Siirry suoraan sisältöön

Hygieniapassi (2op)

Toteutuksen tunnus: VV00FR14-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.11.2025 - 21.11.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
31.03.2026 - 25.04.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
2 op
Lähiosuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
englanti
Paikat
20 - 50
Opettajat
Tiina Tuovinen
Vastuuopettaja
Tiina Tuovinen
Opintojakso
VV00FR14

Toteutukselle Hygieniapassi VV00FR14-3003 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.

Tavoitteet

Tiedät elintarvikkeiden hygieeniseen käsittelyyn liittyvät riskit ja työskentelyn periaatteet elintarvikehuoneistossa. Tunnet elintarvikehygieeniseen osaamiseen liittyvän keskeisen lainsäädännön ja sen tuomat velvoitteet. Suoritat Ruokaviraston hygieniapassitestin.

Sisältö

Ruokaviraston määräyksessä hygieaniaosaamisesta (10/2024) määritellään elintarvikehygienian osa-alueet, jotka elintarvikehuoneistossa työskentelevän on hallittava.
1. Perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta (kontaminaatiosta)
2. Ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat
3. Henkilökohtainen hygienia
4. Puhtaanapito
5. Omavalvonta
6. Lainsäädäntö, viranomaiset

Arviointi

Hygieniapassitesti: hyväksytty/hylätty.
Testissä on saatava 34/40 kysymyksestä oikein hyväksyttyyn suoritukseen.

Opiskelumateriaali

Finnish Food Authority materials to which links are provided on Xamk Learn platform.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Independent working online and a Hygiene Passport test on campus at an agreed time. The info lecture of the course is held at the beginning of the course and the recording of it will be saved on the Learn platform. On the platform there are also links to the material to be studied and instructions for preparing for the Hygiene Passport test.

The Hygiene Passport is in two parts:
1. paper certificate and
2. plastic card.

The Hygiene Passport is delivered to the candidate´s home address approximately one month after the test.

TKI ja työelämäyhteistyö

What is learned during the course can be applied in working life.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Hygiene pass test at an agreed time on campus.

An invitation letter for the test will be sent to the candidate´s e-mail address provided when enrolling.

Opiskelijan työmäärä

The course is 2 credits, equivalent to 54 hours of student work.

Lisätietoja opiskelijoille

In the test, the candidate´s identity is checked from a valid identity document (e.g. passport). The identity is checked by the Hygiene Passport Examiner when the candidate returns the test form to the Examiner after the Hygiene Passport Test. To do this, the candidate must have an identity card in the test. Identity document must be an original official identity document that has a photograph and is valid. If you have a Finnish personal identification number, it must be stated on your identity document.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

"To pass the test, the candidate must obtain at minimum 34 points out of 40. The candidate gets one point for each correct answer. No minus points are deducted for incorrect answers and, consequently, the candidate can get up to six questions wrong and still pass the test. Empty boxes or answers marked unclearly (making it impossible for the Examiner to decide which alternative the candidate intended to choose) are interpreted as incorrect." (Finnish Food Authority)

Siirry alkuun