Skip to main content

Wine school (3 cr)

Code: CO00FP94-3001

General information


Enrollment
04.11.2024 - 06.01.2025
Registration for the implementation has ended.
Timing
18.02.2025 - 31.05.2025
Implementation is running.
Number of ECTS credits allocated
3 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
3 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Opetuksen hallinto ja kehittäminen
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
15 - 200
Teachers
Eeva Koljonen
Groups
RIPA25
Cross-institutional studies
Course
CO00FP94
No reservations found for realization CO00FP94-3001!

Objective

Opit perustiedot viinin historiasta, puna-, valko-, rosé- ja kuohuviinin valmistuksesta ja viinin valmistuksen vaikutuksesta viinin makuun . Opit tulkitsemaan viineistä annettua informaatiota, viiniin liittyviä käsitteitä, laatuluokituksia ja viinien ympäristövaikutuksia. Opit perustiedot viinin maistamisesta ja aistinvaraisesta arvioinnista. Lisäksi opit viinin ja ruuan yhdistämisen periaatteita ja valitsemaan ja suosittelemaan viinejä eri tilanteissa.

Content

Miten valko-, puna-, rosé ja kuohuviini valmistetaan?
Miten viinin valmistusprosessi vaikuttaa viinin makuun ja laatuun?
Millaisia ovat viinin laatuluokitukset?
Millaisia ovat viinin valmistuksen ympäristövaikutukset?
Miten viiniä maistellaan ja arvioidaan?
Miten ruokaa ja viiniä yhdistetään?

Course material

Opiskelumateriaali on linkkeinä, opettajan kokoamana materiaalina ja luentotallenteina opintojaksoalustalla.

Study forms and methods

This course is for CampusOnline-students, not for Xamk degree students.

RDI and work-related cooperation

Tehtäviä voi tehdä työelämäyhteistyönä omalle työpaikalle tai toimeksiantona tai harrastuksiin kytkien.

Timing of exams and assignments

Opinnot sisältävät verkkotenttejä, keskustelutehtäviä ja soveltavan vertaisarvioitavia tehtäviä. Opintojaksolle on ladittu suositussuoristusaikataulu, jota noudattamalla opinnot voi suorittaa suositusajassa. Opintojaksolla voi kuitenkin edetä oman aikataulun mukaisesti.

Student workload

Yksi opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä, eli työmäärä tällä opintojaksolla on 81 tuntia, mikä koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, tehtävistä ja verkkotenteistä. .Todelliseen työmäärään vaikuttavat opiskelutaidot ja aiempi osaaminen aihepiiristä.
Englanniksi

Course part description

Valko-, puna-, roséviini 1/2 op
Kuohuviini 1/2 op
Makeat viinit 1/2 op
Viinin virheet 1/2 op
Viini ja ruoka 1 op

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi perustuu opintojakson tehtävien suorittamiseen hyväksytysti. Arvosana muodostuu opintojakson arvioitavien tehtävien keskiarvona.
Tehtävät arvioidaan hyväksytty/hylätty, osaan tehtävistä kuuluu vertaispalauteen antaminen ja saaminen.

Go back to top of page