Suklaan valmistus (2op)
Toteutuksen tunnus: CO00FU38-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.12.2025 - 30.09.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 01.03.2026 - 31.12.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 2 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Avoin AMK ja täydennyskoulutus
- Toimipiste
- E-kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 300
- Ryhmät
-
RIPA26Ristiinopiskelu
- Opintojakso
- CO00FU38
Toteutukselle Suklaan valmistus CO00FU38-3001 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää suklaan raaka-aineiden merkityksen rakenteelle, maulle ja laadulle. Opiskelija tuntee suklaan keskeiset prosessivaiheet, tunnistaa laadunhallinnan haasteet ja osaa arvioida, miten prosessiparametrit ja pakkausratkaisut vaikuttavat laatuun.
Sisältö
Opintojaksolla syvennytään suklaan raaka-aineisiin ja valmistusprosessiin. Opintojaksolla käydään myös suklaan laatuun vaikuttavia tekijöitä.
Opiskelumateriaali
Learn-oppimisalustalla opettajan ilmoittama materiaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Suomeksi
Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena. Opintojakson voi suorittaa pääosin itsenäisesti työskennellen. Mahdollisista ryhmätöistä ilmoitetaan Learn alustalla.
Opiskelua rytmittävät itsenäisesti/ryhmässä tehtävät oppimistehtävät ja verkkotentti/-tentit.
Opettajan ohjausta on saatavilla erikseen sovittaessa Learn-alustalla.
Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti tai pari/ryhmätöinä.
Tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa.
Opiskelu tapahtuu Learn-oppimisympäristössä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei työelämä/TKI yhteistyötä
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojakso muodostuu tallennetuista verkkomateriaaleista sekä oppimistehtävistä, jotka opiskelija suorittaa annetun aikataulun puitteissa / itselleen sopivana ajankohtana.
Tenttejä on yksi tai useampia. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 50% oikein.
Kaikki tehtävät tulee olla palautettuna ja tentti/tentit tehtynä annetussa aikataulussa.
Tentin voi uusia kaksi kertaa
Kansainvälinen yhteistyö
Ei kansainvälistä yhteistyötä
Opiskelijan työmäärä
1 opintopiste vastaa n.27 tuntia opiskelijan työtä, yhteensä 54 tuntia.
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää suklaan raaka-aineiden merkityksen rakenteelle, maulle ja laadulle. Opiskelija tuntee suklaan keskeiset prosessivaiheet, tunnistaa laadunhallinnan haasteet ja osaa arvioida, miten prosessiparametrit ja pakkausratkaisut vaikuttavat laatuun.
Lisätietoja opiskelijoille
Tämä on CampusOnline-toteutus, eikä ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.
Tässä nonstop-aloituksena alkavassa koulutuksessa opiskelija pääsee aloittamaan opinnot noin yhden viikon sisällä opinnoille ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson suoritusaika on kaksi kuukautta.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.
Opintojakson suoritukseen kuuluu kaikkien oppimistehtävien ja tentin/tenttien hyväksytty suoritus.
Tentistä/tenteistä tulee saada vähintään 50 % vastauksista oikein.