Skip to main content

Food and nutrition as a source of well-being (5 cr)

Code: MR00AF19-3002

General information


Enrollment
15.08.2019 - 30.08.2019
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.08.2019 - 15.12.2019
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
3 cr
Virtual portion
2 cr
RDI portion
2 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Vanha_Open UAS and Continuing Education (vanhettu)
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Eliisa Kotro
Teacher in charge
Eliisa Kotro
Course
MR00AF19
No reservations found for realization MR00AF19-3002!

Objective

You can identify the importance of food and nutrition for well-being and utilize the know-how in well-being tourism. identify the health effects of the Finnish natural products and the possibilities of these products in well-being tourism business. evaluate the nutrition of a customer using IT-technology. guide people of different age groups and with various physical training levels to select appropriate nutrition and learn the basics of healthy eating. design, produce and evaluate well-being products and services related to food and nutrition

Content

How does food affect human well-being? How do you evaluate the nutrition of a customer? How do you motivate and guide a customer to eat healthy? What are the well-being effects of natural products and how do you utilize the know-how in tourism business? How do you design, produce and evaluate products and services for food tourism?

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen ja opintojaksotehtävien tekeminen 3 op.
(Aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen 1 op, ravitsemuspassi 1op ja ruokapäiväkirja 1 op)
Hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu 2 op.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Ravitsemuspassi 1 op
Ruokapäiväkirja 1 op
Hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu yhteistyöyrityksen toiveiden mukaan, sisältää ruokapalvelut 3 op.
Jos valitset työelämään integroidun oppimisväylän, keskustele suorituksesta tarkemmin opettajan kanssa.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Ravitsemuspassi 1 op
Ruokapäiväkirja 1 op
Omatoiminen hyvinvointimatkailutuotteen suunnittelu joka sisältää ruokapalvelut 3 op.
Jos valitset opintoja nopeuttavan oppimisväylän, keskustele suorituksesta opettajan kanssa.

Assessment criteria, good (3)

Students can a. use professional terminology proficiently in different situations b. evaluate information sources critically d. cooperate with customers and target groups e. work as a goal-oriented team member

Qualifications

Prior know-how: Basics of Human Nutrition and Customer-oriented service design

Go back to top of page