Elintarviketeknologia (5 op)
Toteutuksen tunnus: T54C302-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 20.08.2018 - 07.09.2018
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 27.08.2018 - 16.12.2018
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
- Opettajat
- MYY Ymp1
- Vastuuopettaja
- Mari Järvenmäki
- Ryhmät
-
T5416KNYmpäristöteknologia, päivätotetus
- Opintojakso
- T54C302
Tavoitteet
Käytät johdonmukaisesti teollisten elintarvikkeiden turvalliseen valmistukseen, eri prosessointitekniikoihin, logistiikkaketjuun ja kuluttajaneuvontaan liittyvää elintarvikekemian, -mikrobiologian ja analytiikan tietoja. Valitset tarkoituksenmukaiset menetelmät elintarvikkeiden hygieenisen säilyvyyden ja organoleptisen laadun arvioinnissa sekä pakkaus-teknologian käytössä ja teknologisten ongelmien ennalta ehkäisyssä ja ratkaisussa. Ohjeistat ja opastat neuvontatilanteissa elintarvikkeiden turvallisessa valmistuksessa vaadittavia prosessointitila- ja laiteratkaisuja.
Sisältö
Millaisia prosessointimenetelmiä ja laiteratkaisuja elintarviketeknologian osa-alueilla on käytettävissä? Millaisilla menetelmillä raaka-aineiden ja elintarvikkeiden laatua eri elintarviketeknologian osa-alueilla arvioidaan? Miten ruokamyrkytyksien ja allergiareaktioiden syntymekanismeja ehkäistään teknologisin ja informatiivisin keinoin?
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksenmukaiset luennot ja harjoitustunnit opetuskeittiössä.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuvalla työpaikkatyöskentelyllä todennettaessa toteutettavissa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Aikaisemmalla soveltuvalla työkokemuksella tai muulla hankitulla osaamisella todennettaessa.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Yksi tentti joulukuussa 2018 ja toinen tammikuussa 2019.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, hyvä (3)
a. käytät johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri tilanteissa c. pystyt toimimaan elintarviketeknologian laadullista asiantuntemusta vaativissa tehtävissä. d. osaat arvioida toimintaa asiakas?, käyttäjä?ja kohderyhmätilanteissa. e.käytättarkoituksenmukaisia malleja ja menetelmiä ja pystyt perustelemaanvalinnat. g. pystyt soveltamaan kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
a. käytät johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri tilanteissa c. pystyt toimimaan elintarviketeknologian laadullista asiantuntemusta vaativissa tehtävissä. d. osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa. e. käytät tarkoituksenmukaisia malleja ja menetelmiä ja pystyt perustelemaan valinnat. g. pystyt soveltamaan kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.
Esitietovaatimukset
Elintarviketurvallisuus