Skip to main content

Basics of food legislation (5 cr)

Code: EL00ER81-3001

General information


Enrollment
06.11.2023 - 17.11.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
08.01.2024 - 30.04.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Mari Järvenmäki
Teacher in charge
Mari Järvenmäki
Groups
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
Course
EL00ER81
No reservations found for realization EL00ER81-3001!

Objective

Tiedät miten elintarvikelaisäädännöllä ohjataan elintarvikevalmistusta.
Hallitset Suomen elintarvikelainsäädännön rakenteen ja keskeisen jaottelun.
Tiedät millaista ohjeistusta Suomessa on elintarvikkeille lainsäädännön lisäksi.
Pystyt lukemaan ja tulkitsemaan lakitekstiä.

Content

Mistä erilaisista säädöstyypeistä Suomen elintarvikelainsäädäntö koostuu?
Miten löydät ajantasaisen lainsäädännön kuhunkin tarpeeseen?
Mikä ero on lainsäädännöllä ja erilaisilla elintarvikealaa koskevilla viranomaisohjeilla?
Miten lakitekstiä luetaan, tulkitaan ja sovelletaan?
Mitä elintarvikkeita ja elintarviketuotantoa koskevia lakeja Suomessa on?

Evaluation

Opiskelija
- osaa kuvata erilaiset lait, asetukset ja ohjeet sekä määritellä niiden oikeudellista asemaa
- osaa etsiä ajantasaisen lainsäädännön kuhunkin tarpeeseen
- osaa lukea lakitekstejä ja ymmärtää lakitekstin rakennetta
- osaa tulkita ja soveltaa lakitekstiä sekä viranomaisohjeita

Course material

Learnin kautta jaettava materiaali.

Elintarvikelaki 297/2021
Euroopan unionin yleinen elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU), etenkin liite II
Muu soveltuva lainsäädäntö

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestykseen merkitty lähiopetus ja oppimistehtävät.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovittava opettajan kanssa erikseen.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovittava opettajan kanssa erikseen.

RDI and work-related cooperation

Ei TKI-yhteistyötä

Timing of exams and assignments

Oppimistehtävien ja mahdollisen tentin ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa.

International cooperation

Ei sisällä

Student workload

135 h

Course part description

Osaat lukea sekä kansallista että EU lainsäädäntöä ja tunnet niiden perusteella annetut alempiarvoiset säädökset ja ohjeet. Osaat eritellä erilaisten lakien, säädösten ja ohjeiden aseman julkisen vallan käytössä.

Osaat keskeiset elintarvikkeiden valmistukseen liittyvät lainsäädännöt.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti

Go back to top of page