Food trends and product development with plant-based foods (5 cr)
Code: EL00ER95-3001
General information
- Enrollment
-
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has begun.
- Timing
-
01.09.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 4 cr
- Virtual portion
- 1 cr
- RDI portion
- 3 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 32
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
- Teachers
- Hanna Pajari-Seppänen
- Eeva Koljonen
- Teacher in charge
- Hanna Pajari-Seppänen
- Groups
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
- Course
- EL00ER95
Realization has 20 reservations. Total duration of reservations is 41 h 30 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Tue 09.09.2025 time 13:00 - 14:30 (1 h 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 09.09.2025 time 14:45 - 16:15 (1 h 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 30.09.2025 time 09:00 - 10:30 (1 h 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 30.09.2025 time 10:45 - 12:15 (1 h 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 07.10.2025 time 09:00 - 10:30 (1 h 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 07.10.2025 time 10:45 - 12:15 (1 h 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 08.10.2025 time 09:00 - 10:30 (1 h 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 08.10.2025 time 10:45 - 12:15 (1 h 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 03.11.2025 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
251
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 03.11.2025 time 12:15 - 13:45 (1 h 30 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
251
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 05.11.2025 time 08:45 - 11:45 (3 h 0 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
FoodLab 102
Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu |
Wed 05.11.2025 time 12:15 - 15:15 (3 h 0 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
FoodLab 102
Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu |
Thu 06.11.2025 time 08:45 - 11:45 (3 h 0 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
FoodLab 102
Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu |
Thu 06.11.2025 time 12:15 - 15:15 (3 h 0 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
FoodLab 102
Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu |
Tue 11.11.2025 time 08:45 - 11:45 (3 h 0 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
FoodLab 102
Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu |
Tue 11.11.2025 time 12:15 - 15:15 (3 h 0 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
FoodLab 102
Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu |
Mon 17.11.2025 time 08:45 - 11:45 (3 h 0 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
FoodLab 102
Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu |
Mon 17.11.2025 time 12:15 - 15:15 (3 h 0 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
FoodLab 102
Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu |
Wed 03.12.2025 time 09:00 - 10:15 (1 h 15 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 03.12.2025 time 10:30 - 11:45 (1 h 15 min) |
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Objective
Osaat kerätä tietoa ajankohtaisista muutoksista ruoka-alalla ja pystyt yhdistämään eri lähteiden tietoja laajemmiksi kokonaisuuksiksi, ruokatrendeiksi.
Osaat tehdä perusasioita tuotekehityksessä yleisesti ja erityisesti kasviperäisillä raaka-aineilla.
Content
Mitä ovat ruokatrendit ja miten niistä löytää tietoa?
Kuinka ruokatrendit vaikuttavat tuotekehitykseen?
Miten uusia tuotteita kehitetään?
Course material
Opiskelumateriaali on pääosin Learn-ympäristössä.
Study forms and methods
Opetus toteutetaan lähiopetuksena Kouvolassa lukujärjestyksen mukaan . Etäosallistuminen ei ole mahdollista. Lähiopetusta ei lähtökohtaisesti tallenneta, eikä sitä korvata etäluennoilla silloin, kun lähiopetusta annetaan lukujärjestyksen mukaan. Osa opetuksesta tapahtuu laboratorioympäristössä. Läsnäolo laboraatioissa, harjoituksissa ja mahdollisislla työelämävierailuilla on välttämätöntä opintojakson suorittamiseksi.
Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakso koostuu luennoista, tunnilla tehtävistä yksilö- ja pienryhmätehtävistä. Lisäksi työskennellään tuotekehitystilassa lukujärjestyksen mukaan.
Opettajan ohjausta saatavilla lähituntien yhteydessä ja erikseen sovittaessa.
Arvioitavia tehtäviä tehdään itsenäisesti ja pienryhmissä.
RDI and work-related cooperation
Opintojaksolla vierailee mahdollisesti työelämän edustajia tai tehdään työelämävierailu.
Opintojakson tuotekehitystilassa tehtävät oppimistehtävät perustuvat mahdollisuuksien mukaan työelämän toimeksiantoihin.
Opintojaksoa on mahdollista hyödyntää oman tuotteen kehittämiseen.
Timing of exams and assignments
Opintojakso päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana ja tehtävät on palautettava opintojakson aikana.
Tehtävien palautusajat ilmoitetaan opintojakson alussa.
Student workload
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 tuntia. Lähiopetusta on 55 tuntia ja loppu itsenäistä ja pienryhmätyöskentelyä.
Course part description
Trendikatsaus 1 op
Tuotekehitystehtävä 3 op
Tuotekehitystiimissä työskentely 1 op
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arvioinnissa painottuu tuotekehitystilassa tehtävien harjoitustöiden tekeminen, niihin aktiivisesti osallistuminen sekä niistä raportointi.
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää harjoitustöiden tekemistä hyväksytysti. Arviointikriteerit kuvataan tarkemmin opintojakson alkaessa, kun harjoitustyöt ovat tiedossa.
Arvioinnissa käytetään vertaispalautetta, itsearviointia ja opettajan antamaa arviointia.
Trendikatsaus 1 op Hyväksytty/ täydennettävä/hylätty
Tuotekehitystehtävä 3 op, 1-5/ hylätty
Tuotekehitystiimissä työskentely 1 op, hyväksytty/hylätty