Management and leadership (5 cr)
Code: MR00AF11-3004
General information
- Enrollment
-
15.08.2019 - 30.08.2019
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
26.08.2019 - 30.11.2019
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 4 cr
- Virtual portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Mikkeli Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Objective
You show familiarity with organization and management in work communities. You are capable of defining the responsibilities, tasks and roles of a manager. You are capable of describing different theories and styles of managership. You are capable of describing the main challenges in managerial work and evaluate your own managerial abilities.
Content
Which are the different managerial styles and organizational models? How do managerial tasks comprise? Which are the main challenges in managerial work in the tourism and hospitality field? Which are your own strengths and needs of development in managerial work?
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
lähiopetukseen osallistuminen. Lähitunneilla teemme paljon harjoitteita ja käymme läpi teoriaa. Lähitunneille osallistuminen 80%, koska asioita opetellaan paljon käytännön harjoitteiden kautta.
Opiskeltava materiaali perustuu Moodlessa olevaan aineistoon ja muuhun tunnilla esitettyyn aineistoon
Opintojakson hyväksytty suorittaminen:
lähiopetukseen osallistuminen
käytännön harjoitteet
oppimistehtävät 1- 2
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Mikäli työskentelet jossakin yrityksessä tai yhteisössä on sinulla mahdollisuus integroida oppimistehtävien tai ainakin osan niistä suorittaminen työpaikallesi. Opetusmateriaalina toimii Moodlessa esitetty aineisto sekä muu mainittu materiaali.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintojakso verkkototeutuksena, jolloin itse omaksut Moodlessa olevan materiaalin ja teet oppimistehtävät esitettyyn teoriatietoon perustuen.
Assessment criteria, good (3)
Students can a. use professional vocabulary and concepts proficiently b. justify their information sources in a critical way c. identify interrelated tasks of the field. d. work together with customers, users and target groups. g. justify their actions according to the ethical principles of the professional field.
Qualifications
No prerequisites