Nutrition for sports and physical activity (5 cr)
Code: FJ00DK76-3001
General information
- Enrollment
- 16.03.2020 - 01.04.2020
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.06.2020 - 31.12.2020
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- (Department of Sports and Rehabilitation)
- Campus
- Savonlinna Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 60
- Degree programmes
- Degree Programme in Podiatry
- Degree Programme in Physiotherapy
- Teachers
- Suvi Lamberg
- Teacher in charge
- Suvi Lamberg
- Groups
-
FTSA19KPPhysiotherapy, full-time studies
-
JTSA18KMPodiatry, part-time studies
- Course
- FJ00DK76
Objective
You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Content
What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?
Evaluation
Students can
- use professional vocabulary and concepts in an expert way in different situations.
- evaluate information sources critically.
- work as team members in working life expert duties and identify and describe the problems of the professional field.
- evaluate operations in client, user and target group situations.
- choose appropriate models, methods, software and techniques according to the purpose and justify these choices.
- promote teams’ goal-oriented operation.
- apply critically the ethical principles of the professional field in different situations.
Course material
Ilander O., Laaksonen M., Lindblad P., Mursu J. 2014 (tai vanhempi). Liikuntaravitsemus. VK- kustannus Oy.
Rinta M. 2015. Syö, liiku ja kehity. Liikkujan ravitsemus käytännössä. Fitra.
Muu opettajan osoittama materiaali.
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työskentelet terveysalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson tai moduulin työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää aikaisempaa osaamista, voit hyväksilukea opintojakson vastaavalla työkokemuksella tai opinnoilla joko kokonaan tai osittain (osaamisen näyttö, jos ei ole todistusta). Osittaisessa hyväksilukemisessa suoritat itsenäisenä opiskeluna ne osa-alueet, joita ei ole hyväksiluettu. Ota tällöin yhteys opettajaan.
RDI and work-related cooperation
Ei sisällä varsinaista käytännön harjoittelua, mutta osassa tehtävistä vaaditaan vähintään kevyttä liikuntaa sekä oman ruokavalion tarkkailua.
Timing of exams and assignments
Opintojakson toteutusosiot voi suorittaa oman aikataulun mukaisesti, mutta tietyssä järjestyksessä.
Opintojaksolla on 2 verkkotenttiä, jotka arvioidaan hyväksytty- hylätty ja ne saa suorittaa oman aikataulun mukaisesti.
International cooperation
Ei kv- yhteistyötä.
Student workload
Laajuus 5 op, joten opiskelijan itsenäinen työmäärä on 133h.
Course part description
Toteutuksessa 3 osiota, jotka voi suorittaa oman aikataulun mukaisesti.
Opinnot etenevät aihealueittain:
Ravitsemustieto (1 op)
Energiantarve ja –saanti sekä energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen (2 op)
kestävyysharjoittelun tukena
voimaharjoittelun tukena
painonhallinnassa/ kiinteytyksessä
Evaluation scale
Approved/Failed
Assessment methods and criteria
Osaat
- käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä.
- arvioida käyttämiäsi tietolähteitä kriittisesti.
- työskennellä ryhmän jäsenenä asiantuntijatehtävissä, työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia.
- arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
- valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan.
- edistää ryhmän tavoitteellista toimintaa.
- soveltaa kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.
Qualifications
Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.