Siirry suoraan sisältöön

Gastronomia (5 op)

Toteutuksen tunnus: M51C104-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
20.08.2018 - 07.09.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2018 - 30.12.2018
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
3 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettajat
Päivi Hostikka
Vastuuopettaja
Päivi Hostikka
Ajoitusryhmät
Opetus 1/momu (Koko: 1 . Avoin AMK : 0.)
Opetus 2/päivä (Koko: 1 . Avoin AMK : 0.)
Ryhmät
M5216SA
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, monimuoto
MRMI17KP
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus
M5216SAB
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus, monimuoto
Pienryhmät
Opetus 1/momu
Opetus 2/päivä
Opintojakso
M51C104
Toteutukselle M51C104-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Osaat käyttää gastronomian käsitteitä. Osaat suunnitella, hinnoitella, toteuttaa ja arvioida eri liikeideoin toimivien ravintoloiden ruokapalveluja asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti. Osaat laatia tarjousprosessiin liittyviä liikekirjeitä. Osaat suunnitella ja valmistaa asiakasryhmille ja erilaisiin tilanteisin sopivia à la carte – annoksia, menuita ja tilauspalveluihin sopivia aterioita.

Sisältö

Miten toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden prosessi?
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruoka kuljetus?

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Osallistuminen lähiopetukseen opetuskeittiöllä 29.-30.10.2018 Mikkelissä. 2op
Opintojaksoon kuuluvat tehtävät 3 op.
Tehtävät koostuvat seuraavista aihealueista:
Miten toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden prosessi?
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Toteutat ja suunnittelet omassa työpaikassasi tai yhteistyöyrityksessäsi tilaus- ja juhlapalveluiden prosessin.
Tehtävän tekemisen aikana otat selvää ja suunnittelet ja toteutat seuraavat tavoitteet:
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?

Työhön integroitu oppimisväylä:
Jos haluat nopeuttaa opintojasi, voit valita opintojaksoon kuuluvista tehtävistä 5 op:n kokonaisuuden.
Tehtävät koostuvat seuraavista aihealueista:
Miten toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden prosessi?
Miten toteutetaan tarjous- ja myyntiä koskeva kirjeenvaihto?
Miten suunnitellaan ja hinnoitellaan erilaisia ravintolapalveluita ?
Miten valmistetaan ja toteutetaan tilaus- ja juhlapalveluiden ja à la carte ruokia ja kuinka palvellaan asiakkaita?
Miten à la carte -, tilaus- ja juhlapalveluiden toteuttamiseen vaikuttavat ravintolan liikeidea, kannattavuus, ruokatrendit, estetiikka, koneet, laitteet, erityisruokavaliot ja ruokien kuljetus?

Esitietovaatimukset

Food production, Professional food production

Siirry alkuun