Toimijana matkailu- ja ravitsemisalalla -harjoittelu (15op)
Toteutuksen tunnus: MR00FD87-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 10.11.2025 - 21.11.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 12.01.2026 - 31.12.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 15 op
- Lähiosuus
- 10 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 15 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- E-kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 60
- Koulutus
- Matkailu- ja ravitsemisalan koulutus
- Opettajat
- Tiina Tuovinen
- Vastuuopettaja
- Tiina Tuovinen
- Ryhmät
-
MRAMI26KVMatkailu- ja ravitsemisala, verkkototeutus
- Opintojakso
- MR00FD87
Toteutukselle Toimijana matkailu- ja ravitsemisalalla -harjoittelu MR00FD87-3003 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Tavoitteet
Tunnet harjoitteluorganisaatiosi arvot, strategian, toiminnan ja talouden perustan sekä eri työtehtävät.
Osaat toimia harjoittelupaikkasi asiakas-, palvelu- ja/tai tuotantotehtävissä tiimin jäsenenä organisaation tavoitteiden mukaisesti.
Osaat soveltaa työtehtävissä matkailu-, ja ravitsemisalan palvelu- ja/tai tuotanto-osaamista.
Osaat kuvata ja analysoida harjoittelupaikan palvelu- ja tuotantoprosesseja vastuullisuuden, monikulttuurisuuden, vieraanvaraisuuden ja digitalisuuden näkökulmasta.
Syvennät harjoittelun kautta omaa ammatillista osaamistasi.
Sisältö
Miten arvot, strategiat, toimintasuunnitelma ja talous ohjaavat toimintaa harjoitteluorganisaatiossa?
Millaisia työtehtäviä harjoitteluorganisaatiossa on?
Miten toimit asiakas-, palvelu- ja/tai tuotantotehtävissä tiimin jäsenenä harjoitteluorganisaation tavoitteiden mukaisesti?
Miten sovellat asiakas-, palvelu- ja/tai tuotanto-osaamista organisaatiossa harjoitteluaikaisissa työtehtävissä?
Millaisia ovat harjoittelupaikan palvelu-ja/tai tuotantoprosessit vastuullisuuden, monikulttuurisuuden, vieraanvaraisuuden ja digitaalisuuden näkökulmasta?
Miten arvioit omaa kehittymistäsi restonomiopiskelijana?
Arviointi
Opiskelija osaa
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä.
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä.
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia.
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa.
e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita.
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti.
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti.
Opiskelija laatii ohjeiden mukaisen harjoitteluraportin, joka käydään läpi harjoittelun palautekeskustelussa.
Opiskelumateriaali
Harjoittelun ohjeet ovat MARATA-harjoittelu -alustalla Learnissa.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Restonomiopintoihin kuuluva pakollinen harjoittelu.
Opiskelija suorittaa harjoittelun oman aikataulunsa mukaisesti.
Harjoittelusta sovitaan harjoitteluvastaavan kanssa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Harjoittelu tehdään alan toimipaikoissa.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Harjoittelusta laaditaan suunnitelma sekä harjoitteluraportti.
Kansainvälinen yhteistyö
Harjoittelun voi suorittaa myös ulkomailla.
Opiskelijan työmäärä
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty