Basics of research and development (5op)
Toteutuksen tunnus: PG00FQ60-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 26.07.2025 - 24.08.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 25.08.2025 - 31.12.2025
- Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Savonlinnan kampus
- Opetuskielet
- englanti
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Post-Graduate Diploma, Tourism and Service business
- Vastuuopettaja
- Natalia Kushcheva
- Ryhmät
-
PGMI25SPost-Graduate Diploma, Tourism and Service business
- Opintojakso
- PG00FQ60
Toteutukselle Basics of research and development PG00FQ60-3001 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Tavoitteet
Tunnistat oman ammattialasi tutkimus- ja kehittämistarpeita ja osaat vastata niihin tavoitteellisesti.
Osaat laatia tutkimus- ja kehittämissuunnitelman ja hallitset erilaisia lähestymistapoja ja menetelmiä sen toteuttamisessa.
Osaat työskennellä aktiivisena toimijana tutkimus- tai kehittämisprosessissa.
Hallitset tutkimuksen ja kehittämisen raportoinnin sekä ohjeistuksen mukaisen lähdeviittausjärjestelmän käytön.
Sisältö
Mitä on tutkimus ja kehittäminen?
Miten tutkimus ja kehittäminen etenevät prosessina?
Millaisilla menetelmillä tutkimusta ja kehittämistä voidaan tehdä?
Miten tutkimus ja kehittämistyö raportoidaan ja miten lähdeviitejärjestelmää käytetään?
Opiskelumateriaali
The course page in Xamk Learn will include course presentations as well as other materials related to the course.
The student could also use the following books:
Molinari J., 2022 What Makes Writing Academic
Lahman M., 2022 Writing and representing qualitative research
Silverman D., 2024 Interpreting qualitative data
Grønmo S., 2024 Social research methods : qualitative, quantitative and mixed methods approaches
Opiskelumuodot ja -menetelmät
This course introduces and discusses approaches, strategies, and data collection methods relating to research in hospitality services. Students will consider how to select the appropriate methodology for use in a study to be performed. Additionally, students will learn how to collect data based on different data collection methods, construct these tools, and pilot them before they become ready for use. This course also discusses the requirements for an academic
work, considering aspects related to language, writing style, and text lay-out.
TKI ja työelämäyhteistyö
The practical tasks of the course can be linked to the student's own work, workplace or projects.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Assignments and other deadlines are scheduled in the Learn.
Opiskelijan työmäärä
The course is 5 ECTS and it is to be completed in English. 1 ECTS means approximately 27 hours of student workload related to studying the course material, fulfilling the course assignments and acting as a group member. Contact days 5 x 8 hours, independent learning, group work and assignments 135 hours totally.
Toteutuksen osien kuvaus
The course is divided into the following topics:
- the stages and ethics of the research and development process
- the most common data collection methods
- the most common methods of analysis
- scientific writing
For each topic, you will find a theme lecture, a theory section and an assignment related to the topic. Themes are clarified and deepened during the course's joint theme lectures and independently by familiarizing yourself with the study material.
Lisätietoja opiskelijoille
It is possible to link course assignments to one's own thesis, but the topic does not necessarily have to be known.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Evaluation is based on tasks' fulfillment on a scale of 1-5.
The student can
* use professional concepts expertly in different situations.
* critically evaluate the information sources used.
* work as a team-member in expert positions in working life and notice and describe problems in the professional field.
* evaluate operations in customer, user and target group situations.
* choose appropriate models, methods, software and technologies and justify the choice.
* promote the goal-oriented activities of the team.
* critically applies the ethical principles of one's field in different situations.