Elintarvikeosaamisen perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: YT00AF57-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.08.2019 - 30.08.2019
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.08.2019 - 22.12.2019
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
- Opettajat
- Päivi Hostikka
- Vastuuopettaja
- Päivi Hostikka
- Ryhmät
-
YTMI19KPYmpäristöteknologia, päivätoteutus
- Opintojakso
- YT00AF57
Tavoitteet
Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian. Tiedät mitä hyvä hygienia elintarvikkeiden osalta tarkoittaa ja mistä koostuu.
Osaat kuvata miten elintarvikkeita valvotaan ja mitä tarkoitetaan toimijan omavalvonnalla.
Osaat perustaa ilmoitettavan elintarvikehuoneiston ja neuvoa pienimuotoista elintarviketoimintaa suunnittelevaa yrittäjää vaadittavista toimenpiteistä.
Sisältö
Millaisella elintarviketuntemuksella voi alalla työskennellä eri tehtävissä?
Miten elintarviketuntemusta lisätään kuluttajanäkökulmasta?
Mistä hyvä hygienia koostuu ja muodostuu?
Miten elintarvikkeita valvotaan, kuinka mitataan lämpötiloja ja mistä ruokaturvallisuus koostuu?
Mitä aloittavan elintarvikeyrittäjän tulee tietää valvonnasta ja säädöksistä?
Arviointi
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Lähiopetus lukujärjestyksen mukaisesti.
Tuntitehtävät ryhmissä/pareittain.
Parityön tekeminen ja sen esittäminen elintarvikehygienian ja omavalvonnan osa-alueista.
Tentti
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Opintojakson tehtävät on mahdollista integroida työpaikkaasi.
Ota yhteyttä opintojakson opettajaan
Työhön integroitu oppimisväylä:
Jos haluat nopeuttaa opintojasi, ota yhteyttä opintojakson opettajaan.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Arviointiasteikko
1-5