Omavalvonta (5op)
Toteutuksen tunnus: EL00ER88-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 10.11.2025 - 21.11.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 01.01.2026 - 30.04.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Kouvolan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 50
- Koulutus
- Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
- Opettajat
- Taru Nuorkivi
- Ryhmät
-
ELKV24SPKehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
- Opintojakso
- EL00ER88
Toteutukselle Omavalvonta EL00ER88-3002 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Tavoitteet
Osaat laatia omavalvontasuunnitelman sekä arvioida tehtyjen omavalvontasuunnitelmien soveltuvuutta erilaisissa kohteissa.
Osaat kuvata HACCP-järjestelmän.
Tiedät omavalvonnan tavoitteet ja tarkoituksen.
Olet perehtynyt aiheeseen liittyvään lainsäädäntöön ja viranomaisohjeistukseen.
Sisältö
Miten laaditaan omavalvontasuunnitelma?
Miten HACCP-järjestelmä pitää huomioida erilaisten kohteiden ja prosessien omavalvonnassa?
Miksi omavalvonta on olemassa?
Millaista lainsäädäntöä ja viranomaisohjeistusta tulee noudattaa omavalvonnassa?
Mitä hyötyä yritykselle on hyvästä ja toimivasta omavalvonnasta?
Arviointi
Opiskelija
- osaa kuvata omavalvontajärjestelmän osa-alueet ja soveltaa käytännön harjoituksissa
- tunnistaa HACCP-järjestelmän kriittiset pisteet
- pystyy soveltamaan lainsäädäntöä ja viranomaisohjeistuksia omavalvonnassa
- osaa perustella omavalvonnan merkityksen ja hyödyt yritykselle
Opiskelumateriaali
Opettajan Learn alustalla ilmoittama ja jakama materiaali
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisuuksien mukaan vierailija luennolle ja muuta työelämäyhteistyötä
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Oppimistehtävien palautusajat ja tenttien määräajat ilmoitetaan opintojakson alussa
Opiskelijan työmäärä
5 op tarkoittaa 135h opiskelijan työtä
Toteutuksen osien kuvaus
Osaamistavoitteet:
Osaat laatia omavalvontasuunnitelman sekä arvioida tehtyjen omavalvontasuunnitelmien soveltuvuutta erilaisissa kohteissa.
Osaat kuvata HACCP-järjestelmän.
Tiedät omavalvonnan tavoitteet ja tarkoituksen.
Olet perehtynyt aiheeseen liittyvään lainsäädäntöön ja viranomaisohjeistukseen.
Sisältö:
Miten laaditaan omavalvontasuunnitelma?
Miten HACCP-järjestelmä pitää huomioida erilaisten kohteiden ja prosessien omavalvonnassa?
Miksi omavalvonta on olemassa?
Millaista lainsäädäntöä ja viranomaisohjeistusta tulee noudattaa omavalvonnassa?
Mitä hyötyä yritykselle on hyvästä ja toimivasta omavalvonnasta?
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin. Tarkemmat arviointikriteerit kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.
Arviointi
Opiskelija
- osaa kuvata omavalvontajärjestelmän osa-alueet ja soveltaa käytännön harjoituksissa
- tunnistaa HACCP-järjestelmän kriittiset pisteet
- pystyy soveltamaan lainsäädäntöä ja viranomaisohjeistuksia omavalvonnassa
- osaa perustella omavalvonnan merkityksen ja hyödyt yritykselle