Siirry suoraan sisältöön

Matkailu- ja ravitsemisalan tulevaisuuden näkymät (5op)

Toteutuksen tunnus: MR00EZ02-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.11.2025 - 21.11.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
12.01.2026 - 30.04.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (ylempi amk)
Opettajat
Riitta Tuikkanen
Vastuuopettaja
Riitta Tuikkanen
Ryhmät
MRMI25SVY
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, ylempi amk
Opintojakso
MR00EZ02

Toteutuksella on 3 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 21 t 0 min.

Aika Aihe Tila
To 09.04.2026 klo 09:00 - 16:00
(7 t 0 min)
Matkailu- ja ravitsemisalan tulevaisuuden näkymät MR00EZ02-3001
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Pe 10.04.2026 klo 09:00 - 16:00
(7 t 0 min)
Matkailu- ja ravitsemisalan tulevaisuuden näkymät MR00EZ02-3001
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Pe 08.05.2026 klo 09:00 - 16:00
(7 t 0 min)
Matkailu- ja ravitsemisalan tulevaisuuden näkymät MR00EZ02-3001
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Tunnet matkailu- ja ravitsemisalan tulevaisuudennäkymiä sekä keskeisiä ennakoinnin malleja ja menetelmiä.
Osaat hankkia, tuottaa, käsitellä ja arvioida kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista.
Osaat hyödyntää ennakointia ja innovaatiotyökaluja matkailu- ja ravitsemisalan vaativien ongelmien ratkaisemisessa.
Osaat arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa.

Sisältö

Mitkä ovat matkailu- ja ravitsemisalan tulevaisuusnäkymät ja millaista tulevaisuustietoa alasta on saatavilla?
Mitkä ovat ennakoinnin keskeisiä malleja ja menetelmiä ja mitkä ovat niiden edut ja rajoitteet?
Kuinka hankit, tuotat, käsittelet ja arvioit kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista?
Miten hyödynnät ennakointia ja innovaatiotyökaluja matkailu- ja ravitsemisalan kehittämisessä?
Mikä on ennakoinnin ja innovaatioiden merkitys matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa?

Arviointi

Opiskelija osaa
a. hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista tietoa erityisosaamisalueellaan.
b. ratkaista vaativia ongelmia tutkimus-, kehittämis- ja /tai innovaatiotoiminnassa.
e. arvioida strategisia lähestymistapoja ja perustella niiden käyttöä johtamisen ja kehittämisen näkökulmasta.
g. viestiä asiantuntevasti sekä johdonmukaisesti suullisesti ja kirjallisesti.

Arviointiasteikko

1-5

Siirry alkuun