Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketeknologia (5 op)

Toteutuksen tunnus: T54C302-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
20.08.2018 - 07.09.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
27.08.2018 - 16.12.2018
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Ympäristöteknologian koulutus
Opettajat
MYY Ymp1
Vastuuopettaja
Mari Järvenmäki
Ryhmät
T5416KN
Ympäristöteknologia, päivätotetus
Opintojakso
T54C302
Toteutukselle T54C302-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Käytät johdonmukaisesti teollisten elintarvikkeiden turvalliseen valmistukseen, eri prosessointitekniikoihin, logistiikkaketjuun ja kuluttajaneuvontaan liittyvää elintarvikekemian, -mikrobiologian ja analytiikan tietoja. Valitset tarkoituksenmukaiset menetelmät elintarvikkeiden hygieenisen säilyvyyden ja organoleptisen laadun arvioinnissa sekä pakkaus-teknologian käytössä ja teknologisten ongelmien ennalta ehkäisyssä ja ratkaisussa. Ohjeistat ja opastat neuvontatilanteissa elintarvikkeiden turvallisessa valmistuksessa vaadittavia prosessointitila- ja laiteratkaisuja.

Sisältö

Millaisia prosessointimenetelmiä ja laiteratkaisuja elintarviketeknologian osa-alueilla on käytettävissä? Millaisilla menetelmillä raaka-aineiden ja elintarvikkeiden laatua eri elintarviketeknologian osa-alueilla arvioidaan? Miten ruokamyrkytyksien ja allergiareaktioiden syntymekanismeja ehkäistään teknologisin ja informatiivisin keinoin?

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksenmukaiset luennot ja harjoitustunnit opetuskeittiössä.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuvalla työpaikkatyöskentelyllä todennettaessa toteutettavissa.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Aikaisemmalla soveltuvalla työkokemuksella tai muulla hankitulla osaamisella todennettaessa.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Yksi tentti joulukuussa 2018 ja toinen tammikuussa 2019.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, hyvä (3)

a. käytät johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri tilanteissa c. pystyt toimimaan elintarviketeknologian laadullista asiantuntemusta vaativissa tehtävissä. d. osaat arvioida toimintaa asiakas?, käyttäjä?ja kohderyhmätilanteissa. e.käytättarkoituksenmukaisia malleja ja menetelmiä ja pystyt perustelemaanvalinnat. g. pystyt soveltamaan kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

a. käytät johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri tilanteissa c. pystyt toimimaan elintarviketeknologian laadullista asiantuntemusta vaativissa tehtävissä. d. osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa. e. käytät tarkoituksenmukaisia malleja ja menetelmiä ja pystyt perustelemaan valinnat. g. pystyt soveltamaan kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.

Esitietovaatimukset

Elintarviketurvallisuus

Siirry alkuun