Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikeosaamisen perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: YT00AF57-3016

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
04.11.2024 - 17.11.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2025 - 31.05.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Ympäristöteknologian koulutus
Opettajat
Tuula Kettunen
Vastuuopettaja
Tuula Kettunen
Ryhmät
YTMI24SM
Ympäristöteknologia, monimuoto
Opintojakso
YT00AF57

Toteutuksella on 9 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 24 t 45 min.

Aika Aihe Tila
To 23.01.2025 klo 18:30 - 20:00
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Pe 07.02.2025 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
A237 Teorialuokka
Pe 07.02.2025 klo 12:30 - 14:00
(1 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
A237 Teorialuokka
La 15.03.2025 klo 12:30 - 16:00
(3 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
To 27.03.2025 klo 16:30 - 20:00
(3 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
A237 Teorialuokka
To 10.04.2025 klo 16:30 - 20:00
(3 t 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
A237 Teorialuokka
Pe 25.04.2025 klo 08:15 - 11:30
(3 t 15 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
La 10.05.2025 klo 08:15 - 11:30
(3 t 15 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
Itsenäistä työskentelyä (yksilötehtävä)
Pe 23.05.2025 klo 08:15 - 11:30
(3 t 15 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian. Tiedät mitä hyvä hygienia elintarvikkeiden osalta tarkoittaa ja mistä koostuu.
Osaat kuvata miten elintarvikkeita valvotaan ja mitä tarkoitetaan toimijan omavalvonnalla.
Osaat perustaa ilmoitettavan elintarvikehuoneiston ja neuvoa pienimuotoista elintarviketoimintaa suunnittelevaa yrittäjää vaadittavista toimenpiteistä.

Sisältö

Millaisella elintarviketuntemuksella voi alalla työskennellä eri tehtävissä?

Miten elintarviketuntemusta lisätään kuluttajanäkökulmasta?

Mistä hyvä hygienia koostuu ja muodostuu?

Miten elintarvikkeita valvotaan, kuinka mitataan lämpötiloja ja mistä ruokaturvallisuus koostuu?

Mitä aloittavan elintarvikeyrittäjän tulee tietää valvonnasta ja säädöksistä?

Opiskelumateriaali

Opettajan jakama luentomateriaali on Learnissa.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Toteutus sisältää 3 lähiopetuskertaa Mikkelin kampuksella ja 5 aikaan sidottua etäopetuskertaa verkkoympäristössä. Lähiopetusta on arkipäivinä (torstaina tai perjantaina) ja tunnit voivat olla myös iltaisin.

Opintojakso etenee ryhmän yhteisen aikataulun mukaisesti. Opintoihin kuuluu luentoja, tuntitehtäviä, tentti sekä yksilötehtävä.

Osaaminen osoitetaan tentin ja yksilötehtävän avulla.

Ohjausta annetaan tarvittaessa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla ei ole työelämäyhteistyötä.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Tenttiajankohta ja yksilötehtävän palautuspäivämäärä ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelijan opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson arviointi perustuu tenttiin ja yksilötehtävään.

Tentin osuus on 60 % ja yksilötehtävän 40 %.

Siirry alkuun