Kasvisten käsittely ja -prosessointi (5 op)
Toteutuksen tunnus: EL00ER93-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
07.04.2025 - 21.04.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
-
01.09.2025 - 31.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Kouvolan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 2 - 40
- Koulutus
- Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
- Opettajat
- Piia Rommi
- Vastuuopettaja
- Piia Rommi
- Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 15 . Avoin AMK : 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 15 . Avoin AMK : 0.)
- Ryhmät
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
- Pienryhmät
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
- Opintojakso
- EL00ER93
Toteutuksella on 29 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 60 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ti 02.09.2025 klo 10:00 - 11:30 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Ti 09.09.2025 klo 09:00 - 10:30 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 09.09.2025 klo 10:45 - 12:15 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 17.09.2025 klo 08:30 - 10:00 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 24.09.2025 klo 10:15 - 11:45 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
250
Byod-/teorialuokka (27+1), päärakennus
|
Ti 30.09.2025 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
251
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 01.10.2025 klo 09:00 - 10:30 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 07.10.2025 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 08.10.2025 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 15.10.2025 klo 14:30 - 16:00 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 28.10.2025 klo 08:30 - 10:00 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 29.10.2025 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ke 29.10.2025 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ma 03.11.2025 klo 14:00 - 15:30 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
251
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 04.11.2025 klo 14:30 - 16:00 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ma 10.11.2025 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ma 10.11.2025 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Pe 14.11.2025 klo 10:00 - 11:30 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 18.11.2025 klo 14:30 - 16:00 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ma 24.11.2025 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ma 24.11.2025 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ti 25.11.2025 klo 14:30 - 16:00 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ma 01.12.2025 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ma 01.12.2025 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ke 03.12.2025 klo 13:00 - 14:30 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 10.12.2025 klo 09:00 - 10:30 (1 t 30 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
To 11.12.2025 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
To 11.12.2025 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Ti 16.12.2025 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tavoitteet
Osaat käsitellä erilaisia kasviksia huomioiden prosessien vaatimukset.
Osaat eri tavoin käsiteltyjen kasvisten mikrobiologisia vaatimuksia ja keinoja mikrobiologisten elintarviketurvallisuuteen vaikuttavien muutosten säätelyyn.
Osaat erilaisia prosessointitapoja kasviksille.
Sisältö
Miten erilaisia vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja voidaan käyttää elintarvikkeiden raaka-aineina?
Mitkä tekijät vaikuttavat kasvisten laatuun?
Mitä vaikutuksia erilaisia käsittelyillä on mikrobiologiseen turvallisuuteen ja miten niihin voidaan vaikuttaa?
Millä eri tavoilla kasviksia voidaan säilyttää?
Millä eri tavoilla kasviksia voidaan prosessoida?
Opiskelumateriaali
Opintojakson mahdollinen opiskelumateriaali ilmoitetaan opinotojakson alussa.
Muu opiskelumateriaali jaetaan toteutuksen aikana ja julkaistaan Learn-ympäristössä.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opetus toteutetaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Lähiopetusta ei lähtökohtaisesti tallenneta, eikä sitä korvata etäluennoilla silloin, kun lähiopetusta annetaan lukujärjestyksen mukaan. Osa opetuksesta toteutetaan laboratorioympäristöissä.
Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja annettujen oppimistehtävien mukaan.
Opettajan ohjausta on saatavilla lähituntien yhteydessä. Opintojakson Learn-alustalla ilmoitetaan opettajan yhteystiedot opintojakson alussa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla ei ole vahvistettua työelämäyhteistyötä.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Arviointi muodostuu erilaisista oppimista tukevista tehtävistä ja tentistä. Tehtävät ja tehtävien palautusaikataulu sekä tenttiaikataulu ilmoitetaan opintojakson alussa Learn-alustalla.
Kurssi päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana, johon mennessä opiskelija on palauttanut suoritukseen vaadittavat harjoitustehtävät, suorittanut tentin ja täyttänyt muut hyväksytyn suorituksen vaatimukset annetun aikataulun mukaisesti.
Opiskelijan työmäärä
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t.
Opintojakson tunnit jakautuvat luentoihin ja laboratoriotyötunteihin.
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojaksolla tutustut kasvisten käsittelyyn elintarviketurvallisuus huomioon ottaen. Opit, miten kasviksia käsitellään jatkoprosessointia varten ja millaisilla tavoilla kasviksia voidaan prosessoida. Opintojaksolla tutustut myös raaka-ainehävikin muodostumiseen.
Lisätietoja opiskelijoille
Osa lähiopetuksesta toteutetaan kampuksen ulkopuolella elintarviketekniikan laboratoriossa.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.