Siirry suoraan sisältöön

Kasvisten käsittely ja -prosessointi (5 op)

Toteutuksen tunnus: EL00ER93-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
07.04.2025 - 21.04.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
01.09.2025 - 31.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Kouvolan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
2 - 40
Koulutus
Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
Opettajat
Piia Rommi
Vastuuopettaja
Piia Rommi
Ajoitusryhmät
Pienryhmä 1 (Koko: 15 . Avoin AMK : 0.)
Pienryhmä 2 (Koko: 15 . Avoin AMK : 0.)
Ryhmät
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
Pienryhmät
Pienryhmä 1
Pienryhmä 2
Opintojakso
EL00ER93

Toteutuksella on 29 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 60 t 0 min.

Aika Aihe Tila
Ti 02.09.2025 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Ti 09.09.2025 klo 09:00 - 10:30
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 09.09.2025 klo 10:45 - 12:15
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 17.09.2025 klo 08:30 - 10:00
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 24.09.2025 klo 10:15 - 11:45
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
250 Byod-/teorialuokka (27+1), päärakennus
Ti 30.09.2025 klo 13:00 - 14:30
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
251 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 01.10.2025 klo 09:00 - 10:30
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 07.10.2025 klo 13:00 - 14:30
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 08.10.2025 klo 13:00 - 14:30
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 15.10.2025 klo 14:30 - 16:00
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 28.10.2025 klo 08:30 - 10:00
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 29.10.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ke 29.10.2025 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ma 03.11.2025 klo 14:00 - 15:30
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
251 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 04.11.2025 klo 14:30 - 16:00
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ma 10.11.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ma 10.11.2025 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Pe 14.11.2025 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ti 18.11.2025 klo 14:30 - 16:00
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ma 24.11.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ma 24.11.2025 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ti 25.11.2025 klo 14:30 - 16:00
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ma 01.12.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ma 01.12.2025 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ke 03.12.2025 klo 13:00 - 14:30
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Ke 10.12.2025 klo 09:00 - 10:30
(1 t 30 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
To 11.12.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
To 11.12.2025 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Ti 16.12.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Kasvisten käsittely ja -prosessointi EL00ER93-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Osaat käsitellä erilaisia kasviksia huomioiden prosessien vaatimukset.
Osaat eri tavoin käsiteltyjen kasvisten mikrobiologisia vaatimuksia ja keinoja mikrobiologisten elintarviketurvallisuuteen vaikuttavien muutosten säätelyyn.
Osaat erilaisia prosessointitapoja kasviksille.

Sisältö

Miten erilaisia vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja voidaan käyttää elintarvikkeiden raaka-aineina?
Mitkä tekijät vaikuttavat kasvisten laatuun?
Mitä vaikutuksia erilaisia käsittelyillä on mikrobiologiseen turvallisuuteen ja miten niihin voidaan vaikuttaa?
Millä eri tavoilla kasviksia voidaan säilyttää?
Millä eri tavoilla kasviksia voidaan prosessoida?

Opiskelumateriaali

Opintojakson mahdollinen opiskelumateriaali ilmoitetaan opinotojakson alussa.

Muu opiskelumateriaali jaetaan toteutuksen aikana ja julkaistaan Learn-ympäristössä.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Opetus toteutetaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Lähiopetusta ei lähtökohtaisesti tallenneta, eikä sitä korvata etäluennoilla silloin, kun lähiopetusta annetaan lukujärjestyksen mukaan. Osa opetuksesta toteutetaan laboratorioympäristöissä.
Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja annettujen oppimistehtävien mukaan.
Opettajan ohjausta on saatavilla lähituntien yhteydessä. Opintojakson Learn-alustalla ilmoitetaan opettajan yhteystiedot opintojakson alussa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla ei ole vahvistettua työelämäyhteistyötä.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Arviointi muodostuu erilaisista oppimista tukevista tehtävistä ja tentistä. Tehtävät ja tehtävien palautusaikataulu sekä tenttiaikataulu ilmoitetaan opintojakson alussa Learn-alustalla.

Kurssi päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana, johon mennessä opiskelija on palauttanut suoritukseen vaadittavat harjoitustehtävät, suorittanut tentin ja täyttänyt muut hyväksytyn suorituksen vaatimukset annetun aikataulun mukaisesti.

Opiskelijan työmäärä

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t.
Opintojakson tunnit jakautuvat luentoihin ja laboratoriotyötunteihin.

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojaksolla tutustut kasvisten käsittelyyn elintarviketurvallisuus huomioon ottaen. Opit, miten kasviksia käsitellään jatkoprosessointia varten ja millaisilla tavoilla kasviksia voidaan prosessoida. Opintojaksolla tutustut myös raaka-ainehävikin muodostumiseen.

Lisätietoja opiskelijoille

Osa lähiopetuksesta toteutetaan kampuksen ulkopuolella elintarviketekniikan laboratoriossa.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.

Siirry alkuun