Gastronomy (5 cr)
Code: M51C104-3001
General information
- Enrollment
- 20.08.2018 - 07.09.2018
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.08.2018 - 30.12.2018
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 3 cr
- Virtual portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Mikkeli Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Päivi Hostikka
- Teacher in charge
- Päivi Hostikka
- Scheduling groups
- Opetus 1/momu (Size: 1 . Open UAS : 0.)
- Opetus 2/päivä (Size: 1 . Open UAS : 0.)
- Small groups
- Opetus 1/momu
- Opetus 2/päivä
- Course
- M51C104
Objective
You show familiarity with the concepts of gastronomy. You know how to design, price, implement and evaluate different restaurant food services economically and profitably, based on the business idea and customer needs. You are able to write business letters. You are able to design and prepare different à la carte dishes and menus for various occasions and customers.
Content
How do you conduct a banquet and catering process? How do you proceed with sales-related correspondence? How do you price restaurant services? How do you prepare food for à la carte menus and how do you serve? How are catering and à la carte services influenced by the business idea, profitability, food trends, esthetics, machinery, equipment, special diets and food transportation?
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen opetuskeittiöllä 29.-30.10.2018 Mikkelissä. 2op
Opintojaksoon kuuluvat tehtävät 3 op.
Tehtävät koostuvat seuraavista aihealueista:
Miten toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden prosessi?
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Toteutat ja suunnittelet omassa työpaikassasi tai yhteistyöyrityksessäsi tilaus- ja juhlapalveluiden prosessin.
Tehtävän tekemisen aikana otat selvää ja suunnittelet ja toteutat seuraavat tavoitteet:
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?
Työhön integroitu oppimisväylä:
Jos haluat nopeuttaa opintojasi, voit valita opintojaksoon kuuluvista tehtävistä 5 op:n kokonaisuuden.
Tehtävät koostuvat seuraavista aihealueista:
Miten toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden prosessi?
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?
Qualifications
Food production, Professional food production