Skip to main content

Management and entrepreneurship in health care (5 cr)

Code: SH00AD01-3008

General information


Enrollment
02.01.2019 - 14.01.2019
Registration for the implementation has ended.
Timing
07.01.2019 - 24.05.2019
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
3 cr
Virtual portion
2 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Department of Health Care and Emergency Care
Campus
Kotka Campus
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Degree Programme in Emergency Care
Teachers
Anneli Airola
Katja Villikka
Teacher in charge
Katja Villikka
Course
SH00AD01
No reservations found for realization SH00AD01-3008!

Objective

Management and entrepreneurship
• you are able to manage your own actions and understand the meaning of internal entrepreneurship
• you are able to assess the resources of a team, and prioritize tasks and related responsibilities
• you understand the meaning of leadership/management in nursing
• you understand the basis or entrepreneurship in health care and its role as part of the service system
• you understand the meaning of changes in health care and you are able to act in changing situations according to your responsibilities

Quality and safety of social and health services
• you show responsibility for the quality of your nursing work
• you are able to prevent and identify quality deviations in all phases of the treatment process
• you are able to evaluate the quality and methods of nursing in all phases of the treatment process

Content

Management and entrepreneurship
• internal entrepreneurship
• self-management and competence management
• critical self-reflection
• differences between leadership/management styles and theories
• prioritization of tasks and work group leader’s responsibilities and duties
• changes within the health care sector and their influence on the work of an individual employee
• entrepreneurship as a line of work
• possibilities for entrepreneurship in social and health care
• cost-consciousness and cost-efficiency

Quality and safety of social and health services
• legislation, national quality recommendations and requirements; best practice and ethical guidelines
• quality systems and quality control

Evaluation

Assessment criteria level 3, competence during the completion phase.
You know how to
a. use professional vocabulary and concepts in an expert way
c. work as a team member in expert duties and identify and describe the problems of the professional field
f. promote the team’s goal-oriented operation

Course material

Tarvittava materiaali jaetaan Moodlessa.
www.finlex.fi (lait on tarkemmin määritelty Moodlessa)
www.stm.fi (materiaali on tarkemmin määritelty Moodlessa)
www.valvira.fi (materiaali on tarkemmin määritelty Moodlessa)
www.thl.fi (materiaali on tarkemmin määritelty Moodlessa)
Laaksonen, H. & Ollila, S. Lähijohtamisen perusteet terveydenhuollossa. Edita.
www.kvtes.fi www.posintra.fi
Peltomaa, P. & Grönvall, U. Sairaanhoitaja yrittäjänä. Fioca. Suomen Sairaanhoitajaliitto ry.

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opintojakso on tarkoitettu opintojen loppuvaiheessa oleville opiskelijoille eli sinulla tulee olla noin puolet opinnoista suoritettuna (min. 100 op).
Ennen opintojakson alkua pidetään infotunti 7.1. klo 8.15-9.45 luokassa x, jossa opiskelija valitsee suorittaako opintojakson työviikkopohjaisesti vai verkko-opintoina.
Lähiopetustunnit työjärjestyksen mukaisesti 54 tuntia, joilla teemme 10 oppimistehtävää sekä itsenäistä opiskelua 80 tuntia, joka on varattu itsenäisten oppimistehtävien tekemiseen ja annettuun materiaaliin perehtymiseen. Tunnit ajoittuvat viikoille 2-5 (ma-pe) eli jos et pysty tulemaan silloin tunnielle, valitse verkkototeutus.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opintojakson suorittaminen työssä ei ole mahdollista, mutta opintojakson sisällöt liittyvät läheisesti työelämään ja siten opintojakson suorittaminen esimerkiksi kesätöiden tai jonkin harjoittelun kanssa samaan aikaan on erittäin hyvä vaihtoehto, jos suoritat opintojakson verkko-opintoina.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Opintojakso on tarkoitettu opintojen loppuvaiheessa oleville opiskelijoille eli sinulla tulee olla noin puolet opinnoista suoritettuna (min. 100 op).
Ennen opintojakson alkua pidetään infotunti 7.1. klo 8.15-9.45 luokassa x, jossa opiskelija valitsee suorittaako opintojakson työviikkopohjaisesti vai verkko-opintoina.
Verkko-opintoina opintojakos suoritetaan viikoilla 15-27 infotunnilla annetun aikataulun mukaisesti. Verkko-opinnoissa käytät 134 tuntia itsenäiseen perehtymiseen annettuun materiaaliin ja 20 oppimistehtävän tekemiseen.

RDI and work-related cooperation

Opintojakso ei sisällä käytännön harjoittelua.

Timing of exams and assignments

Opintojaksoa ei voi suorittaa tenttimällä, mutta voit toki korottaa arvosanaa täydentämällä oppimistehtäviä saamasi palautteen perusteella.

