Matkailu- ja ravitsemisalan tulevaisuuden näkymät (5op)
Toteutuksen tunnus: MR00EZ02-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 10.11.2025 - 21.11.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 12.01.2026 - 30.04.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- E-kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (ylempi amk)
- Opettajat
- Riitta Tuikkanen
- Vastuuopettaja
- Riitta Tuikkanen
- Ryhmät
-
MRMI25SVYMatkailu- ja palveluliiketoiminta, ylempi amk
- Opintojakso
- MR00EZ02
Toteutuksella on 3 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 21 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
To 09.04.2026 klo 09:00 - 16:00 (7 t 0 min) |
Matkailu- ja ravitsemisalan tulevaisuuden näkymät MR00EZ02-3001 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Pe 10.04.2026 klo 09:00 - 16:00 (7 t 0 min) |
Matkailu- ja ravitsemisalan tulevaisuuden näkymät MR00EZ02-3001 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Pe 08.05.2026 klo 09:00 - 16:00 (7 t 0 min) |
Matkailu- ja ravitsemisalan tulevaisuuden näkymät MR00EZ02-3001 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Tavoitteet
Tunnet matkailu- ja ravitsemisalan tulevaisuudennäkymiä sekä keskeisiä ennakoinnin malleja ja menetelmiä.
Osaat hankkia, tuottaa, käsitellä ja arvioida kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista.
Osaat hyödyntää ennakointia ja innovaatiotyökaluja matkailu- ja ravitsemisalan vaativien ongelmien ratkaisemisessa.
Osaat arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa.
Sisältö
Mitkä ovat matkailu- ja ravitsemisalan tulevaisuusnäkymät ja millaista tulevaisuustietoa alasta on saatavilla?
Mitkä ovat ennakoinnin keskeisiä malleja ja menetelmiä ja mitkä ovat niiden edut ja rajoitteet?
Kuinka hankit, tuotat, käsittelet ja arvioit kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista?
Miten hyödynnät ennakointia ja innovaatiotyökaluja matkailu- ja ravitsemisalan kehittämisessä?
Mikä on ennakoinnin ja innovaatioiden merkitys matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa?
Arviointi
Opiskelija osaa
a. hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista tietoa erityisosaamisalueellaan.
b. ratkaista vaativia ongelmia tutkimus-, kehittämis- ja /tai innovaatiotoiminnassa.
e. arvioida strategisia lähestymistapoja ja perustella niiden käyttöä johtamisen ja kehittämisen näkökulmasta.
g. viestiä asiantuntevasti sekä johdonmukaisesti suullisesti ja kirjallisesti.
Arviointiasteikko
1-5