Siirry suoraan sisältöön

Vastuullinen elintarviketuotanto (5 op)

Toteutuksen tunnus: EL00ER92-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
04.11.2024 - 17.11.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.01.2025 - 30.04.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
Opettajat
Mari Järvenmäki
Vastuuopettaja
Mari Järvenmäki
Ryhmät
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
Opintojakso
EL00ER92

Toteutuksella on 24 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 36 t 0 min.

Aika Aihe Tila
Ke 29.01.2025 klo 13:30 - 15:00
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 04.02.2025 klo 08:30 - 10:00
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ke 05.02.2025 klo 12:15 - 13:45
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 11.02.2025 klo 08:15 - 09:45
(1 t 30 min)
Vierailija! Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ke 12.02.2025 klo 13:00 - 14:30
(1 t 30 min)
Vierailija! Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 18.02.2025 klo 08:30 - 10:00
(1 t 30 min)
Vierailija! Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ke 19.02.2025 klo 11:45 - 13:15
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 04.03.2025 klo 08:15 - 09:45
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ke 05.03.2025 klo 08:15 - 09:45
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 11.03.2025 klo 08:30 - 10:00
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ke 12.03.2025 klo 12:15 - 13:45
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 18.03.2025 klo 08:30 - 10:00
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ke 19.03.2025 klo 08:15 - 09:45
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ti 25.03.2025 klo 09:00 - 10:30
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ke 26.03.2025 klo 10:15 - 11:45
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ti 01.04.2025 klo 09:00 - 10:30
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ke 02.04.2025 klo 14:45 - 16:15
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 08.04.2025 klo 09:00 - 10:30
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ke 09.04.2025 klo 09:30 - 11:00
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
To 17.04.2025 klo 14:00 - 15:30
(1 t 30 min)
Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 22.04.2025 klo 08:15 - 09:45
(1 t 30 min)
Seminaari Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ke 23.04.2025 klo 08:30 - 10:00
(1 t 30 min)
Seminaari Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 23.04.2025 klo 10:15 - 11:45
(1 t 30 min)
Seminaari Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
To 24.04.2025 klo 12:00 - 13:30
(1 t 30 min)
Seminaari Vastuullinen elintarviketuotanto EL00ER92-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Pystyt kuvaamaan elintarviketuotantoketjun eri vaiheita ja ottamaan huomioon erilaisia vastuullisuutta lisääviä toimintatapoja ketjun eri vaiheissa.
Osaat arvioida vastuullisuutta eri tavoin, kuten taloudellinen vastuullisuus, sosiaalinen vastuullisuus, ympäristöllinen vastuullisuus.

Sisältö

Mitä tarkoittaa vastuullisuus elintarviketuotannossa?
Kuinka vastuullisuutta voidaan arvioida eri näkökulmista?
Millä keinoin vastuullisuutta voidaan lisätä elintarviketuotannossa?
Mitä merkitystä vastuullisella elintarviketuotannolla on ilmastonmuutokselle, ruokaturvalle tai kiertotaloudelle?

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa jakama materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakson alussa saat alustavan tuntisuunnitelman sekä ohjeistukset ja palautuspäivämäärät kaikkiin tehtäviin sekä tenttien ajankohdat.
Lähiopetukseen osallistuminen tukee oppimistasi. Opetus järjestetään Kouvolan kampuksella eikä etäosallistuminen ole mahdollista.

Voit hakea osaamisen tunnistamista joko koko opintojaksolle tai sen jollekin osa-alueelle. Ole yhteydessä opintojakson opettajaan ennen mahdollisen hakemuksen jättämistä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Työelämäyhteistyö tarkentuu myöhemmin.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojakson suorittamiseksi sinun tulee osallistua tenttiin (1-2 kpl) ja tehdä kaikki oppimistehtävät hyväksytysti. Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ja läpäisyvaatimukset ilmoitetaan opintojakson alussa . Tenttien ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa. Tentin läpäisemiseen vaaditaan 50 % tentin maksimipistemäärästä.

Opiskelijan työmäärä

Opintojakso on 135 h opiskelijan työtä johon sisältyy lähiopetuksen tunnit.

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojaksolla tarkastellaan elintarviketuotantoketjun eri vaiheita ja sitä mitä vastuullisuus tarkoittaa elintarviketuotannossa sekä huomioimaan erilaisia vastuullisuutta lisääviä toimintatapoja ketjun eri vaiheissa.
Vastuullisen elintarviketuotannon keskiössä ovat ilmastonmuutos, ruokaturva ja kiertotalous. Opinnoissa perehdyt kuinka vastuullisuutta voidaan arvioida eri näkökulmista ja millä keinoin vastuullisuutta voidaan lisätä elintarviketuotannossa.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointiperusteet ja pisteytys kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.
Arvosanaan vaaditan hyväksytysti tehdyt oppimistehtävät ja tentit.

Siirry alkuun