Siirry suoraan sisältöön

Juomat ja lainsäädäntö (5op)

Toteutuksen tunnus: MR00AF04-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
20.08.2018 - 07.09.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2018 - 31.12.2018
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
3 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 34
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Eeva Koljonen
Vastuuopettaja
Eeva Koljonen
Ryhmät
MRMI18KP
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
Opintojakso
MR00AF04

Toteutukselle Juomat ja lainsäädäntö MR00AF04-3002 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.

Tavoitteet

Osoitat perehtyneisyytesi anniskelulainsäädäntöön ja anniskeluravintolan anniskeluosaamiseen suorittamalla anniskeluosaamisen testin. Osoitat perehtyneisyytesi eri juomatuoteryhmien (viinit, oluet, siiderit, tislatut alkoholit, juomasekoitukset) historiaan, juomien valmistukseen ja aistinvaraiseen arviointiin, sekä tavallisimpiin markkinoilla oleviin tuotemerkkeihin ja valmistajiin. Osaat tarjoilla juomat anniskelulainsäädännön mukaisesti ja kullekin tuoteryhmälle sopivalla tavalla. Osaat valita, myydä ja suositella erilaisiin tilanteisiin ja ateriajuomiksi sopivia juomia.

Sisältö

Miten alkoholijuomat hankitaan, anniskellaan ja tarjoillaan lainsäädäntöä noudattaen? Millainen on ravintolan liikeidean mukainen alkoholijuomavalikoima? Miten viini, olut ja tislatut alkoholijuomat valmistetaan? Miten eri juomaryhmien juomia (viini, olut, siideri, väkevät juomat ja juomasekoitukset) valitaan, arvioidaan, myydään ja tarjoillaan? Miten juomia ja ruokaa yhdistetään ja käytetään eri tilanteissa? Miten lähituottajien viinit ja oluet, luomutuotteet ja reilunkaupan tuotteet eroavat tavanomaisista?

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä juomien suositteluun, valintaan, tarjoiluun ja aistinvaraiseen arviointiin liittyvissä tehtävissä b.etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia anniskeluun, juomien tarjoiluun, suositteluun ja arviointiin liittyvissä tehtävissä d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti

Esitietovaatimukset

Ei edellytä aiempaa osaamista

Siirry alkuun