Basics of food legislation (5 cr)
Code: EL00ER81-3001
General information
- Enrollment
-
06.11.2023 - 17.11.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
08.01.2024 - 30.04.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
- Teachers
- Mari Järvenmäki
- Teacher in charge
- Mari Järvenmäki
- Groups
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
- Course
- EL00ER81
Objective
Tiedät miten elintarvikelaisäädännöllä ohjataan elintarvikevalmistusta.
Hallitset Suomen elintarvikelainsäädännön rakenteen ja keskeisen jaottelun.
Tiedät millaista ohjeistusta Suomessa on elintarvikkeille lainsäädännön lisäksi.
Pystyt lukemaan ja tulkitsemaan lakitekstiä.
Content
Mistä erilaisista säädöstyypeistä Suomen elintarvikelainsäädäntö koostuu?
Miten löydät ajantasaisen lainsäädännön kuhunkin tarpeeseen?
Mikä ero on lainsäädännöllä ja erilaisilla elintarvikealaa koskevilla viranomaisohjeilla?
Miten lakitekstiä luetaan, tulkitaan ja sovelletaan?
Mitä elintarvikkeita ja elintarviketuotantoa koskevia lakeja Suomessa on?
Evaluation
Opiskelija
- osaa kuvata erilaiset lait, asetukset ja ohjeet sekä määritellä niiden oikeudellista asemaa
- osaa etsiä ajantasaisen lainsäädännön kuhunkin tarpeeseen
- osaa lukea lakitekstejä ja ymmärtää lakitekstin rakennetta
- osaa tulkita ja soveltaa lakitekstiä sekä viranomaisohjeita
Course material
Learnin kautta jaettava materiaali.
Elintarvikelaki 297/2021
Euroopan unionin yleinen elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU), etenkin liite II
Muu soveltuva lainsäädäntö
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestykseen merkitty lähiopetus ja oppimistehtävät.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Sovittava opettajan kanssa erikseen.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Sovittava opettajan kanssa erikseen.
RDI and work-related cooperation
Ei TKI-yhteistyötä
Timing of exams and assignments
Oppimistehtävien ja mahdollisen tentin ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa.
International cooperation
Ei sisällä
Student workload
135 h
Course part description
Osaat lukea sekä kansallista että EU lainsäädäntöä ja tunnet niiden perusteella annetut alempiarvoiset säädökset ja ohjeet. Osaat eritellä erilaisten lakien, säädösten ja ohjeiden aseman julkisen vallan käytössä.
Osaat keskeiset elintarvikkeiden valmistukseen liittyvät lainsäädännöt.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
a. käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa tehtäväkokonaisuuksia
f. toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti