Skip to main content

Entrepreneurship and leadership in health care (5 cr)

Code: FT00AE03-3003

General information


Enrollment
16.12.2019 - 10.01.2020
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2020 - 31.05.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
(Department of Sports and Rehabilitation)
Campus
Savonlinna Campus
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Degree Programme in Physiotherapy
Teachers
Pia Kraft-Oksala
Anna Reinikainen
Teacher in charge
Pia Kraft-Oksala
Course
FT00AE03
No reservations found for realization FT00AE03-3003!

Objective

You know the social and health care organizations and their control systems, current status and future challenges.
You know the principles of multi-professional teams and working groups and their policies and roles.
You are familiar with the criteria for successful operations in social and health care system.
You are able to promote quality and patient safety and their development in your own field.
You can describe the importance of occupational safety and health and well-being from the social and health care perspective.
You know how to describe the importance of entrepreneurship and business operations as a key factor of economy.
You are able to describe the significance of internal entrepreneurship as a central element of successful operations.
You know the key legislation in social and health care business and the procedures for reimbursement.
You know the key features of the process of company operations and business.
You know how to work in social and health care networks
You know the requirements of a starting health care company.

Content

How do structural factors and control systems affect the social and health care services in organizations?
How do you operate in a multi-disciplinary team as an expert in your field?
How do you manage teams?
What are the criteria for successful operations in social and health care?
What is quality and development of quality in social and health care?
How do you assess and develop the quality of services and patient safety?
What are the basics of managing a business?
What is internal entrepreneurship and how do you execute it when you work in a social and health care profession?
What is external entrepreneurship?
What are the main starting points for business: forms of company, company law in health care, procedures for reimbursement?
What do business idea and business plan include?
How can a business be financed?
What are the procedures for start-up activities for new companies?

Evaluation

a – g (graduation-level know-how and skills)

Course material

Opiskelumateriaali ilmoitetaan verkkotehtävien ja lähituntien yhteydessä Moodle-alustalla.

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Osa opetuksen toteutuksesta on verkossa

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työskentelet terveysalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Suoritat opintojakson opinnoissa edellä olevan ryhmän mukana.
Mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää aikaisempaa osaamista, voit hyväksilukea opintojakson vastaavalla työkokemuksella tai opinnoilla joko kokonaan tai osittain (osaamisen näyttö, jos ei ole todistusta). Osittaisessa hyväksilukemisessa suoritat itsenäisenä opiskeluna verkossa ne osa-alueet, joita ei ole hyväksiluettu.

Student workload

5 op, josta 4 op suoritetaan verkkossa ja 1 op lähiopetuksena. Opiskelijan työmäärä on 5 x 27h = 135h

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää opintojaksoon kuuluvien oppimistehtävien ja tentin hyväksyttyä suorittamista. Osa oppimistehtävistä arvioidaan hyväksytty / täydennettävä ja osa tehtävistä ja tentti arvioidaan asteikolla T1 - K5.
Hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista lähiopetukseen ja itsenäisten tehtävien hyväksyttyä tekemistä sekä verkko-opintojen hyväksyttyä suorittamista.

Assessment criteria, fail (0)

Opiskelija ei ymmärrä asiaa tai osaaminen on virheellistä, hajanaista ja yksipuolista
Opiskelija tarkastelee asiaa vain omien henkilökohtaisten kokemustensa ja tunteiden kautta
Ulkoasuohjetta ja lähdemerkintäohjeita ei ole noudatettu
Tehtäviä ei ole palautettu sovitussa aikataulussa

Assessment criteria, satisfactory (1-2)

a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
b. rajata ja perustella tietolähteiden käytön
c. suoriutua sujuvasti ennakoimattomista tehtäväkokonaisuuksista
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa tilanteen vaatimalla tavalla
e. soveltaa oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita sekä perustella niiden käyttöä
f. toimia tavoitteellisesti tiimissä
g. soveltaa oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa

Assessment criteria, good (3-4)

käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
b. arvioida käyttämiään tietolähteitä kriittisesti
c. työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia
d. arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
e. valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan
f. edistää tiimin tavoitteellista toimintaa
g. soveltaa kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa

Assessment criteria, excellent (5)

a. käyttää laaja-alaisesti ja asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa
b. arvioida käyttämiään tietolähteitä monipuolisesti ja kriittisesti
c. työskennellä innovatiivisesti ja itsenäisesti asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä luovasti päätellä ja ratkaista ammattialan ongelmia
d. edistää ja kehittää toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
e. arvioida ja kehittää malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
f. ohjaa ja kehittää tiimin toimintaa
g. edistää eettisten periaatteiden soveltamista ennakoimattomissa tilanteissa

Go back to top of page