Skip to main content

Responsible food production (5 cr)

Code: EL00ER92-3001

General information


Enrollment
04.11.2024 - 17.11.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
13.01.2025 - 30.04.2025
Implementation is running.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Mari Järvenmäki
Teacher in charge
Mari Järvenmäki
Groups
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
Course
EL00ER92

Realization has 24 reservations. Total duration of reservations is 36 h 0 min.

Time Topic Location
Wed 29.01.2025 time 13:30 - 15:00
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 04.02.2025 time 08:30 - 10:00
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Wed 05.02.2025 time 12:15 - 13:45
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 11.02.2025 time 08:15 - 09:45
(1 h 30 min)
Vierailija! Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Wed 12.02.2025 time 13:00 - 14:30
(1 h 30 min)
Vierailija! Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 18.02.2025 time 08:30 - 10:00
(1 h 30 min)
Vierailija! Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Wed 19.02.2025 time 11:45 - 13:15
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 04.03.2025 time 08:15 - 09:45
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Wed 05.03.2025 time 08:15 - 09:45
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 11.03.2025 time 08:30 - 10:00
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Wed 12.03.2025 time 12:15 - 13:45
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 18.03.2025 time 08:30 - 10:00
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Wed 19.03.2025 time 08:15 - 09:45
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Tue 25.03.2025 time 09:00 - 10:30
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Wed 26.03.2025 time 10:15 - 11:45
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Tue 01.04.2025 time 09:00 - 10:30
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Wed 02.04.2025 time 14:45 - 16:15
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 08.04.2025 time 09:00 - 10:30
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Wed 09.04.2025 time 09:30 - 11:00
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Thu 17.04.2025 time 14:00 - 15:30
(1 h 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 22.04.2025 time 08:15 - 09:45
(1 h 30 min)
Seminaari Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Wed 23.04.2025 time 08:30 - 10:00
(1 h 30 min)
Seminaari Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 23.04.2025 time 10:15 - 11:45
(1 h 30 min)
Seminaari Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Thu 24.04.2025 time 12:00 - 13:30
(1 h 30 min)
Seminaari Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Changes to reservations may be possible.

Objective

Pystyt kuvaamaan elintarviketuotantoketjun eri vaiheita ja ottamaan huomioon erilaisia vastuullisuutta lisääviä toimintatapoja ketjun eri vaiheissa.
Osaat arvioida vastuullisuutta eri tavoin, kuten taloudellinen vastuullisuus, sosiaalinen vastuullisuus, ympäristöllinen vastuullisuus.

Content

Mitä tarkoittaa vastuullisuus elintarviketuotannossa?
Kuinka vastuullisuutta voidaan arvioida eri näkökulmista?
Millä keinoin vastuullisuutta voidaan lisätä elintarviketuotannossa?
Mitä merkitystä vastuullisella elintarviketuotannolla on ilmastonmuutokselle, ruokaturvalle tai kiertotaloudelle?

Course material

Opettajan Learnissa jakama materiaali.

Study forms and methods

Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakson alussa saat alustavan tuntisuunnitelman sekä ohjeistukset ja palautuspäivämäärät kaikkiin tehtäviin sekä tenttien ajankohdat.
Lähiopetukseen osallistuminen tukee oppimistasi. Opetus järjestetään Kouvolan kampuksella eikä etäosallistuminen ole mahdollista.

Voit hakea osaamisen tunnistamista joko koko opintojaksolle tai sen jollekin osa-alueelle. Ole yhteydessä opintojakson opettajaan ennen mahdollisen hakemuksen jättämistä.

RDI and work-related cooperation

Työelämäyhteistyö tarkentuu myöhemmin.

Timing of exams and assignments

Opintojakson suorittamiseksi sinun tulee osallistua tenttiin (1-2 kpl) ja tehdä kaikki oppimistehtävät hyväksytysti. Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ja läpäisyvaatimukset ilmoitetaan opintojakson alussa . Tenttien ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa. Tentin läpäisemiseen vaaditaan 50 % tentin maksimipistemäärästä.

Student workload

Opintojakso on 135 h opiskelijan työtä johon sisältyy lähiopetuksen tunnit.

Course part description

Opintojaksolla tarkastellaan elintarviketuotantoketjun eri vaiheita ja sitä mitä vastuullisuus tarkoittaa elintarviketuotannossa sekä huomioimaan erilaisia vastuullisuutta lisääviä toimintatapoja ketjun eri vaiheissa.
Vastuullisen elintarviketuotannon keskiössä ovat ilmastonmuutos, ruokaturva ja kiertotalous. Opinnoissa perehdyt kuinka vastuullisuutta voidaan arvioida eri näkökulmista ja millä keinoin vastuullisuutta voidaan lisätä elintarviketuotannossa.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointiperusteet ja pisteytys kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.
Arvosanaan vaaditan hyväksytysti tehdyt oppimistehtävät ja tentit.

Go back to top of page