Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikelainsäädännön perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: EL00ER81-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 30.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Elintarviketekniikan koulutus

Opettaja

  • Mari Järvenmäki

Vastuuopettaja

Mari Järvenmäki

Ryhmät

  • ELKV23SP
    Kehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
  • Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 / 10.01.2024 12:00 - 13:30
  • Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 / 18.01.2024 12:30 - 14:00
  • Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 / 24.01.2024 12:00 - 13:30
  • Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 / 30.01.2024 12:30 - 14:00
  • Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 / 06.02.2024 12:45 - 14:15
  • Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 / 07.02.2024 12:00 - 13:30
  • Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 / 16.02.2024 12:30 - 14:00
  • Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 / 21.02.2024 12:00 - 13:30
  • Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 / 06.03.2024 12:00 - 13:30
  • Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 / 15.03.2024 12:00 - 13:30
  • Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 / 20.03.2024 12:00 - 13:30
  • Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 / 28.03.2024 12:45 - 14:15
  • Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 / 03.04.2024 12:00 - 13:30
  • Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 esitykset / 10.04.2024 12:00 - 13:30
  • Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 / 16.04.2024 12:00 - 13:30
  • Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3001 tentti / 24.04.2024 12:00 - 13:30

Tavoitteet

Tiedät miten elintarvikelaisäädännöllä ohjataan elintarvikevalmistusta.
Hallitset Suomen elintarvikelainsäädännön rakenteen ja keskeisen jaottelun.
Tiedät millaista ohjeistusta Suomessa on elintarvikkeille lainsäädännön lisäksi.
Pystyt lukemaan ja tulkitsemaan lakitekstiä.

Sisältö

Mistä erilaisista säädöstyypeistä Suomen elintarvikelainsäädäntö koostuu?
Miten löydät ajantasaisen lainsäädännön kuhunkin tarpeeseen?
Mikä ero on lainsäädännöllä ja erilaisilla elintarvikealaa koskevilla viranomaisohjeilla?
Miten lakitekstiä luetaan, tulkitaan ja sovelletaan?
Mitä elintarvikkeita ja elintarviketuotantoa koskevia lakeja Suomessa on?

Opiskelumateriaali

Learnin kautta jaettava materiaali.

Elintarvikelaki 297/2021
Euroopan unionin yleinen elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU), etenkin liite II
Muu soveltuva lainsäädäntö

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestykseen merkitty lähiopetus ja oppimistehtävät.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovittava opettajan kanssa erikseen.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovittava opettajan kanssa erikseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei TKI-yhteistyötä

Tentit ja muut määräajat

Oppimistehtävien ja mahdollisen tentin ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Kansainvälinen yhteistyö

Ei sisällä

Opiskelijan työmäärä

135 h

Toteutuksen osien kuvaus

Osaat lukea sekä kansallista että EU lainsäädäntöä ja tunnet niiden perusteella annetut alempiarvoiset säädökset ja ohjeet. Osaat eritellä erilaisten lakien, säädösten ja ohjeiden aseman julkisen vallan käytössä.

Osaat keskeiset elintarvikkeiden valmistukseen liittyvät lainsäädännöt.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti