Skip to main content

Process engineering and packaging techniques (5 cr)

Code: EL00ES55-3002

General information


Enrollment
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
01.09.2025 - 12.12.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 36
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Mari Järvenmäki
Teacher in charge
Mari Järvenmäki
Scheduling groups
Pienryhmä 1 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
Pienryhmä 2 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
Small groups
1
2
Course
EL00ES55

Realization has 23 reservations. Total duration of reservations is 81 h 30 min.

Time Topic Location
Thu 04.09.2025 time 11:30 - 14:00
(2 h 30 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
148 Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
Thu 11.09.2025 time 11:30 - 14:00
(2 h 30 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
148 Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
Thu 18.09.2025 time 11:30 - 14:00
(2 h 30 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
148 Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
Thu 25.09.2025 time 11:30 - 14:00
(2 h 30 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
148 Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
Fri 26.09.2025 time 08:00 - 12:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Fri 26.09.2025 time 12:00 - 16:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Thu 02.10.2025 time 11:30 - 14:00
(2 h 30 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
148 Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
Fri 03.10.2025 time 08:00 - 12:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Fri 03.10.2025 time 12:00 - 16:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 07.10.2025 time 08:00 - 12:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 07.10.2025 time 12:00 - 16:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 14.10.2025 time 08:00 - 12:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 14.10.2025 time 12:00 - 16:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Wed 15.10.2025 time 08:30 - 11:00
(2 h 30 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 28.10.2025 time 08:00 - 12:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 28.10.2025 time 12:00 - 16:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 04.11.2025 time 08:00 - 12:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 04.11.2025 time 12:00 - 16:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Wed 05.11.2025 time 08:30 - 11:00
(2 h 30 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
309A Byod-/teorialuokka (36+1), päärakennus
Fri 14.11.2025 time 08:00 - 12:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Fri 14.11.2025 time 12:00 - 16:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Fri 21.11.2025 time 08:00 - 12:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Fri 21.11.2025 time 12:00 - 16:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3002
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Changes to reservations may be possible.

Objective

Tunnet keskeiset elintarvikeprosessit kuten esimerkiksi kuumennus, jäähdytys, pilkkominen, kypsennys, joilla elintarvikkeita voidaan käsitellä, jalostaa ja valmistaa.
Osaat kuvata eri prosessien keskeiset ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa.
Tunnet erilaisia pakkausmenetelmiä ja osaat elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.

Content

Mitä vaikutusta erilaisilla prosesseilla on elintarvikkeen rakenteeseen, koostumukseen ja säilyvyyteen?
Kuinka valita prosessi halutun lopputuloksen saamiseksi?
Mitä erilaisia prosesseja käytetään erilaisten raaka-aineiden ja elintarvikkeiden jalostuksessa?
Millaisia erilaisia pakkaustekniikoita ja pakkauskoneita on?
Tutustutaan keskeisiin elintarvikeprosesseihin teoriassa ja käytännön harjoitteissa
Tutustutaan erilaisiin pakkauskoneisiin ja niiden soveltuvuuteen erilaisille elintarvikkeille

Course material

Opettajan Learnissa jakama materiaali.

P.J. Fellows Food Processing Technology soveltuvin osin.

Study forms and methods

Opetus toteutetaan kokonaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Etäosallistuminen ei ole mahdollista. Lähiopetusta ei lähtökohtaisesti tallenneta, eikä sitä korvata etäluennoilla silloin, kun lähiopetusta annetaan lukujärjestyksen mukaan. Osa opetuksesta tapahtuu laboratorioympäristössä. Läsnäolo laboraatioissa ja mahdollisissa suullisissa harjoituksissa ja työelämävierailuilla on välttämätöntä opintojakson suorittamiseksi.
Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakso koostuu n. 10 luento-opetuskerrasta ja tunnilla tehtävistä yksilö ja pienryhmätehtävistä. Lisäksi laboraatioita pienryhmissä n. 8 kertaa.
Opettajan ohjausta saatavilla lähituntien yhteydessä ja erikseen sovittaessa.
Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti/ryhmänä/paritöinä.
Opintojaksolla hyödynnetään erilaisia palautteenantotapoja. Niitä voivat olla esimerkiksi kirjallinen ja suullinen palaute. Lisäksi voidaan hyödyntää myös vertaispalautteenantoa.

RDI and work-related cooperation

Mahdollisuuksien mukaan.

Timing of exams and assignments

Oppimistehtävien, kuten laboraatioraporttien, palautusajat ilmoitetaan opintojakson alussa. Samoin sovitaan tentin ajankohta.

Student workload

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Lähiopetusta järjestetään lukujärjestyksen mukaisesti. Luentoja n. 22 t ja käytännön harjoituksia laboratoriossa n. 35 t. Opiskelijan itsenäistä ajankäyttöä 78 t.

Course part description

Tutustutaan yleisimpiin elintarvikeprosesseihin ja elintarvikkeiden pakkauskoneisiin teoriassa ja käytännön laboraatioissa. Laboratoriossa tehdään erilaisia harjoitustehtäviä, joista osa voi olla työelämän toimeksiantoja. Opetellaan käyttämään koneita ja laitteita ja tutustutaan perusprosesseihin. Laboraatioista kirjoitetaan työselostukset. Teoriaosuudesta pidetään kirjallinen tentti.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointimenetelmät ja -kriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.
Arviointi muodostuu tentistä, mahdollisista oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista.

Go back to top of page