Siirry suoraan sisältöön

Ruokamatkailun palvelukonseptointiLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: MR00FL77

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Tunnet suomalaisen ruokamatkailun kohderyhmien asiakasodotuksia.
Tunnet Suomen ruokamatkailualueita ja niiden kärkituotteita.
Tunnet erilaisia ruokamatkailun liiketoimintamalleja ja ymmärrät ruokatuotteen tuoman lisäarvon matkailuelinkeinolle.
Osaat suunnitella ruokamatkailun liiketoimintamallin ja arvioida erilaisia liiketoimintamalleja palvelutuotannon vastuullisuuden ja tuotelaadun sekä gastronomian näkökulmasta.

Sisältö

Mitä on ruokamatkailu?
Mitkä ovat keskeisiä ruokamatkailun kohderyhmiä Suomessa ja millaisia ovat eri kohderyhmien asiakasodotukset?
Mitkä ovat Suomen keskeisiä ruokamatkailualueita ja niiden kärkituotteita?
Millaisia ovat ruokamatkailun liiketoimintamallit?
Mikä on ruokamatkailutuotteen lisäarvo matkailuelinkeinolle?
Miten arvioit erilaisia ruokamatkailun liiketoimintamalleja vastuullisuuden, tuotelaadun ja gastronomian näkökulmasta?
Miten suunnittelet vastuullisen ja laadukkaan ruokamatkailun liiketoimintamallin?

Arviointi

Opiskelija osaa
a. käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteitä eri tilanteissa. 
b. arvioida käyttämiään tietolähteitä kriittisesti. 
c. työskennellä tiimin jäsenenä asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä huomata ja kuvata ammattialan ongelmia. 
d. arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa. 
e. valita tarkoituksenmukaiset mallit, menetelmät, ohjelmistot ja tekniikat ja perustella valinnan. 
g. soveltaa kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa. 

Siirry alkuun