International cooperation

-

Student workload

Työviikkopohjainen väylä: infotunti 1 h, lähitunnit 54 tuntia ja itsenäinen opiskelu 80 h (= aineiston lukeminen ja oppimistehtävien tekeminen). Osallistuminen ja aktiivisuus lähitunneilla vaikuttavat arvosanaan!
Aihekokonaisuus 1: lähitunnit 12 h, joilla tehdään 2 tehtävää, 2 itsenäistä tehtävää, joihin 9 / tehtävä yhteensä 30 h
Aihekokonaisuus 2: lähitunnit 12 h, joilla tehdään 3 tehtävää, 2 itsenäisitä tehtävää, joihin 9 / tehtävä yhteensä 30 h
Aihekokonaisuus 3: lähitunnit 12 h, joilla tehdään 2 tehtävää, 2 itsenäistä tehtävää, joihin 9 / tehtävä yhteensä 30 h
Aihekokonaisuus 4: lähitunnit 6 h, joilla tehdään 1 tehtävä, 1 itsenäinen tehtävä, johon 8 h / tehtävä yhteensä 14 h
Aihekokonaisuus 5: lähitunnit 12 h, joilla teemme 2 tehtävää, 3 itsenäistä tehtävää, joihin 6 h / tehtävä yhteensä 30 h
Opintoja nopeuttava väylä: Infotunti 1 h ja itsenäinen opiskelu verkossa 134 tuntia (= itsenäinen perehtyminen verkossa annettuun materiaaliin ja oppimistehtävien tekeminen).
Aihekokonaisuus 1 viikot 19-22: 4 tehtävää resurssi 7,5 h / tehtävä, yhteensä 30 h
Aihekokonaisuus 2 viikot 20-23: 5 tehtävää resurssi 6 h / tehtävä, yhteensä 30 h
Aihekokonaisuus 3 viikot 21-24: 4 tehtävää resurssi 7,5 h / tehtävä, yhteensä 30 h
Aihekokonaisuus 4 viikot 22-25: 2 tehtävää resurssi 7 h / tehtävä, yhteensä 14 h
Aihekokonaisuus 5 viikot 23-26: 5 tehtävää resurssi 6 h / tehtävä, yhteensä 30 h

Further information

katja.villikka@xamk.fi
Jos haet hyväksi lukua, sisällyttämistä tai aikaisemman osaamisen tunnistamista (AHOT), tee hakemus hyvissä ajoissa ENNEN opintojakson alkua. Pääsääntö hyväksi lukemisessa on, että yrittäjyyden ja johtamisen AMMATTIKORKEAKOULU ja YLIOPISTO tasoisia opintoja voidaan hyväksi lukea osittain, mutta sosiaali- ja terveysalan johtamiseen ja yrittäjyyteen liittyvät asiat tulee sisältyä näihin opintoihin.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Työviikkopohjainen väylä: arvosanaan vaikuttaa osallistuminen lähitunneille (huomaa, että tunnilla tehdään osa niistä tehtävistä yhdessä, joita verkkototeutuksella tehdään itsenäisesti eli jos et ole paikalla, vaikuttaa tämä arvosanaan = 33 %), aktiivisuus lähitunneilla (33 %) ja oppimistehtävät (10 itsenäistä tehtävää, joista jokaisesta saa arvosanan 0-K5 = 33 %). Näiden keskiarvo muodostaa kokonaisarvosanan opintojaksosta.
Opintoja nopeuttava väylä: arvosana muodostuu kokonaisuudessaan (100 %) oppimistehtävien pohjalta. Opintojaksoon liittyy 20 tehtävää, joista jokaisesta saa arvosanan 0-K5. Näiden keskiarvo muodostaa kokonaisarvosanan opintojaksosta. pohjalta. Oppimispäiväkirjan tehtävät tulee palauttaa sovittuna ajankohtana, jotta ne otetaan arvioitavaksi.

Assessment criteria, fail (0)

Oppimistehtävien keskiarvo jää alle T1.

Assessment criteria, satisfactory (1-2)

Osaat perusasioita jonkin verran, mutta sinulla on vielä selviä puutteita tiedoissa ja niiden soveltamisessa käytäntöön.

Assessment criteria, good (3-4)

Osaat perusasiat hyvin, mutta sinulla on jonkin verran puutteita tiedon soveltamisessa käytäntöön.

Assessment criteria, excellent (5)

Osaat perusasiat erittäin hyvin ja sinulla on hyvä kyky soveltaa tietoa käytäntöön ja pohtia monipuolisesti yrittäjyyteen ja johtamiseen liittyviä asioita eri näkökulmista.

Qualifications

You have proven your competence in the following studies:

Quality and safety of social and health care services 5 ECTS

Go back to top of page