Skip to main content

Research and development skills (5 cr)

Code: MO00DS25-3299

General information


Enrollment

04.11.2024 - 17.11.2024

Timing

01.01.2025 - 30.04.2025

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Department of Forestry and Environmental Technology

Campus

Kouvola Campus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 40

Degree programmes

  • Degree Programme in Advanced Food Technology

Teachers

  • Johanna Vilkki
  • Marjo Malinen

Teacher in charge

Marjo Malinen

Groups

  • ELKV23SP
    Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies

Objective

Common learning outcomes (as implemented in degree programmes) 2 ECTS credits:

You know the general stages in a research and development process.
You are able to search for information in the key information environments of your own field.
You are able to read, critically evaluate and utilize the literature and research publications of your own field.
You are familiar with and able to apply the principles of research ethics and reliability.
You are able to compose a literature review based on the materials published in your field of study and your own bachelor’s thesis following the principles of scientific communication.

Degree programme specific learning outcomes for research and development methods, 3 ECTS credits

You are familiar with the current research subjects and development needs of your own field.
You are familiar with and able to apply the key development approaches and/or research methods and ethical principles of your own field.
You are able to report on a research or development process following the principles of professional and scientific communication.

Content

Content of common learning outcomes, 2 ECTS credits:

What are the phases into which a research and development process can be divided?
How do you find, read and critically evaluate the research data of your own field?
How do you write a literature review that utilizes reliable research data and is linked to your own field and bachelor’s thesis following the principles of ethical scientific communication?

Degree programme specific content, 3 ECTS credits

What are the key research subjects and development needs in your own field?
What are the development approaches and/or research methods in your own field and how do you apply them in practice based on the development needs of your own field?
How do you report a research or development process following the principles of ethical professional and scientific communication in your own field?

Opiskelumateriaali

Opintojaksolla on käytössä Learn-alusta, jolta löytyy keskeinen opintojaksoon liittyvä materiaali ja materiaalilinkit. Lisäksi opintojakson opiskelumateriaalina toimii opiskelijan itsensä hakema tutkimuskirjallisuus itsenäisen tiedonhaun kautta.

Yksilölliset oppimisväylät

Opetus toteutetaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakso koostuu lähi-opetuskerroista ja tunnilla tehtävistä yksilö ja pienryhmätehtävistä. Lisäksi tehdään itsenäisesti kirjallisia tehtäviä. Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti. Opintojakso jakautuu kahteen osasuoritukseen, jotka molemmat pitää suorittaa hyväksytysti: Eri koulutusaloille yhteinen osio (2 op) sekä elintarviketekniikan alakohtainen osio (3op)

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakso tukee työelämäosaamista

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksolla suoritetaan kummankin osion päätteeksi oppimistehtävä. Opintojakson aikana tehdään myös ns. projektitehtävä, jonka tulee olla valmiina opintojakson päättymispäivään mennessä. Kurssi päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana, suoritukseen vaadittavien harjoitustehtävien palautusajat sovitaan opintojakson alussa.

Kansainvälinen yhteistyö

Ei ole

Opiskelijan työmäärä

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t, josta n. 50 t on työjärjestyksen mukaisesti lähiopetusta ja tehtävien työstämistä opettajan ohjauksessa sekä n. 85 t itsenäisesti työstettäviä oppimistehtäviä.

Toteutuksen osien kuvaus

Yhteisessä osassa (2op) opit hakemaan tietoa systemaattisesti keskeisistä tietoympäristöistä ja osaat arvioida ja hyödyntää oman alasi kirjallisuutta ja tutkimusjulkaisuja. Tunnet ja osaat soveltaa tutkimuseettisiä ja luotettavuuteen liittyviä periaatteita. Osaat laatia omaa alaasi ja opinnäytetyötäsi hyödyntävän kirjallisuuskatsauksen tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaisesti.

Elintarvikeala kohtaisessa osiossa (3op) tutustut ajankohtaisiin oman alan tutkimuskohteisiin ja kehittämistarpeisiin ja osaat soveltaa alan keskeisiä kehittämisen lähestymistapoja, tutkimusmenetelmiä sekä eettisiä periaatteita. Opit raportoimaan tutkimuksen kulkua ja tuloksia ammatillisen ja tieteellisen viestinnän periaatteiden mukaan.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää molempien osioiden arvioitavien tehtävien tekemistä hyväksytyllä arvosanalla. Opintojakson arviointiasteikko: 1–5