Suklaan valmistus (2op)
Toteutuksen tunnus: AV00FT66-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 01.03.2026 - 31.12.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 2 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Avoin AMK ja täydennyskoulutus
- Toimipiste
- E-kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
Toteutukselle Suklaan valmistus AV00FT66-3001 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää suklaan raaka-aineiden merkityksen rakenteelle, maulle ja laadulle. Opiskelija tuntee suklaan keskeiset prosessivaiheet, tunnistaa laadunhallinnan haasteet ja osaa arvioida, miten prosessiparametrit ja pakkausratkaisut vaikuttavat laatuun.
Sisältö
Opintojaksolla syvennytään suklaan raaka-aineisiin ja valmistusprosessiin. Opintojaksolla käydään myös suklaan laatuun vaikuttavia tekijöitä.
Opiskelumateriaali
Learn-oppimisalustalla opettajan ilmoittama materiaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena. Opintojakson voi suorittaa pääosin itsenäisesti työskennellen. Mahdollisista ryhmätöistä ilmoitetaan Learn alustalla.
Opiskelua rytmittävät itsenäisesti/ryhmässä tehtävät oppimistehtävät ja verkkotentti/-tentit.
Opettajan ohjausta on saatavilla erikseen sovittaessa Learn-alustalla.
Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti tai pari/ryhmätöinä.
Tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa.
Opiskelu tapahtuu Learn-oppimisympäristössä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly TKI/ työelämäyhteistyötä
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojakso muodostuu tallennetuista verkkomateriaaleista sekä oppimistehtävistä, jotka opiskelija suorittaa annetun aikataulun puitteissa / itselleen sopivana ajankohtana.
Tenttejä on yksi tai useampia. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 50% oikein.
Kaikki tehtävät tulee olla palautettuna ja tentit tehtynä annetussa aikataulussa.
Tentin voi uusia kaksi kertaa.
Opiskelijan työmäärä
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Eli 2 op vastaa noin 54 tunnin työmäärää. Todellinen työmäärä riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää suklaan raaka-aineiden merkityksen rakenteelle, maulle ja laadulle. Opiskelija tuntee suklaan keskeiset prosessivaiheet, tunnistaa laadunhallinnan haasteet ja osaa arvioida, miten prosessiparametrit ja pakkausratkaisut vaikuttavat laatuun.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.
Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää tenttien ja oppimistehtävien suorittamista hyväksytyllä arvosanalla.
Opintojakson suoritukseen kuuluu kaikkien oppimistehtävien ja tentin/tenttien hyväksytty suoritus.
Tentistä/tenteistä tulee saada vähintään 50 % vastauksista oikein.
Opintojakson arviointiasteikko: 1–5