Gastronomia (5 op)
Toteutuksen tunnus: M51C104-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 20.08.2018 - 07.09.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.08.2018 - 30.12.2018
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
- Opettajat
- Päivi Hostikka
- Vastuuopettaja
- Päivi Hostikka
- Ajoitusryhmät
- Opetus 1/momu (Koko: 1 . Avoin AMK : 0.)
- Opetus 2/päivä (Koko: 1 . Avoin AMK : 0.)
- Ryhmät
-
M5216SAMatkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, monimuoto
-
MRMI17KPMatkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
-
M5216SABMatkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, monimuoto
- Pienryhmät
- Opetus 1/momu
- Opetus 2/päivä
- Opintojakso
- M51C104
Tavoitteet
Osaat käyttää gastronomian käsitteitä. Osaat suunnitella, hinnoitella, toteuttaa ja arvioida eri liikeideoin toimivien ravintoloiden ruokapalveluja asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti. Osaat laatia tarjousprosessiin liittyviä liikekirjeitä. Osaat suunnitella ja valmistaa asiakasryhmille ja erilaisiin tilanteisin sopivia à la carte – annoksia, menuita ja tilauspalveluihin sopivia aterioita.
Sisältö
Miten toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden prosessi?
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruoka kuljetus?
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen opetuskeittiöllä 29.-30.10.2018 Mikkelissä. 2op
Opintojaksoon kuuluvat tehtävät 3 op.
Tehtävät koostuvat seuraavista aihealueista:
Miten toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden prosessi?
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Toteutat ja suunnittelet omassa työpaikassasi tai yhteistyöyrityksessäsi tilaus- ja juhlapalveluiden prosessin.
Tehtävän tekemisen aikana otat selvää ja suunnittelet ja toteutat seuraavat tavoitteet:
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?
Työhön integroitu oppimisväylä:
Jos haluat nopeuttaa opintojasi, voit valita opintojaksoon kuuluvista tehtävistä 5 op:n kokonaisuuden.
Tehtävät koostuvat seuraavista aihealueista:
Miten toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden prosessi?
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?
Esitietovaatimukset
Food production, Professional food production