:00 (4 t 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ti 07.10.2025 klo 08:00 - 12:00 (4 t 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ti 07.10.2025 klo 12:00 - 16:00 (4 t 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ti 14.10.2025 klo 08:00 - 12:00 (4 t 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ti 14.10.2025 klo 12:00 - 16:00 (4 t 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ke 15.10.2025 klo 08:30 - 11:00 (2 t 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 28.10.2025 klo 08:00 - 12:00 (4 t 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ti 28.10.2025 klo 12:00 - 16:00 (4 t 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ti 04.11.2025 klo 08:00 - 12:00 (4 t 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ti 04.11.2025 klo 12:00 - 16:00 (4 t 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ke 05.11.2025 klo 08:30 - 11:00 (2 t 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
309A
Byod-/teorialuokka (36+1), päärakennus
|
Pe 14.11.2025 klo 08:00 - 12:00 (4 t 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Pe 14.11.2025 klo 12:00 - 16:00 (4 t 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Pe 21.11.2025 klo 08:00 - 12:00 (4 t 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Pe 21.11.2025 klo 12:00 - 16:00 (4 t 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tavoitteet
Tunnet keskeiset elintarvikeprosessit kuten esimerkiksi kuumennus, jäähdytys, pilkkominen, kypsennys, joilla elintarvikkeita voidaan käsitellä, jalostaa ja valmistaa.
Osaat kuvata eri prosessien keskeiset ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa.
Tunnet erilaisia pakkausmenetelmiä ja osaat elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.
Sisältö
Mitä vaikutusta erilaisilla prosesseilla on elintarvikkeen rakenteeseen, koostumukseen ja säilyvyyteen?
Kuinka valita prosessi halutun lopputuloksen saamiseksi?
Mitä erilaisia prosesseja käytetään erilaisten raaka-aineiden ja elintarvikkeiden jalostuksessa?
Millaisia erilaisia pakkaustekniikoita ja pakkauskoneita on?
Tutustutaan keskeisiin elintarvikeprosesseihin teoriassa ja käytännön harjoitteissa
Tutustutaan erilaisiin pakkauskoneisiin ja niiden soveltuvuuteen erilaisille elintarvikkeille
Opiskelumateriaali
Opettajan Learnissa jakama materiaali.
P.J. Fellows Food Processing Technology soveltuvin osin.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opetus toteutetaan kokonaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Etäosallistuminen ei ole mahdollista. Lähiopetusta ei lähtökohtaisesti tallenneta, eikä sitä korvata etäluennoilla silloin, kun lähiopetusta annetaan lukujärjestyksen mukaan. Osa opetuksesta tapahtuu laboratorioympäristössä. Läsnäolo laboraatioissa ja mahdollisissa suullisissa harjoituksissa ja työelämävierailuilla on välttämätöntä opintojakson suorittamiseksi.
Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakso koostuu n. 10 luento-opetuskerrasta ja tunnilla tehtävistä yksilö ja pienryhmätehtävistä. Lisäksi laboraatioita pienryhmissä n. 8 kertaa.
Opettajan ohjausta saatavilla lähituntien yhteydessä ja erikseen sovittaessa.
Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti/ryhmänä/paritöinä.
Opintojaksolla hyödynnetään erilaisia palautteenantotapoja. Niitä voivat olla esimerkiksi kirjallinen ja suullinen palaute. Lisäksi voidaan hyödyntää myös vertaispalautteenantoa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisuuksien mukaan.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Oppimistehtävien, kuten laboraatioraporttien, palautusajat ilmoitetaan opintojakson alussa. Samoin sovitaan tentin ajankohta.
Opiskelijan työmäärä
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Lähiopetusta järjestetään lukujärjestyksen mukaisesti. Luentoja n. 22 t ja käytännön harjoituksia laboratoriossa n. 35 t. Opiskelijan itsenäistä ajankäyttöä 78 t.
Toteutuksen osien kuvaus
Tutustutaan yleisimpiin elintarvikeprosesseihin ja elintarvikkeiden pakkauskoneisiin teoriassa ja käytännön laboraatioissa. Laboratoriossa tehdään erilaisia harjoitustehtäviä, joista osa voi olla työelämän toimeksiantoja. Opetellaan käyttämään koneita ja laitteita ja tutustutaan perusprosesseihin. Laboraatioista kirjoitetaan työselostukset. Teoriaosuudesta pidetään kirjallinen tentti.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointimenetelmät ja -kriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.
Arviointi muodostuu tentistä, mahdollisista oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista.