Siirry suoraan sisältöön

Tuotanto (5 op)

Toteutuksen tunnus: LO00CP83-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2019 - 14.01.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2019 - 28.04.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Logistiikan ja merenkulun koulutusyksikkö
Toimipiste
Kotkan kampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Logistiikan koulutus
Opettajat
Lassi Salminen
Tuula Kuparinen
Juhani Heikkinen
Vastuuopettaja
Tuula Kuparinen
Ryhmät
LOKT17SP
Logistiikka, päivätoteutus
Opintojakso
LO00CP83
Toteutukselle LO00CP83-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Sinä osaat tuotanto- ja valmistustoiminnan perusperiaatteet
Sinä osaat huomioida tuotannon osana toimitusketjun hallintaa
Osaat käyttää CAD-ohjelmaa 2D-piirtämiseen ja suunnitteluun ja tunnet tällaisten ohjelmien keskeiset toiminnot ja työskentelytavat.
Osaat lukea ja tulkita teknisiä piirustuksia.
Tunnet teknisessä piirtämisessä käytettävät keskeiset piirrosmerkit ja käsitteet.
Tiedät tuotantotoiminnan tukena käytettävät järjestelmät, niiden käyttötarkoituksen ja hyödyt.

Sisältö

Mitä tarkoittavat tuotannon ja valmistuksen käsitteet?
Mitkä ovat tuotannon yleiset tavoitteet?
Millaisia ovat tuotantotoiminnan yleiset suunnittelu- ja ohjausperiaatteet?
Mitä tarkoittavat toiminnan sopeutus ja valmistuksen kustannusoptimi?
Miten digitalisaatio ja automaatio vaikuttavat teollisessa tuotantotoiminnassa?
Kuinka tuotanto liittyy toimitusketjuosaamiseen?
Mitkä ovat tyypilliseen CAD-ohjelmaan kuuluvat piirtoalkiot ja muokkaustoiminnot?
Mitä ovat kuva-alue, rasteri ja geometriapakotus?
Mitä ovat tasot ja symbolit?
Mikä on kokoonpanopiirustus? Entä työpiirustus?
Mitä tarkoitetaan toleranssiluokilla? Mitä ovat geometriset toleranssit?
Mitä keskeisiä piirrosmerkkejä käytetään kaaviopiirustuksissa?
Millaisia IT-järjestelmiä käytetään tuotantotoiminannan tukena ja millaisia hyödyjä niillä voidaan saavuttaa?

Arviointi

a.käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
e. käyttää keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti

Opiskelumateriaali

Tuotanto- ja valmistustoiminnan perusperiaatteet, tuotanto osana toimitusketjun hallintaa:
Ilmoitetaan kurssin alussa

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Tuotanto- ja valmistustoiminnan perusperiaatteet, tuotanto osana toimitusketjun hallintaa:
Luennot; 6 * 4 h

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Tuotanto- ja valmistustoiminnan perusperiaatteet, tuotanto osana toimitusketjun hallintaa:
Opiskelija voi tehdä kurssityön omalle työpaikalleen mikäli työpaikan toiminta vastaa harjoitustehtävän sisältöä.

Opiskelijan työmäärä

Tuotanto- ja valmistustoiminnan perusperiaatteet, tuotanto osana toimitusketjun hallintaa:
- Luennot, 24 h
- Harjoitustehtävä, 24 h

Lisätietoja opiskelijoille

Tuotanto- ja valmistustoiminnan perusperiaatteet, tuotanto osana toimitusketjun hallintaa: tuula.kuparinen@xamk.fi

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tuotanto- ja valmistustoiminnan perusperiaatteet, tuotanto osana toimitusketjun hallintaa:
Arviointi perustuu Moodletentteihin, kurssityöhön ja läsnäoloon tunneilla.

Hylätty (0)

Tuotanto- ja valmistustoiminnan perusperiaatteet, tuotanto osana toimitusketjun hallintaa:
Opiskelija ei saa hyväksyttyä arvosanaa kaikista arvioinnin osista.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Tuotanto- ja valmistustoiminnan perusperiaatteet, tuotanto osana toimitusketjun hallintaa:
Opiskelija saa 50 - 69 % maksimipisteistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Tuotanto- ja valmistustoiminnan perusperiaatteet, tuotanto osana toimitusketjun hallintaa:
Opiskelija saa 70- 89 % maksimipisteistä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Tuotanto- ja valmistustoiminnan perusperiaatteet, tuotanto osana toimitusketjun hallintaa:
Opiskelija saa 90 - 100 % maksimipisteistä.

Siirry alkuun