Food technology (5 cr)
Code: T54C302-3001
General information
- Enrollment
- 20.08.2018 - 07.09.2018
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 27.08.2018 - 16.12.2018
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Mikkeli Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Environmental Technology
Objective
1. You have knowledge ofindustrial food processes and ability to evaluate safety aspects. 2. You know how to anticipate and prevent technological problems and how to to deal with hygiene and rheology aspects including packing prosesses.aneleptic quality best methods jand dentify 3. You canadvice, carry out, and communicate in foodsafety and quality aspects
Content
How to organise and control functions and quality of raw materials, additives andprocessing methods during food processes and logistic chain What is legislation and responsibilitiesin foodstuff chain to prevent different allergy symptoms and other diseases Machines, packaging and logistic reguirements
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksenmukaiset luennot ja harjoitustunnit opetuskeittiössä.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuvalla työpaikkatyöskentelyllä todennettaessa toteutettavissa.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Aikaisemmalla soveltuvalla työkokemuksella tai muulla hankitulla osaamisella todennettaessa.
Timing of exams and assignments
Yksi tentti joulukuussa 2018 ja toinen tammikuussa 2019.
Student workload
135 h
Evaluation scale
1-5
Assessment criteria, good (3)
a.Student use professional vocabulary and concepts in an expert way in different situations c. Student work as team members in working life experts duties and identify and describe the problems of professional field. d. Student evaluate operations in customer, user and target group situations e. Student choose appropriate models, methods, software and techniques according to the purpose and justify these choices g.Student apply critically the ethical principles of the professional field in different situations
Assessment criteria, good (3-4)
a. käytät johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri tilanteissa c. pystyt toimimaan elintarviketeknologian laadullista asiantuntemusta vaativissa tehtävissä. d. osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa. e. käytät tarkoituksenmukaisia malleja ja menetelmiä ja pystyt perustelemaan valinnat. g. pystyt soveltamaan kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.
Qualifications
Food Safety