Elintarvikeosaamisen perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: YT00AF57-3016
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
04.11.2024 - 17.11.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.01.2025 - 31.05.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
- Opettajat
- Tuula Kettunen
- Vastuuopettaja
- Tuula Kettunen
- Ryhmät
-
YTMI24SMYmpäristöteknologia, monimuoto
- Opintojakso
- YT00AF57
Toteutuksella on 9 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 24 t 45 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
To 23.01.2025 klo 18:30 - 20:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Pe 07.02.2025 klo 10:00 - 11:30 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
A237
Teorialuokka
|
Pe 07.02.2025 klo 12:30 - 14:00 (1 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
A237
Teorialuokka
|
La 15.03.2025 klo 12:30 - 16:00 (3 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
To 27.03.2025 klo 16:30 - 20:00 (3 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
A237
Teorialuokka
|
To 10.04.2025 klo 16:30 - 20:00 (3 t 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
A237
Teorialuokka
|
Pe 25.04.2025 klo 08:15 - 11:30 (3 t 15 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
La 10.05.2025 klo 08:15 - 11:30 (3 t 15 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
Itsenäistä työskentelyä (yksilötehtävä)
|
Pe 23.05.2025 klo 08:15 - 11:30 (3 t 15 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Tavoitteet
Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian. Tiedät mitä hyvä hygienia elintarvikkeiden osalta tarkoittaa ja mistä koostuu.
Osaat kuvata miten elintarvikkeita valvotaan ja mitä tarkoitetaan toimijan omavalvonnalla.
Osaat perustaa ilmoitettavan elintarvikehuoneiston ja neuvoa pienimuotoista elintarviketoimintaa suunnittelevaa yrittäjää vaadittavista toimenpiteistä.
Sisältö
Millaisella elintarviketuntemuksella voi alalla työskennellä eri tehtävissä?
Miten elintarviketuntemusta lisätään kuluttajanäkökulmasta?
Mistä hyvä hygienia koostuu ja muodostuu?
Miten elintarvikkeita valvotaan, kuinka mitataan lämpötiloja ja mistä ruokaturvallisuus koostuu?
Mitä aloittavan elintarvikeyrittäjän tulee tietää valvonnasta ja säädöksistä?
Opiskelumateriaali
Opettajan jakama luentomateriaali on Learnissa.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Toteutus sisältää 3 lähiopetuskertaa Mikkelin kampuksella ja 5 aikaan sidottua etäopetuskertaa verkkoympäristössä. Lähiopetusta on arkipäivinä (torstaina tai perjantaina) ja tunnit voivat olla myös iltaisin.
Opintojakso etenee ryhmän yhteisen aikataulun mukaisesti. Opintoihin kuuluu luentoja, tuntitehtäviä, tentti sekä yksilötehtävä.
Osaaminen osoitetaan tentin ja yksilötehtävän avulla.
Ohjausta annetaan tarvittaessa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla ei ole työelämäyhteistyötä.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Tenttiajankohta ja yksilötehtävän palautuspäivämäärä ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelijan opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson arviointi perustuu tenttiin ja yksilötehtävään.
Tentin osuus on 60 % ja yksilötehtävän 40 %.