Matkailu-ja ravitsemispalveluiden tulevaisuuden näkymät (5op)
Toteutuksen tunnus: PG00FT27-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 26.07.2025 - 24.08.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 25.08.2025 - 31.12.2025
- Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Savonlinnan kampus
- Opetuskielet
- englanti
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Post-Graduate Diploma, Tourism and Service business
- Vastuuopettaja
- Natalia Kushcheva
- Ryhmät
-
PGMI25SPost-Graduate Diploma, Tourism and Service business
- Opintojakso
- PG00FT27
Toteutukselle Matkailu-ja ravitsemispalveluiden tulevaisuuden näkymät PG00FT27-3001 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Tavoitteet
Tunnet matkailu- ja ravitsemisalan tulevaisuudennäkymiä sekä keskeisiä ennakoinnin malleja ja menetelmiä.
Osaat hankkia, tuottaa, käsitellä ja arvioida kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista.
Osaat hyödyntää ennakointia ja innovaatiotyökaluja matkailu- ja ravitsemisalan vaativien ongelmien ratkaisemisessa.
Osaat arvioida ja perustella ennakoinnin ja innovaatioiden merkitystä matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa.
Sisältö
Kuinka hankit, tuotat, käsittelet ja arvioit kriittisesti monialaista ennakointitietoa matkailu- ja ravitsemisalan kuluttajakäyttäytymisen ja toimintaympäristön muutoksista?
Miten hyödynnät ennakointia ja innovaatiotyökaluja matkailu- ja ravitsemisalan kehittämisessä?
Mikä on ennakoinnin ja innovaatioiden merkitys matkailu- ja ravitsemisalan johtamisessa ja kehittämisessä sekä strategisessa päätöksenteossa?
Arviointi
a. hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista tietoa erityisosaamisalueellaan
b. ratkaista vaativia ongelmia tutkimus-, kehittämis- ja /tai innovaatiotoiminnassa
c. arvioida ja johtaa itsenäisesti yksittäisten ihmisten sekä ryhmien toimintaa
d. vastata ja kehittää toimintoja itsenäisesti
e. arvioida strategisia lähestymistapoja ja perustella niiden käyttöä johtamisen ja kehittämisen näkökulmasta
f. työskennellä itsenäisesti alan asiantuntijatehtävissä tai yrittäjänä
g. viestiä asiantuntevasti sekä johdonmukaisesti suullisesti ja kirjallisesti omalla äidinkielellä sekä yhdellä vieraalla kielellä
Opiskelumateriaali
The course page in Xamk Learn will include course presentations as well as other materials related to the course.
The student could also use the following books:
Mahmood A. Khan, 2017 Hospitality marketing and consumer behavior: Creating Memorable Experiences
Dufva M. & Rowley C., 2022 Weak signals
Yokogawa, 2022 Future scenarios 2035: a journey through time
Opiskelumuodot ja -menetelmät
This course provides the students with the opportunity to explore and develop their understanding of a range of future trends and challenges relating to the hospitality and service industry, as well as to examine the implications of these trends and challenges for the management of hospitality business; how change can be implemented and managed. The students will explore weak signals and create a scenario with prediction for the future of hospitality industry.
Opiskelijan työmäärä
The course is 5 ECTS and it is to be completed in English. 1 ECTS means approximately 27 hours of student workload related to studying the course material, fulfilling the course assignments and acting as a group member. Contact days 5 x 8 hours, independent learning, group work and assignments 135 hours totally.
There are group works to complete after each module and possibly smaller assignments.
Toteutuksen osien kuvaus
the course is divided into three topics:
- Future trends and challenges in hospitality services
- Weak signals of hospitality services
- Scenario as a tool for planning the future
For each topic, you will find a theme lecture, a theory section and an assignment related to the topic. Themes are clarified and deepened during the course's joint theme lectures and independently by familiarizing yourself with the study material.
The course also has expert visitors.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Evaluation is based on tasks' fulfillment on a scale of 1-5.
The student can
* use professional concepts expertly in different situations.
* critically evaluate the information sources used.
* work as a team-member in expert positions in working life and notice and describe problems in the professional field.
* evaluate operations in customer, user and target group situations.
* choose appropriate models, methods, software and technologies and justify the choice.
* promote the goal-oriented activities of the team.
* critically applies the ethical principles of one's field in different situations.