Skip to main content

Climate-friendly food services (5 cr)

Code: AV00ED93-3001

General information


Enrollment
16.03.2020 - 27.03.2020
Registration for the implementation has ended.
Timing
18.05.2020 - 30.08.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
1 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Vanha_Open UAS and Continuing Education (vanhettu)
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Open University of Applied Sciences
Teachers
Eeva Koljonen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Course
AV00ED93
No reservations found for realization AV00ED93-3001!

Objective

Opiskelija ymmärtää ammattikeittiöiden merkityksen uusien ilmastokestävien ruokapalveluiden edistäjänä ja osaa valita sopivia keinoja hiilijalanjäljen vähentämiseksi ruokapalveluprosesseissa kuten ruokapalveluiden ja ruokalistojen suunnittelu, elintarvikehankinnat, laitteiden käyttö, valmistus, kuljetus ja tarjoilu. Opiskelija ymmärtää ruokahävikin käsitteet, hävikin synnyn kriittiset pisteet ja keinot ruokahävikin hallintaan. Opiskelija hallitsee turvallisen ja terveellisen kasviruokailun suunnittelun ja toteuttamiseen ja kasviproteiinilähteiden käyttöä. Opiskelija osaa viestiä asiakkaille ilmastokestävistä ruokapalveluista.

Content

• Millaisia keinoja ja välineitä ruokapalveluissa on ilmastokestävien ruokapalvelujen suunnitteluun ja toteuttamiseen asiakaslähtöisesti?
• Miten ruokapalveluiden hiilijalanjälkeä arvioidaan, tai miten sitä voidaan laskea?
• Mitä on ruokahävikki, hävikin synnyn kriittiset pisteet ja miten hävikkiä voidaan hallita?
• Miten toteutetaan kasvispainotteisia ruokapalveluja terveellisesti ja turvallisesti?
• Miten uusia proteiinin lähteitä käytetään ruuanvalmistuksessa ja miten ne sopivat erityisruokavalioihin?
• Miten ilmastokestävistä ruokapalveluista viestitään?

Course material

Learnissa

Study forms and methods

Ennen opintojakson alkua opiskelijoille toimitettaan tiedot Learniin kirjautumisesta sähköpostiin. Info luento on tallennettu Learnin alustalle. Learnissa löytyvät opintojakson materiaali, e-kirjat linkitettyinä ja nauhoitettuja luentoja sekä oppimistehtävät ja verkkotestejä. Opintojaksoon kuuluu case tehtäviä, jotka voi tehdä omalle työpaikalle tai kuvitteelliseen toimintaympäristöön. Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin ja case tehtäviä voi tehdä myös ryhmätyönä.

Course part description

Orientaatio opintojaksoon 1 op
Ilmastokestävyys ruokapalveluissa 1 op
Ruokahävikki ja sen hallinta 1 op
Terveellinen ja turvallinen kasvisruoka 1 op
Case tehtävä 1 op
Opintojakson infoluento ja opiskelumateriaali Xamk Learn -alustalla.

Evaluation scale

Approved/Failed

Go back to top of page