Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla (5 op)
Toteutuksen tunnus: EL00ER95-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
07.04.2025 - 21.04.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
-
01.09.2025 - 31.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Kouvolan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 32
- Koulutus
- Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
- Opettajat
- Hanna Pajari-Seppänen
- Eeva Koljonen
- Vastuuopettaja
- Hanna Pajari-Seppänen
- Ryhmät
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
- Opintojakso
- EL00ER95
Toteutuksella on 20 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 41 t 30 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ti 09.09.2025 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 09.09.2025 klo 14:45 - 16:15 (1 t 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 30.09.2025 klo 09:00 - 10:30 (1 t 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 30.09.2025 klo 10:45 - 12:15 (1 t 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 07.10.2025 klo 09:00 - 10:30 (1 t 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 07.10.2025 klo 10:45 - 12:15 (1 t 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 08.10.2025 klo 09:00 - 10:30 (1 t 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 08.10.2025 klo 10:45 - 12:15 (1 t 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ma 03.11.2025 klo 10:00 - 11:30 (1 t 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
251
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ma 03.11.2025 klo 12:15 - 13:45 (1 t 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
251
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 05.11.2025 klo 08:45 - 11:45 (3 t 0 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
FoodLab 102
Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu |
Ke 05.11.2025 klo 12:15 - 15:15 (3 t 0 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
FoodLab 102
Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu |
To 06.11.2025 klo 08:45 - 11:45 (3 t 0 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
FoodLab 102
Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu |
To 06.11.2025 klo 12:15 - 15:15 (3 t 0 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
FoodLab 102
Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu |
Ti 11.11.2025 klo 08:45 - 11:45 (3 t 0 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
FoodLab 102
Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu |
Ti 11.11.2025 klo 12:15 - 15:15 (3 t 0 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
FoodLab 102
Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu |
Ma 17.11.2025 klo 08:45 - 11:45 (3 t 0 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
FoodLab 102
Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu |
Ma 17.11.2025 klo 12:15 - 15:15 (3 t 0 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
FoodLab 102
Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu |
Ke 03.12.2025 klo 09:00 - 10:15 (1 t 15 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 03.12.2025 klo 10:30 - 11:45 (1 t 15 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tavoitteet
Osaat kerätä tietoa ajankohtaisista muutoksista ruoka-alalla ja pystyt yhdistämään eri lähteiden tietoja laajemmiksi kokonaisuuksiksi, ruokatrendeiksi.
Osaat tehdä perusasioita tuotekehityksessä yleisesti ja erityisesti kasviperäisillä raaka-aineilla.
Sisältö
Mitä ovat ruokatrendit ja miten niistä löytää tietoa?
Kuinka ruokatrendit vaikuttavat tuotekehitykseen?
Miten uusia tuotteita kehitetään?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali on pääosin Learn-ympäristössä.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opetus toteutetaan lähiopetuksena Kouvolassa lukujärjestyksen mukaan . Etäosallistuminen ei ole mahdollista. Lähiopetusta ei lähtökohtaisesti tallenneta, eikä sitä korvata etäluennoilla silloin, kun lähiopetusta annetaan lukujärjestyksen mukaan. Osa opetuksesta tapahtuu laboratorioympäristössä. Läsnäolo laboraatioissa, harjoituksissa ja mahdollisislla työelämävierailuilla on välttämätöntä opintojakson suorittamiseksi.
Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakso koostuu luennoista, tunnilla tehtävistä yksilö- ja pienryhmätehtävistä. Lisäksi työskennellään tuotekehitystilassa lukujärjestyksen mukaan.
Opettajan ohjausta saatavilla lähituntien yhteydessä ja erikseen sovittaessa.
Arvioitavia tehtäviä tehdään itsenäisesti ja pienryhmissä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla vierailee mahdollisesti työelämän edustajia tai tehdään työelämävierailu.
Opintojakson tuotekehitystilassa tehtävät oppimistehtävät perustuvat mahdollisuuksien mukaan työelämän toimeksiantoihin.
Opintojaksoa on mahdollista hyödyntää oman tuotteen kehittämiseen.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojakso päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana ja tehtävät on palautettava opintojakson aikana.
Tehtävien palautusajat ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 tuntia. Lähiopetusta on 55 tuntia ja loppu itsenäistä ja pienryhmätyöskentelyä.
Toteutuksen osien kuvaus
Trendikatsaus 1 op
Tuotekehitystehtävä 3 op
Tuotekehitystiimissä työskentely 1 op
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioinnissa painottuu tuotekehitystilassa tehtävien harjoitustöiden tekeminen, niihin aktiivisesti osallistuminen sekä niistä raportointi.
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää harjoitustöiden tekemistä hyväksytysti. Arviointikriteerit kuvataan tarkemmin opintojakson alkaessa, kun harjoitustyöt ovat tiedossa.
Arvioinnissa käytetään vertaispalautetta, itsearviointia ja opettajan antamaa arviointia.
Trendikatsaus 1 op Hyväksytty/ täydennettävä/hylätty
Tuotekehitystehtävä 3 op, 1-5/ hylätty
Tuotekehitystiimissä työskentely 1 op, hyväksytty/hylätty