Siirry suoraan sisältöön

Suklaan valmistus (2op)

Toteutuksen tunnus: AV00FT66-3001

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.03.2026 - 31.12.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
2 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoin AMK ja täydennyskoulutus
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Avoin ammattikorkeakoulu
Opettajat
Mari Järvenmäki
Vastuuopettaja
Mari Järvenmäki
Opintojakso
AV00FT66

Toteutukselle Suklaan valmistus AV00FT66-3001 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää suklaan raaka-aineiden merkityksen rakenteelle, maulle ja laadulle. Opiskelija tuntee suklaan keskeiset prosessivaiheet, tunnistaa laadunhallinnan haasteet ja osaa arvioida, miten prosessiparametrit ja pakkausratkaisut vaikuttavat laatuun.

Sisältö

Opintojaksolla syvennytään suklaan raaka-aineisiin ja valmistusprosessiin. Opintojaksolla käydään myös suklaan laatuun vaikuttavia tekijöitä.

Opiskelumateriaali

Learn-oppimisalustalla opettajan ilmoittama materiaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena. Opintojakson voi suorittaa pääosin itsenäisesti työskennellen. Mahdollisista ryhmätöistä ilmoitetaan Learn alustalla.

Opiskelua rytmittävät itsenäisesti/ryhmässä tehtävät oppimistehtävät ja verkkotentti/-tentit.
Opettajan ohjausta on saatavilla erikseen sovittaessa Learn-alustalla.
Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti tai pari/ryhmätöinä.

Tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa.

Opiskelu tapahtuu Learn-oppimisympäristössä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon ei sisälly TKI/ työelämäyhteistyötä

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojakso muodostuu tallennetuista verkkomateriaaleista sekä oppimistehtävistä, jotka opiskelija suorittaa annetun aikataulun puitteissa / itselleen sopivana ajankohtana.
Tenttejä on yksi tai useampia. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 50% oikein.

Kaikki tehtävät tulee olla palautettuna ja tentit tehtynä annetussa aikataulussa.

Tentin voi uusia kaksi kertaa.

Opiskelijan työmäärä

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Eli 2 op vastaa noin 54 tunnin työmäärää. Todellinen työmäärä riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää suklaan raaka-aineiden merkityksen rakenteelle, maulle ja laadulle. Opiskelija tuntee suklaan keskeiset prosessivaiheet, tunnistaa laadunhallinnan haasteet ja osaa arvioida, miten prosessiparametrit ja pakkausratkaisut vaikuttavat laatuun.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.

Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää tenttien ja oppimistehtävien suorittamista hyväksytyllä arvosanalla.
Opintojakson suoritukseen kuuluu kaikkien oppimistehtävien ja tentin/tenttien hyväksytty suoritus.

Tentistä/tenteistä tulee saada vähintään 50 % vastauksista oikein.

Opintojakson arviointiasteikko: 1–5

Siirry alkuun