Siirry suoraan sisältöön

Toimijana matkailu- ja ravitsemisalalla -harjoittelu (15op)

Toteutuksen tunnus: MR00FD87-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.11.2025 - 21.11.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
12.01.2026 - 31.12.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
15 op
Lähiosuus
10 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
15 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 60
Koulutus
Matkailu- ja ravitsemisalan koulutus
Opettajat
Tiina Tuovinen
Vastuuopettaja
Tiina Tuovinen
Ryhmät
MRAMI26KV
Matkailu- ja ravitsemisala, verkkototeutus
Opintojakso
MR00FD87

Toteutukselle Toimijana matkailu- ja ravitsemisalalla -harjoittelu MR00FD87-3003 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.

Tavoitteet

Tunnet harjoitteluorganisaatiosi arvot, strategian, toiminnan ja talouden perustan sekä eri työtehtävät.
Osaat toimia harjoittelupaikkasi asiakas-, palvelu- ja/tai tuotantotehtävissä tiimin jäsenenä organisaation tavoitteiden mukaisesti.
Osaat soveltaa työtehtävissä matkailu-, ja ravitsemisalan palvelu- ja/tai tuotanto-osaamista.
Osaat kuvata ja analysoida harjoittelupaikan palvelu- ja tuotantoprosesseja vastuullisuuden, monikulttuurisuuden, vieraanvaraisuuden ja digitalisuuden näkökulmasta.
Syvennät harjoittelun kautta omaa ammatillista osaamistasi.

Sisältö

Miten arvot, strategiat, toimintasuunnitelma ja talous ohjaavat toimintaa harjoitteluorganisaatiossa?
Millaisia työtehtäviä harjoitteluorganisaatiossa on?
Miten toimit asiakas-, palvelu- ja/tai tuotantotehtävissä tiimin jäsenenä harjoitteluorganisaation tavoitteiden mukaisesti?
Miten sovellat asiakas-, palvelu- ja/tai tuotanto-osaamista organisaatiossa harjoitteluaikaisissa työtehtävissä?
Millaisia ovat harjoittelupaikan palvelu-ja/tai tuotantoprosessit vastuullisuuden, monikulttuurisuuden, vieraanvaraisuuden ja digitaalisuuden näkökulmasta?
Miten arvioit omaa kehittymistäsi restonomiopiskelijana?

Arviointi

Opiskelija osaa
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä.
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä.
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia.
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa.
e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita.
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti.
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti.

Opiskelija laatii ohjeiden mukaisen harjoitteluraportin, joka käydään läpi harjoittelun palautekeskustelussa.

Opiskelumateriaali

Harjoittelun ohjeet ovat MARATA-harjoittelu -alustalla Learnissa.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Restonomiopintoihin kuuluva pakollinen harjoittelu.
Opiskelija suorittaa harjoittelun oman aikataulunsa mukaisesti.
Harjoittelusta sovitaan harjoitteluvastaavan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Harjoittelu tehdään alan toimipaikoissa.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Harjoittelusta laaditaan suunnitelma sekä harjoitteluraportti.

Kansainvälinen yhteistyö

Harjoittelun voi suorittaa myös ulkomailla.

Opiskelijan työmäärä

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Siirry alkuun