Skip to main content

Processes of plant-based foods (5 cr)

Code: EL00ER91-3001

General information


Enrollment
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
01.09.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Taru Nuorkivi
Teacher in charge
Taru Nuorkivi
Groups
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
Course
EL00ER91

Realization has 18 reservations. Total duration of reservations is 56 h 15 min.

Time Topic Location
Mon 01.09.2025 time 12:45 - 15:00
(2 h 15 min)
Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Mon 08.09.2025 time 12:45 - 15:00
(2 h 15 min)
Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 15.09.2025 time 12:45 - 15:00
(2 h 15 min)
Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
244 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Mon 22.09.2025 time 12:45 - 15:00
(2 h 15 min)
Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
309C Teorialuokka (52+1), 3. kerros
Mon 29.09.2025 time 12:45 - 15:00
(2 h 15 min)
Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Mon 06.10.2025 time 12:45 - 15:00
(2 h 15 min)
Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Mon 13.10.2025 time 12:45 - 15:00
(2 h 15 min)
Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 27.10.2025 time 12:45 - 15:00
(2 h 15 min)
Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Tue 04.11.2025 time 12:00 - 14:15
(2 h 15 min)
Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 13.11.2025 time 08:15 - 12:15
(4 h 0 min)
Ryhmä 1: Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Thu 13.11.2025 time 12:30 - 16:30
(4 h 0 min)
Ryhmä 2: Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Thu 20.11.2025 time 08:15 - 12:15
(4 h 0 min)
Ryhmä 1: Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Thu 20.11.2025 time 12:30 - 16:30
(4 h 0 min)
Ryhmä 2: Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Thu 27.11.2025 time 08:15 - 12:15
(4 h 0 min)
Ryhmä 1: Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Thu 27.11.2025 time 12:30 - 16:30
(4 h 0 min)
Ryhmä 2: Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Thu 04.12.2025 time 08:15 - 12:15
(4 h 0 min)
Ryhmä 1: Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Thu 04.12.2025 time 12:30 - 16:30
(4 h 0 min)
Ryhmä 2: Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 09.12.2025 time 12:30 - 16:30
(4 h 0 min)
Korvaava laboratoriokerta: Kasviperäisten elintarvikkeiden prosessit EL00ER91-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Changes to reservations may be possible.

Objective

Osaat erilaisten kasviperäisten raaka-aineiden ominaisuuksia erilaisiin prosesseihin.
Osaat erilaisia prosesseja joilla kasviperäisiä raaka-aineita voidaan jalostaa välituotteiksi tai lopullisiksi elintarvikkeiksi.

Content

Millaisia erilaisia prosessimenetelmiä on yleisesti käytössä kasviperäisten raaka-aineiden jalostuksessa?
Mitä vaatimuksia eri prosessit asettavat raaka-aineelle tai sen esikäsittelylle?

Course material

Opintojaksolla on käytetään ainakin seuraavaa kirjallisuutta:
Fruit and vegetable processing – Improving quality (Jongen 2022).

Lisäksi käytetään muuta opettajan osoittamaa kirjallisuutta, joka ilmoitetaan opintojakson alussa.
Myös muu opiskelumateriaali/luentomateriaali jaetaan toteutuksen aikana.

Study forms and methods

Teoriaopetus (3op) toteutetaan kokonaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Etäosallistuminen ei ole mahdollista. Osa opetuksesta tapahtuu laboratorioympäristössä (2 op). Läsnäolo laboratorioharjoituksissa on välttämätöntä opintojakson suorittamiseksi.

Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten luentojen, itsenäisesti/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien sekä laboratotiotyöskentelyn mukaan.

Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti, ryhmänä tai paritöinä opettajan ohjeistuksen mukaan. Pari- ja ryhmätöissä hyödynnetään vertaispalautteenantoa.

RDI and work-related cooperation

Opintojaksolla vierailee mahdollisesti työelämän edustaja/ edustajia.

Timing of exams and assignments

Opintojaksolla tehdään tentti joko lähiopetuksessa tai EXAM tenttiakvaariossa.
Laboratoriotöistä tehdään raportit.
Lisäksi opintojaksolla saatetaan teettää muita tehtäviä.

Arvioitavien tehtävien (labraraportit ja muut mahdolliset tehtävät) palautusajat ilmoitetaan opintojakson Learn alustalla opintojakson alussa.

Kurssi päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana, johon mennessä opiskelija on palauttanut suoritukseen vaadittavat harjoitustehtävät vaaditulla aikataululla, suorittanut mahdolliset tentit ja täyttänyt muut hyväksytyn suorituksen vaatimukset.

Student workload

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t.

Course part description

Opintojaksolla opiskelija perehtyy erilaisiin menetelmiin, joilla kasvipohjaisia elintarvikkeita voidaan prosessoida ja miten erilaiset prosessointitavat vaikuttavat elintarvikkeiden ominaisuuksiin.

Opintojaksolla opiskelija oppii kasvisperäisten elintarvikkeiden valmistusprosesseja, prosessivaiheita ja valmistusmenetelmiä. Opiskelija myös ymmärtää valmistusprosesseihin liittyviä peruskäsitteitä sekä mm. entsyymien ja mikrobien funktion tietynlaisissa kasvipohjaisten elintarvikkeiden prosesseissa. Opiskelija osaa vastata siihen, millaisia menetelmiä on yleisesti käytössä kasviperäisten raaka-aineiden prosessoinnissa ja mitä vaatimuksia eri prosessit asettavat raaka-aineille.

Opintojaksolla teoriaosuus on 3op ja laboratoriotyöosuus on 2op. Laboratoriotöissä läsnäolo on pakollinen.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää sitä, että annetuista tehtävistä ja tentistä on hyväksytty arvosana.

Opintojakson arviointiasteikko on 1–5.

Go back to top of page