Tutkimus- ja kehittämisosaaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: MO00DS25-3299
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
04.11.2024 - 17.11.2024
Ajoitus
28.10.2024 - 30.04.2025
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
Opettaja
- Johanna Vilkki
- Marjo Malinen
Vastuuopettaja
Marjo Malinen
Ryhmät
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
- 15.11.2024 13:30 - 15:00, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
- 19.11.2024 14:00 - 15:30, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
- 04.12.2024 14:30 - 16:00, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
- 09.12.2024 10:00 - 11:30, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
- 10.12.2024 11:00 - 12:30, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
- 17.12.2024 13:00 - 14:30, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
- 05.02.2025 08:30 - 11:30, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
- 12.02.2025 08:15 - 11:15, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
- 19.02.2025 08:15 - 10:45, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
- 06.03.2025 09:00 - 11:15, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
- 13.03.2025 09:00 - 11:15, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
- 18.03.2025 13:15 - 15:30, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
- 25.03.2025 14:00 - 16:15, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
- 01.04.2025 14:00 - 16:15, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
- 08.04.2025 14:00 - 16:15, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
- 17.04.2025 08:30 - 10:45, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
- 24.04.2025 09:00 - 11:15, Tutkimus- ja kehittämisosaaminen MO00DS25-3299
Tavoitteet
2 op.
Yhteiset osaamistavoitteet (koulutus- tai koulutusalakohtainen toteutus) :
Tunnet tutkimus- ja kehittämisprosessin yleiset vaiheet.
Osaat hakea tietoa systemaattisesti oman alasi keskeisistä tietoympäristöistä.
Osaat lukea, kriittisesti arvioida ja hyödyntää oman alasi kirjallisuutta ja tutkimusjulkaisuja.
Tunnet ja osaat soveltaa tutkimuseettisiä ja luotettavuuteen liittyviä periaatteita.
Osaat laatia omaa alaasi ja opinnäytetyötäsi hyödyntävän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.
3 op.
Tutkimus- ja kehittämismenetelmien koulutus- tai koulutusalakohtaiset osaamistavoitteet:
Tunnet ajankohtaisia oman alasi tutkimuskohteita ja kehittämistarpeita.
Tunnet ja osaat soveltaa oman alasi keskeisiä kehittämisen lähestymistapoja ja/tai tutkimusmenetelmiä sekä eettisiä periaatteita.
Osaat raportoida tutkimus- tai kehittämisprosessista ammatillisen ja tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.
Sisältö
2 op. Yhteisiä osaamistavoitteita vastaava sisältö
Millaisiin vaiheisiin tutkimus- ja kehittämisprosessi voidaan jakaa?
Miten löydät, luet ja arvioit oman alasi tutkimustietoa?
Miten laadit luotettavaa tutkimustietoa hyödyntävän ja omaan alaasi ja opinnäytetyöhön liittyvän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän ja eettisten periaatteiden mukaisesti?
3 op. Koulutus- tai koulutusalakohtaisesti tarkennettava sisältö
Mitä ovat oman alasi keskeiset tutkimuskohteet ja kehittämistarpeet?
Mitä ovat oman alasi kehittämisen lähestymistavat ja/tai tutkimusmenetelmät ja miten sovellat niitä käytännössä oman alasi kehittämisen tarpeisiin?
Miten raportoit tutkimus- tai kehittämisprosessista ammatillisen ja tieteellisen viestinnän sekä oman alasi eettisten periaatteiden mukaisesti?
Opiskelumateriaali
Opintojaksolla on käytössä Learn-alusta, jolta löytyy keskeinen opintojaksoon liittyvä materiaali ja materiaalilinkit. Lisäksi opintojakson opiskelumateriaalina toimii opiskelijan itsensä hakema tutkimuskirjallisuus itsenäisen tiedonhaun kautta.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opetus toteutetaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakso koostuu lähi-opetuskerroista ja tunnilla tehtävistä yksilö ja pienryhmätehtävistä. Lisäksi tehdään itsenäisesti kirjallisia tehtäviä. Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti. Opintojakso jakautuu kahteen osasuoritukseen, jotka molemmat pitää suorittaa hyväksytysti: Eri koulutusaloille yhteinen osio (2 op) sekä elintarviketekniikan alakohtainen osio (3op)
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso tukee työelämäosaamista
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojaksolla suoritetaan kummankin osion päätteeksi oppimistehtävä. Opintojakson aikana tehdään myös ns. projektitehtävä, jonka tulee olla valmiina opintojakson päättymispäivään mennessä. Kurssi päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana, suoritukseen vaadittavien harjoitustehtävien palautusajat sovitaan opintojakson alussa.
Kansainvälinen yhteistyö
Ei ole
Opiskelijan työmäärä
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t, josta n. 50 t on työjärjestyksen mukaisesti lähiopetusta ja tehtävien työstämistä opettajan ohjauksessa sekä n. 85 t itsenäisesti työstettäviä oppimistehtäviä.
Toteutuksen osien kuvaus
Yhteisessä osassa (2op) opit hakemaan tietoa systemaattisesti keskeisistä tietoympäristöistä ja osaat arvioida ja hyödyntää oman alasi kirjallisuutta ja tutkimusjulkaisuja. Tunnet ja osaat soveltaa tutkimuseettisiä ja luotettavuuteen liittyviä periaatteita. Osaat laatia omaa alaasi ja opinnäytetyötäsi hyödyntävän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaisesti.
Elintarvikeala kohtaisessa osiossa (3op) tutustut ajankohtaisiin oman alan tutkimuskohteisiin ja kehittämistarpeisiin ja osaat soveltaa alan keskeisiä kehittämisen lähestymistapoja, tutkimusmenetelmiä sekä eettisiä periaatteita. Opit raportoimaan tutkimuksen kulkua ja tuloksia ammatillisen ja tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää molempien osioiden arvioitavien tehtävien tekemistä hyväksytyllä arvosanalla. Opintojakson arviointiasteikko: 1–5