Skip to main content

Food trends and product development with plant-based foods (5 cr)

Code: EL00ER95-3001

General information


Enrollment
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
01.09.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
4 cr
Virtual portion
1 cr
RDI portion
3 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 32
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Hanna Pajari-Seppänen
Eeva Koljonen
Teacher in charge
Hanna Pajari-Seppänen
Groups
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
Course
EL00ER95

Realization has 20 reservations. Total duration of reservations is 41 h 30 min.

Time Topic Location
Tue 09.09.2025 time 13:00 - 14:30
(1 h 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 09.09.2025 time 14:45 - 16:15
(1 h 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 30.09.2025 time 09:00 - 10:30
(1 h 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 30.09.2025 time 10:45 - 12:15
(1 h 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 07.10.2025 time 09:00 - 10:30
(1 h 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 07.10.2025 time 10:45 - 12:15
(1 h 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 08.10.2025 time 09:00 - 10:30
(1 h 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 08.10.2025 time 10:45 - 12:15
(1 h 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 03.11.2025 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
251 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 03.11.2025 time 12:15 - 13:45
(1 h 30 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
251 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 05.11.2025 time 08:45 - 11:45
(3 h 0 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
FoodLab 102 Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu
Wed 05.11.2025 time 12:15 - 15:15
(3 h 0 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
FoodLab 102 Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu
Thu 06.11.2025 time 08:45 - 11:45
(3 h 0 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
FoodLab 102 Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu
Thu 06.11.2025 time 12:15 - 15:15
(3 h 0 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
FoodLab 102 Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu
Tue 11.11.2025 time 08:45 - 11:45
(3 h 0 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
FoodLab 102 Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu
Tue 11.11.2025 time 12:15 - 15:15
(3 h 0 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
FoodLab 102 Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu
Mon 17.11.2025 time 08:45 - 11:45
(3 h 0 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
FoodLab 102 Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu
Mon 17.11.2025 time 12:15 - 15:15
(3 h 0 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
FoodLab 102 Tuotekehitystila
FoodLab 103 Opetustila/neuvottelu
Wed 03.12.2025 time 09:00 - 10:15
(1 h 15 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 03.12.2025 time 10:30 - 11:45
(1 h 15 min)
Ruokatrendit ja tuotekehitys kasviperäisillä elintarvikkeilla EL00ER95-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Changes to reservations may be possible.

Objective

Osaat kerätä tietoa ajankohtaisista muutoksista ruoka-alalla ja pystyt yhdistämään eri lähteiden tietoja laajemmiksi kokonaisuuksiksi, ruokatrendeiksi.
Osaat tehdä perusasioita tuotekehityksessä yleisesti ja erityisesti kasviperäisillä raaka-aineilla.

Content

Mitä ovat ruokatrendit ja miten niistä löytää tietoa?
Kuinka ruokatrendit vaikuttavat tuotekehitykseen?
Miten uusia tuotteita kehitetään?

Course material

Opiskelumateriaali on pääosin Learn-ympäristössä.

Study forms and methods

Opetus toteutetaan lähiopetuksena Kouvolassa lukujärjestyksen mukaan . Etäosallistuminen ei ole mahdollista. Lähiopetusta ei lähtökohtaisesti tallenneta, eikä sitä korvata etäluennoilla silloin, kun lähiopetusta annetaan lukujärjestyksen mukaan. Osa opetuksesta tapahtuu laboratorioympäristössä. Läsnäolo laboraatioissa, harjoituksissa ja mahdollisislla työelämävierailuilla on välttämätöntä opintojakson suorittamiseksi.
Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakso koostuu luennoista, tunnilla tehtävistä yksilö- ja pienryhmätehtävistä. Lisäksi työskennellään tuotekehitystilassa lukujärjestyksen mukaan.
Opettajan ohjausta saatavilla lähituntien yhteydessä ja erikseen sovittaessa.
Arvioitavia tehtäviä tehdään itsenäisesti ja pienryhmissä.

RDI and work-related cooperation

Opintojaksolla vierailee mahdollisesti työelämän edustajia tai tehdään työelämävierailu.
Opintojakson tuotekehitystilassa tehtävät oppimistehtävät perustuvat mahdollisuuksien mukaan työelämän toimeksiantoihin.
Opintojaksoa on mahdollista hyödyntää oman tuotteen kehittämiseen.

Timing of exams and assignments

Opintojakso päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana ja tehtävät on palautettava opintojakson aikana.
Tehtävien palautusajat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Student workload

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 tuntia. Lähiopetusta on 55 tuntia ja loppu itsenäistä ja pienryhmätyöskentelyä.

Course part description

Trendikatsaus 1 op
Tuotekehitystehtävä 3 op
Tuotekehitystiimissä työskentely 1 op

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arvioinnissa painottuu tuotekehitystilassa tehtävien harjoitustöiden tekeminen, niihin aktiivisesti osallistuminen sekä niistä raportointi.

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää harjoitustöiden tekemistä hyväksytysti. Arviointikriteerit kuvataan tarkemmin opintojakson alkaessa, kun harjoitustyöt ovat tiedossa.
Arvioinnissa käytetään vertaispalautetta, itsearviointia ja opettajan antamaa arviointia.

Trendikatsaus 1 op Hyväksytty/ täydennettävä/hylätty
Tuotekehitystehtävä 3 op, 1-5/ hylätty
Tuotekehitystiimissä työskentely 1 op, hyväksytty/hylätty

Go back to top of page