Skip to main content

Tourism in well-being business (5 cr)

Code: MR00AF17-3001

General information


Enrollment
20.08.2018 - 07.09.2018
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.08.2018 - 30.12.2018
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
RDI portion
2 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Marjut Kasper
Teacher in charge
Marjut Kasper
Course
MR00AF17
No reservations found for realization MR00AF17-3001!

Objective

You can: use professional terminology of well-being tourism. understand Finland’s well-being tourism strategy and its goals. identify the meaning of art and culture in well-being tourism identify the importance of food and nutrition for well-being and utilize the know-how in well-being tourism. identify the measuring technologies of well-being tourism and the possibilities to piggyback on technology in well-being tourism. design, produce and evaluate experience-based well-being products and services together with enterprises of this field

Content

What is the key terminology in well-being tourism? What is Finland’s well-being tourism strategy, mission and vision? What are the effects of art and culture in well-being tourism? How does food affect human well-being? How do you utilize the technology in well-being tourism? How do you design, produce and evaluate products and services for well-being tourism?

Course material

Suontausta,H. & Tyni.M.2005. Wellness-matkailu - hyvinvointi matkailun tuotekehityksessä
Moodlessa oleva nettimateriaali

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen.
-Lähiopetus (45h) ja luennot lukujärjestyksen mukaan sisältäen vierailun Saimaa Stadiumilla, kehonhallinta & rentoutustunnit, työpajat, tuotteen testaukset ja esittelyn.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Verkko - opintojen toteutus: Perehdyt itsenäisesti Moodlessa olevaan materiaaliin ja teet verkossa olevat oppimistehtävät (7 kpl) . Oppimistehtävät sisältävät työviikkopohjaisen oppimisväylän toteutukseen suhteutettuna enemmän itsenäistä aiheeseen tutustumista.
Tehtäviä varten tarvitset kirjan Suontausta.H. & Tyni.M. 2005.Wellness-matkailu - hyvinvointi matkailun tuotekehityksessä.
Mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää aikaisempaa osaamista, voit hyväksilukea opintojakson vastaavalla työkokemuksella tai opinnoilla joko kokonaan tai osittain (osaamisen näyttö, jos ei ole todistusta). Osittaisessa hyväksilukemisessa suoritat itsenäisenä opiskeluna ne osa-alueet, joita ei ole hyväksiluettu.

Evaluation scale

1-5

Assessment criteria, good (3)

Students can: a) use professional vocabulary and concepts in an expert way in different situations. e) choose appropriate models, methods, software and techniques according to purpose and justify these choices. f) promote teams´ goal-oriented operation.

Assessment methods and criteria

Osallistuminen lähiopetukseen ja vierailut 1 OP arviointi Hyv/Hyl, 30 % arvosanasta
Hyvinvointimatkailun medianäkyvyys raportointitehtävä 1 OP arviointi 1-5 30 % arvosanasta
Hyvinvointituotteen suunnittelu, testaus ja esitys Saimaa Stadiumille 3 OP arviointi 1-5, 40 % arvosanasta

Assessment criteria, good (3-4)

Opiskelija
osaa käyttää ja soveltaa hyvinvointimatkailuun sisältyviä käsitteitä
ymmärtää Suomen hyvinvointimatkailustrategian tavoitteet osana matkailun kehitystä.
osaa hahmottaa hyvinvointimatkailuun liittyvät elementit ja käyttää tietoa hyväksi tuotesuunnittelussa
hahmottaa hyvinvointimatkailun mittaustapoja sekä teknologian hyödyntämismahdollisuuksia hyvinvointimatkailussa.
osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida kannattavia ja elämyksellisiä hyvinvointimatkailupalveluita yritysten tai muiden toimijoiden kanssa.

Qualifications

Prerequisites: basic know-how and skills about hospitality industry and customer oriented productization

Go back to top of page