Siirry suoraan sisältöön

Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön analyysi (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00CV62-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.08.2019 - 30.08.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2019 - 27.10.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
3 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 30
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (ylempi amk)
Opettajat
Riitta Tuikkanen
Vastuuopettaja
Riitta Tuikkanen
Ryhmät
MRMI19SY
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, ylempi amk
Opintojakso
MR00CV62
Toteutukselle MR00CV62-3003 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Osaat hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida kriittisesti monialaista tietoa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
Osaat käyttää keskeisiä toimintatympäristön analyysimenetelmiä.
Osaat kuvata erilaisten toimintaympäristön analyysimenetelmien edut ja rajoitteet
Osaat hyödyntää matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö-informaatiota kehittämisessä ja päätöksentekotilanteessa

Sisältö

Kuinka hankit, käsittelet, tuotat ja arvioit kriittisesti monialaista tietoa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä
Kuinka analysoit ja tulkitset saatuja aineistoja?
Kuinka valitset analyysimentelmät ja perustelet valintojasi?
Kuinka hyödynnät toimintaympäristöstä saatua tietoa kehittämisessä ja päätöksentekotilanteessa?

Arviointi

Opiskelija osaa
a) arvioida ja hyödyntää kriittisesti matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöä koskevaa tietoa uusia näkökulmia tuottaen.
d) vastata ja kehittää matkailu- ja ravitsemisalan toimintoja ja liiketoimintaa itsenäisesti toimintaympäristön analyysia hyödyntäen.
f) työskennellä itsenäisesti alan asiantuntijatehtävissä tai yrittäjänä.

Opiskelumateriaali

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opetus toteutetaan verkko- ja lähiopetuksena. Opintojakson alussa päivitetään tietoja Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä ja pohditaan toimintaympäristöanalyysin merkitystä liiketoiminnalle. Sitten perehdytään erilaisiin marata-alan toimintaympäristöä kuvaaviin tietolähteisiin, toimintaympäristöanalyysissa käytettäviin tutkimusotteisiin, tiedonhankintamenetelmiin ja analyysimenetelmiin. Lopuksi suunnataan ajattelua toimintaympäristöanalyysista kehittämiseen.
Opintojaksoon ei liity ennakkotehtävää. Kontaktiopetuspäivät ovat 24.8. ja 12.-13.9. Mikkelin kampuksella. Opintojakson kuuluu yksilötehtävänä tutkimus- ja kehittämismenetelmäkirjallisuuteen perehtyminen. Lisäksi opintojakson aikana suunnitellaan, toteutetaan ja raportoidaan matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöanalyysitehtävä pienryhmissä. Opintojakso arvioidaan arvosanoilla 1-5. Opiskelija voi osallistua lähiopetukseen AC:n välityksellä virtuaalisesti.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Voit sopia nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojaksoon ei liity tenttiä

Opiskelijan työmäärä

Lähiopetus 20 h, kirjallisuuteen perehtyminen 40 h, toimintaympäristöanalyysitehtävä 70 h.

Lisätietoja opiskelijoille

Kontaktiopetuspäivät ovat 24.8. ja 12.-13.9. Mikkelin kampuksella

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojaksoon kuuluu oppimistehtäviä, jotka arvioidaan asteikolla 1-5

Siirry alkuun