Process engineering and packaging techniques (5 cr)
Code: EL00ES55-3002
General information
- Enrollment
-
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has begun.
- Timing
-
01.09.2025 - 12.12.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 36
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
- Teachers
- Mari Järvenmäki
- Teacher in charge
- Mari Järvenmäki
- Scheduling groups
- Pienryhmä 1 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
- Pienryhmä 2 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
- Small groups
- 1
- 2
- Course
- EL00ES55
Realization has 23 reservations. Total duration of reservations is 81 h 30 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Thu 04.09.2025 time 11:30 - 14:00 (2 h 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
148
Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
|
Thu 11.09.2025 time 11:30 - 14:00 (2 h 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
148
Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
|
Thu 18.09.2025 time 11:30 - 14:00 (2 h 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
148
Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
|
Thu 25.09.2025 time 11:30 - 14:00 (2 h 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
148
Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
|
Fri 26.09.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Fri 26.09.2025 time 12:00 - 16:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Thu 02.10.2025 time 11:30 - 14:00 (2 h 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
148
Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
|
Fri 03.10.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Fri 03.10.2025 time 12:00 - 16:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 07.10.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 07.10.2025 time 12:00 - 16:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 14.10.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 14.10.2025 time 12:00 - 16:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Wed 15.10.2025 time 08:30 - 11:00 (2 h 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 28.10.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 28.10.2025 time 12:00 - 16:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 04.11.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 04.11.2025 time 12:00 - 16:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Wed 05.11.2025 time 08:30 - 11:00 (2 h 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
309A
Byod-/teorialuokka (36+1), päärakennus
|
Fri 14.11.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Fri 14.11.2025 time 12:00 - 16:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Fri 21.11.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Fri 21.11.2025 time 12:00 - 16:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Objective
Tunnet keskeiset elintarvikeprosessit kuten esimerkiksi kuumennus, jäähdytys, pilkkominen, kypsennys, joilla elintarvikkeita voidaan käsitellä, jalostaa ja valmistaa.
Osaat kuvata eri prosessien keskeiset ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa.
Tunnet erilaisia pakkausmenetelmiä ja osaat elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.
Content
Mitä vaikutusta erilaisilla prosesseilla on elintarvikkeen rakenteeseen, koostumukseen ja säilyvyyteen?
Kuinka valita prosessi halutun lopputuloksen saamiseksi?
Mitä erilaisia prosesseja käytetään erilaisten raaka-aineiden ja elintarvikkeiden jalostuksessa?
Millaisia erilaisia pakkaustekniikoita ja pakkauskoneita on?
Tutustutaan keskeisiin elintarvikeprosesseihin teoriassa ja käytännön harjoitteissa
Tutustutaan erilaisiin pakkauskoneisiin ja niiden soveltuvuuteen erilaisille elintarvikkeille
Course material
Opettajan Learnissa jakama materiaali.
P.J. Fellows Food Processing Technology soveltuvin osin.
Study forms and methods
Opetus toteutetaan kokonaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Etäosallistuminen ei ole mahdollista. Lähiopetusta ei lähtökohtaisesti tallenneta, eikä sitä korvata etäluennoilla silloin, kun lähiopetusta annetaan lukujärjestyksen mukaan. Osa opetuksesta tapahtuu laboratorioympäristössä. Läsnäolo laboraatioissa ja mahdollisissa suullisissa harjoituksissa ja työelämävierailuilla on välttämätöntä opintojakson suorittamiseksi.
Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakso koostuu n. 10 luento-opetuskerrasta ja tunnilla tehtävistä yksilö ja pienryhmätehtävistä. Lisäksi laboraatioita pienryhmissä n. 8 kertaa.
Opettajan ohjausta saatavilla lähituntien yhteydessä ja erikseen sovittaessa.
Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti/ryhmänä/paritöinä.
Opintojaksolla hyödynnetään erilaisia palautteenantotapoja. Niitä voivat olla esimerkiksi kirjallinen ja suullinen palaute. Lisäksi voidaan hyödyntää myös vertaispalautteenantoa.
RDI and work-related cooperation
Mahdollisuuksien mukaan.
Timing of exams and assignments
Oppimistehtävien, kuten laboraatioraporttien, palautusajat ilmoitetaan opintojakson alussa. Samoin sovitaan tentin ajankohta.
Student workload
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Lähiopetusta järjestetään lukujärjestyksen mukaisesti. Luentoja n. 22 t ja käytännön harjoituksia laboratoriossa n. 35 t. Opiskelijan itsenäistä ajankäyttöä 78 t.
Course part description
Tutustutaan yleisimpiin elintarvikeprosesseihin ja elintarvikkeiden pakkauskoneisiin teoriassa ja käytännön laboraatioissa. Laboratoriossa tehdään erilaisia harjoitustehtäviä, joista osa voi olla työelämän toimeksiantoja. Opetellaan käyttämään koneita ja laitteita ja tutustutaan perusprosesseihin. Laboraatioista kirjoitetaan työselostukset. Teoriaosuudesta pidetään kirjallinen tentti.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointimenetelmät ja -kriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.
Arviointi muodostuu tentistä, mahdollisista oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista.