Siirry suoraan sisältöön

Tutkimus- ja kehittämisosaaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: MO00DS25-3299

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

04.11.2024 - 17.11.2024

Ajoitus

01.01.2025 - 30.04.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus

Opettaja

  • Johanna Vilkki
  • Marjo Malinen

Vastuuopettaja

Marjo Malinen

Ryhmät

  • ELKV23SP
    Kehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

2 op.

Yhteiset osaamistavoitteet (koulutus- tai koulutusalakohtainen toteutus) :

Tunnet tutkimus- ja kehittämisprosessin yleiset vaiheet.
Osaat hakea tietoa systemaattisesti oman alasi keskeisistä tietoympäristöistä.
Osaat lukea, kriittisesti arvioida ja hyödyntää oman alasi kirjallisuutta ja tutkimusjulkaisuja.
Tunnet ja osaat soveltaa tutkimuseettisiä ja luotettavuuteen liittyviä periaatteita.
Osaat laatia omaa alaasi ja opinnäytetyötäsi hyödyntävän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.

3 op.

Tutkimus- ja kehittämismenetelmien koulutus- tai koulutusalakohtaiset osaamistavoitteet:

Tunnet ajankohtaisia oman alasi tutkimuskohteita ja kehittämistarpeita.
Tunnet ja osaat soveltaa oman alasi keskeisiä kehittämisen lähestymistapoja ja/tai tutkimusmenetelmiä sekä eettisiä periaatteita.
Osaat raportoida tutkimus- tai kehittämisprosessista ammatillisen ja tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.

Sisältö

2 op. Yhteisiä osaamistavoitteita vastaava sisältö

Millaisiin vaiheisiin tutkimus- ja kehittämisprosessi voidaan jakaa?
Miten löydät, luet ja arvioit oman alasi tutkimustietoa?
Miten laadit luotettavaa tutkimustietoa hyödyntävän ja omaan alaasi ja opinnäytetyöhön liittyvän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän ja eettisten periaatteiden mukaisesti?

3 op. Koulutus- tai koulutusalakohtaisesti tarkennettava sisältö

Mitä ovat oman alasi keskeiset tutkimuskohteet ja kehittämistarpeet?
Mitä ovat oman alasi kehittämisen lähestymistavat ja/tai tutkimusmenetelmät ja miten sovellat niitä käytännössä oman alasi kehittämisen tarpeisiin?
Miten raportoit tutkimus- tai kehittämisprosessista ammatillisen ja tieteellisen viestinnän sekä oman alasi eettisten periaatteiden mukaisesti?

Opiskelumateriaali

Opintojaksolla on käytössä Learn-alusta, jolta löytyy keskeinen opintojaksoon liittyvä materiaali ja materiaalilinkit. Lisäksi opintojakson opiskelumateriaalina toimii opiskelijan itsensä hakema tutkimuskirjallisuus itsenäisen tiedonhaun kautta.

Yksilölliset oppimisväylät

Opetus toteutetaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakso koostuu lähi-opetuskerroista ja tunnilla tehtävistä yksilö ja pienryhmätehtävistä. Lisäksi tehdään itsenäisesti kirjallisia tehtäviä. Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti. Opintojakso jakautuu kahteen osasuoritukseen, jotka molemmat pitää suorittaa hyväksytysti: Eri koulutusaloille yhteinen osio (2 op) sekä elintarviketekniikan alakohtainen osio (3op)

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakso tukee työelämäosaamista

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksolla suoritetaan kummankin osion päätteeksi oppimistehtävä. Opintojakson aikana tehdään myös ns. projektitehtävä, jonka tulee olla valmiina opintojakson päättymispäivään mennessä. Kurssi päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana, suoritukseen vaadittavien harjoitustehtävien palautusajat sovitaan opintojakson alussa.

Kansainvälinen yhteistyö

Ei ole

Opiskelijan työmäärä

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t, josta n. 50 t on työjärjestyksen mukaisesti lähiopetusta ja tehtävien työstämistä opettajan ohjauksessa sekä n. 85 t itsenäisesti työstettäviä oppimistehtäviä.

Toteutuksen osien kuvaus

Yhteisessä osassa (2op) opit hakemaan tietoa systemaattisesti keskeisistä tietoympäristöistä ja osaat arvioida ja hyödyntää oman alasi kirjallisuutta ja tutkimusjulkaisuja. Tunnet ja osaat soveltaa tutkimuseettisiä ja luotettavuuteen liittyviä periaatteita. Osaat laatia omaa alaasi ja opinnäytetyötäsi hyödyntävän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaisesti.

Elintarvikeala kohtaisessa osiossa (3op) tutustut ajankohtaisiin oman alan tutkimuskohteisiin ja kehittämistarpeisiin ja osaat soveltaa alan keskeisiä kehittämisen lähestymistapoja, tutkimusmenetelmiä sekä eettisiä periaatteita. Opit raportoimaan tutkimuksen kulkua ja tuloksia ammatillisen ja tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää molempien osioiden arvioitavien tehtävien tekemistä hyväksytyllä arvosanalla. Opintojakson arviointiasteikko: 1–5