Research and development skills (5 cr)
Code: MO00DS25-3299
General information
- Enrollment
-
04.11.2024 - 17.11.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
28.10.2024 - 30.04.2025
Implementation is running.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
- Teachers
- Johanna Vilkki
- Marjo Malinen
- Teacher in charge
- Marjo Malinen
- Groups
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
- Course
- MO00DS25
Realization has 16 reservations. Total duration of reservations is 35 h 15 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Fri 15.11.2024 time 13:30 - 15:00 (1 h 30 min) |
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Tue 19.11.2024 time 14:00 - 15:30 (1 h 30 min) |
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Mon 09.12.2024 time 09:00 - 11:30 (2 h 30 min) |
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Tue 10.12.2024 time 11:00 - 12:30 (1 h 30 min) |
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299 |
244
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Tue 17.12.2024 time 13:00 - 15:00 (2 h 0 min) |
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Wed 05.02.2025 time 08:30 - 11:30 (3 h 0 min) |
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 12.02.2025 time 08:15 - 11:15 (3 h 0 min) |
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 19.02.2025 time 08:15 - 10:45 (2 h 30 min) |
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 06.03.2025 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299 |
251
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 13.03.2025 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 18.03.2025 time 13:15 - 15:30 (2 h 15 min) |
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 25.03.2025 time 14:00 - 16:15 (2 h 15 min) |
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 01.04.2025 time 14:00 - 16:15 (2 h 15 min) |
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 08.04.2025 time 12:00 - 14:00 (2 h 0 min) |
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 17.04.2025 time 08:30 - 10:45 (2 h 15 min) |
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 24.04.2025 time 09:00 - 11:15 (2 h 15 min) |
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Objective
Common learning outcomes (as implemented in degree programmes) 2 ECTS credits:
You know the general stages in a research and development process.
You are able to search for information in the key information environments of your own field.
You are able to read, critically evaluate and utilize the literature and research publications of your own field.
You are familiar with and able to apply the principles of research ethics and reliability.
You are able to compose a literature review based on the materials published in your field of study and your own bachelor’s thesis following the principles of scientific communication.
Degree programme specific learning outcomes for research and development methods, 3 ECTS credits
You are familiar with the current research subjects and development needs of your own field.
You are familiar with and able to apply the key development approaches and/or research methods and ethical principles of your own field.
You are able to report on a research or development process following the principles of professional and scientific communication.
Content
Content of common learning outcomes, 2 ECTS credits:
What are the phases into which a research and development process can be divided?
How do you find, read and critically evaluate the research data of your own field?
How do you write a literature review that utilizes reliable research data and is linked to your own field and bachelor’s thesis following the principles of ethical scientific communication?
Degree programme specific content, 3 ECTS credits
What are the key research subjects and development needs in your own field?
What are the development approaches and/or research methods in your own field and how do you apply them in practice based on the development needs of your own field?
How do you report a research or development process following the principles of ethical professional and scientific communication in your own field?
Course material
Opintojaksolla on käytössä Learn-alusta, jolta löytyy keskeinen opintojaksoon liittyvä materiaali ja materiaalilinkit. Lisäksi opintojakson opiskelumateriaalina toimii opiskelijan itsensä hakema tutkimuskirjallisuus itsenäisen tiedonhaun kautta.
Study forms and methods
Opetus toteutetaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakso koostuu lähi-opetuskerroista ja tunnilla tehtävistä yksilö ja pienryhmätehtävistä. Lisäksi tehdään itsenäisesti kirjallisia tehtäviä. Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti. Opintojakso jakautuu kahteen osasuoritukseen, jotka molemmat pitää suorittaa hyväksytysti: Eri koulutusaloille yhteinen osio (2 op) sekä elintarviketekniikan alakohtainen osio (3op)
RDI and work-related cooperation
Opintojakso tukee työelämäosaamista
Timing of exams and assignments
Opintojaksolla suoritetaan kummankin osion päätteeksi oppimistehtävä. Opintojakson aikana tehdään myös ns. projektitehtävä, jonka tulee olla valmiina opintojakson päättymispäivään mennessä. Kurssi päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana, suoritukseen vaadittavien harjoitustehtävien palautusajat sovitaan opintojakson alussa.
International cooperation
Ei ole
Student workload
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t, josta n. 50 t on työjärjestyksen mukaisesti lähiopetusta ja tehtävien työstämistä opettajan ohjauksessa sekä n. 85 t itsenäisesti työstettäviä oppimistehtäviä.
Course part description
Yhteisessä osassa (2op) opit hakemaan tietoa systemaattisesti keskeisistä tietoympäristöistä ja osaat arvioida ja hyödyntää oman alasi kirjallisuutta ja tutkimusjulkaisuja. Tunnet ja osaat soveltaa tutkimuseettisiä ja luotettavuuteen liittyviä periaatteita. Osaat laatia omaa alaasi ja opinnäytetyötäsi hyödyntävän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaisesti.
Elintarvikeala kohtaisessa osiossa (3op) tutustut ajankohtaisiin oman alan tutkimuskohteisiin ja kehittämistarpeisiin ja osaat soveltaa alan keskeisiä kehittämisen lähestymistapoja, tutkimusmenetelmiä sekä eettisiä periaatteita. Opit raportoimaan tutkimuksen kulkua ja tuloksia ammatillisen ja tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää molempien osioiden arvioitavien tehtävien tekemistä hyväksytyllä arvosanalla. Opintojakson arviointiasteikko: 1–5