Siirry suoraan sisältöön

Viinikoulu (3 op)

Toteutuksen tunnus: CO00FP94-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
04.11.2024 - 06.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
18.02.2025 - 31.05.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Opetuksen hallinto ja kehittäminen
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
15 - 200
Opettajat
Eeva Koljonen
Ryhmät
RIPA25
Ristiinopiskelu
Opintojakso
CO00FP94
Toteutukselle CO00FP94-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opit perustiedot viinin historiasta, puna-, valko-, rosé- ja kuohuviinin valmistuksesta ja viinin valmistuksen vaikutuksesta viinin makuun . Opit tulkitsemaan viineistä annettua informaatiota, viiniin liittyviä käsitteitä, laatuluokituksia ja viinien ympäristövaikutuksia. Opit perustiedot viinin maistamisesta ja aistinvaraisesta arvioinnista. Lisäksi opit viinin ja ruuan yhdistämisen periaatteita ja valitsemaan ja suosittelemaan viinejä eri tilanteissa.

Sisältö

Miten valko-, puna-, rosé ja kuohuviini valmistetaan?
Miten viinin valmistusprosessi vaikuttaa viinin makuun ja laatuun?
Millaisia ovat viinin laatuluokitukset?
Millaisia ovat viinin valmistuksen ympäristövaikutukset?
Miten viiniä maistellaan ja arvioidaan?
Miten ruokaa ja viiniä yhdistetään?

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali on linkkeinä, opettajan kokoamana materiaalina ja luentotallenteina opintojaksoalustalla.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Viinikoulun totetustapa on Nonstop verkko100, eli opinnoissa voi edetä joustavasti oman aikataulun mukaan. Ilmoittautumisen jälkeen lähetetään ohjeet opintojaksolle liittymiseksi Xamkin Learn alustalle. Alustalla on info luento opintojakson suorittamiseksi.

Opinnot ovat itsenäistä työskentelyä, mutta tehtäviä voi halutessaan tehdä parityönä. Luennot ovat materiaaleineen tallenteina opintojaksoalustalla ja opintoihin kuuluu verkkokeskustelua ja tehtäviä.
Englanniksi





Tämä on CampusOnline-toteutus, eikä ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

TKI ja työelämäyhteistyö

Tehtäviä voi tehdä työelämäyhteistyönä omalle työpaikalle tai toimeksiantona tai harrastuksiin kytkien.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opinnot sisältävät verkkotenttejä, keskustelutehtäviä ja soveltavan vertaisarvioitavia tehtäviä. Opintojaksolle on ladittu suositussuoristusaikataulu, jota noudattamalla opinnot voi suorittaa suositusajassa. Opintojaksolla voi kuitenkin edetä oman aikataulun mukaisesti.

Opiskelijan työmäärä

Yksi opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä, eli työmäärä tällä opintojaksolla on 81 tuntia, mikä koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, tehtävistä ja verkkotenteistä. .Todelliseen työmäärään vaikuttavat opiskelutaidot ja aiempi osaaminen aihepiiristä.
Englanniksi

Toteutuksen osien kuvaus

Valko-, puna-, roséviini 1/2 op
Kuohuviini 1/2 op
Makeat viinit 1/2 op
Viinin virheet 1/2 op
Viini ja ruoka 1 op

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu opintojakson tehtävien suorittamiseen hyväksytysti. Arvosana muodostuu opintojakson arvioitavien tehtävien keskiarvona.
Tehtävät arvioidaan hyväksytty/hylätty, osaan tehtävistä kuuluu vertaispalauteen antaminen ja saaminen.

Siirry alkuun