Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikelainsäädännön perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: EL00ER81-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
06.11.2023 - 17.11.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
08.01.2024 - 30.04.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
Opettajat
Mari Järvenmäki
Vastuuopettaja
Mari Järvenmäki
Ryhmät
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
Opintojakso
EL00ER81
Toteutukselle EL00ER81-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Tiedät miten elintarvikelaisäädännöllä ohjataan elintarvikevalmistusta.
Hallitset Suomen elintarvikelainsäädännön rakenteen ja keskeisen jaottelun.
Tiedät millaista ohjeistusta Suomessa on elintarvikkeille lainsäädännön lisäksi.
Pystyt lukemaan ja tulkitsemaan lakitekstiä.

Sisältö

Mistä erilaisista säädöstyypeistä Suomen elintarvikelainsäädäntö koostuu?
Miten löydät ajantasaisen lainsäädännön kuhunkin tarpeeseen?
Mikä ero on lainsäädännöllä ja erilaisilla elintarvikealaa koskevilla viranomaisohjeilla?
Miten lakitekstiä luetaan, tulkitaan ja sovelletaan?
Mitä elintarvikkeita ja elintarviketuotantoa koskevia lakeja Suomessa on?

Arviointi

Opiskelija
- osaa kuvata erilaiset lait, asetukset ja ohjeet sekä määritellä niiden oikeudellista asemaa
- osaa etsiä ajantasaisen lainsäädännön kuhunkin tarpeeseen
- osaa lukea lakitekstejä ja ymmärtää lakitekstin rakennetta
- osaa tulkita ja soveltaa lakitekstiä sekä viranomaisohjeita

Opiskelumateriaali

Learnin kautta jaettava materiaali.

Elintarvikelaki 297/2021
Euroopan unionin yleinen elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU), etenkin liite II
Muu soveltuva lainsäädäntö

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestykseen merkitty lähiopetus ja oppimistehtävät.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovittava opettajan kanssa erikseen.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovittava opettajan kanssa erikseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei TKI-yhteistyötä

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Oppimistehtävien ja mahdollisen tentin ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Kansainvälinen yhteistyö

Ei sisällä

Opiskelijan työmäärä

135 h

Toteutuksen osien kuvaus

Osaat lukea sekä kansallista että EU lainsäädäntöä ja tunnet niiden perusteella annetut alempiarvoiset säädökset ja ohjeet. Osaat eritellä erilaisten lakien, säädösten ja ohjeiden aseman julkisen vallan käytössä.

Osaat keskeiset elintarvikkeiden valmistukseen liittyvät lainsäädännöt.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti

Siirry alkuun