Elintarvikelainsäädännön perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: EL00ER81-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
06.11.2023 - 17.11.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
08.01.2024 - 30.04.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Kouvolan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
- Opettajat
- Mari Järvenmäki
- Vastuuopettaja
- Mari Järvenmäki
- Ryhmät
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
- Opintojakso
- EL00ER81
Toteutuksella on 1 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 1 t 30 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ke 24.04.2024 klo 12:00 - 13:30 (1 t 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 tentti |
249
Teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Tavoitteet
Tiedät miten elintarvikelaisäädännöllä ohjataan elintarvikevalmistusta.
Hallitset Suomen elintarvikelainsäädännön rakenteen ja keskeisen jaottelun.
Tiedät millaista ohjeistusta Suomessa on elintarvikkeille lainsäädännön lisäksi.
Pystyt lukemaan ja tulkitsemaan lakitekstiä.
Sisältö
Mistä erilaisista säädöstyypeistä Suomen elintarvikelainsäädäntö koostuu?
Miten löydät ajantasaisen lainsäädännön kuhunkin tarpeeseen?
Mikä ero on lainsäädännöllä ja erilaisilla elintarvikealaa koskevilla viranomaisohjeilla?
Miten lakitekstiä luetaan, tulkitaan ja sovelletaan?
Mitä elintarvikkeita ja elintarviketuotantoa koskevia lakeja Suomessa on?
Opiskelumateriaali
Learnin kautta jaettava materiaali.
Elintarvikelaki 297/2021
Euroopan unionin yleinen elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU), etenkin liite II
Muu soveltuva lainsäädäntö
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestykseen merkitty lähiopetus ja oppimistehtävät.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovittava opettajan kanssa erikseen.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovittava opettajan kanssa erikseen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Ei TKI-yhteistyötä
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Oppimistehtävien ja mahdollisen tentin ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa.
Kansainvälinen yhteistyö
Ei sisällä
Opiskelijan työmäärä
135 h
Toteutuksen osien kuvaus
Osaat lukea sekä kansallista että EU lainsäädäntöä ja tunnet niiden perusteella annetut alempiarvoiset säädökset ja ohjeet. Osaat eritellä erilaisten lakien, säädösten ja ohjeiden aseman julkisen vallan käytössä.
Osaat keskeiset elintarvikkeiden valmistukseen liittyvät lainsäädännöt.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti