Siirry suoraan sisältöön

Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla (5 op)

Toteutuksen tunnus: EL00ER95-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
07.04.2025 - 21.04.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
01.09.2025 - 31.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
4 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 32
Koulutus
Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
Opettajat
Hanna Pajari-Seppänen
Eeva Koljonen
Vastuuopettaja
Hanna Pajari-Seppänen
Ryhmät
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
Opintojakso
EL00ER95

Toteutuksella on 20 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 41 t 30 min.

Aika Aihe Tila
Ti 09.09.2025 klo 13:00 - 14:30
(1 t 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 09.09.2025 klo 14:45 - 16:15
(1 t 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 30.09.2025 klo 09:00 - 10:30
(1 t 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 30.09.2025 klo 10:45 - 12:15
(1 t 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 07.10.2025 klo 09:00 - 10:30
(1 t 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 07.10.2025 klo 10:45 - 12:15
(1 t 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 08.10.2025 klo 09:00 - 10:30
(1 t 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 08.10.2025 klo 10:45 - 12:15
(1 t 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ma 03.11.2025 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
251 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ma 03.11.2025 klo 12:15 - 13:45
(1 t 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
251 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 05.11.2025 klo 08:45 - 11:45
(3 t 0 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
FoodLab 102 Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu
Ke 05.11.2025 klo 12:15 - 15:15
(3 t 0 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
FoodLab 102 Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu
To 06.11.2025 klo 08:45 - 11:45
(3 t 0 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
FoodLab 102 Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu
To 06.11.2025 klo 12:15 - 15:15
(3 t 0 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
FoodLab 102 Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu
Ti 11.11.2025 klo 08:45 - 11:45
(3 t 0 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
FoodLab 102 Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu
Ti 11.11.2025 klo 12:15 - 15:15
(3 t 0 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
FoodLab 102 Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu
Ma 17.11.2025 klo 08:45 - 11:45
(3 t 0 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
FoodLab 102 Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu
Ma 17.11.2025 klo 12:15 - 15:15
(3 t 0 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
FoodLab 102 Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu
Ke 03.12.2025 klo 09:00 - 10:15
(1 t 15 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 03.12.2025 klo 10:30 - 11:45
(1 t 15 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Osaat kerätä tietoa ajankohtaisista muutoksista ruoka-alalla ja pystyt yhdistämään eri lähteiden tietoja laajemmiksi kokonaisuuksiksi, ruokatrendeiksi.
Osaat tehdä perusasioita tuotekehityksessä yleisesti ja erityisesti kasviperäisillä raaka-aineilla.

Sisältö

Mitä ovat ruokatrendit ja miten niistä löytää tietoa?
Kuinka ruokatrendit vaikuttavat tuotekehitykseen?
Miten uusia tuotteita kehitetään?

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali on pääosin Learn-ympäristössä.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opetus toteutetaan lähiopetuksena Kouvolassa lukujärjestyksen mukaan . Etäosallistuminen ei ole mahdollista. Lähiopetusta ei lähtökohtaisesti tallenneta, eikä sitä korvata etäluennoilla silloin, kun lähiopetusta annetaan lukujärjestyksen mukaan. Osa opetuksesta tapahtuu laboratorioympäristössä. Läsnäolo laboraatioissa, harjoituksissa ja mahdollisislla työelämävierailuilla on välttämätöntä opintojakson suorittamiseksi.
Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakso koostuu luennoista, tunnilla tehtävistä yksilö- ja pienryhmätehtävistä. Lisäksi työskennellään tuotekehitystilassa lukujärjestyksen mukaan.
Opettajan ohjausta saatavilla lähituntien yhteydessä ja erikseen sovittaessa.
Arvioitavia tehtäviä tehdään itsenäisesti ja pienryhmissä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla vierailee mahdollisesti työelämän edustajia tai tehdään työelämävierailu.
Opintojakson tuotekehitystilassa tehtävät oppimistehtävät perustuvat mahdollisuuksien mukaan työelämän toimeksiantoihin.
Opintojaksoa on mahdollista hyödyntää oman tuotteen kehittämiseen.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojakso päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana ja tehtävät on palautettava opintojakson aikana.
Tehtävien palautusajat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 tuntia. Lähiopetusta on 55 tuntia ja loppu itsenäistä ja pienryhmätyöskentelyä.

Toteutuksen osien kuvaus

Trendikatsaus 1 op
Tuotekehitystehtävä 3 op
Tuotekehitystiimissä työskentely 1 op

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnissa painottuu tuotekehitystilassa tehtävien harjoitustöiden tekeminen, niihin aktiivisesti osallistuminen sekä niistä raportointi.

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää harjoitustöiden tekemistä hyväksytysti. Arviointikriteerit kuvataan tarkemmin opintojakson alkaessa, kun harjoitustyöt ovat tiedossa.
Arvioinnissa käytetään vertaispalautetta, itsearviointia ja opettajan antamaa arviointia.

Trendikatsaus 1 op Hyväksytty/ täydennettävä/hylätty
Tuotekehitystehtävä 3 op, 1-5/ hylätty
Tuotekehitystiimissä työskentely 1 op, hyväksytty/hylätty

Siirry alkuun