Skip to main content

Food technology (5 cr)

Code: T54C302-3001

General information


Enrollment
20.08.2018 - 07.09.2018
Registration for the implementation has ended.
Timing
27.08.2018 - 16.12.2018
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Environmental Technology
Teachers
MYY Ymp1
Teacher in charge
Mari Järvenmäki
Course
T54C302
No reservations found for realization T54C302-3001!

Objective

1. You have knowledge ofindustrial food processes and ability to evaluate safety aspects. 2. You know how to anticipate and prevent technological problems and how to to deal with hygiene and rheology aspects including packing prosesses.aneleptic quality best methods jand dentify 3. You canadvice, carry out, and communicate in foodsafety and quality aspects

Content

How to organise and control functions and quality of raw materials, additives andprocessing methods during food processes and logistic chain What is legislation and responsibilitiesin foodstuff chain to prevent different allergy symptoms and other diseases Machines, packaging and logistic reguirements

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksenmukaiset luennot ja harjoitustunnit opetuskeittiössä.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuvalla työpaikkatyöskentelyllä todennettaessa toteutettavissa.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Aikaisemmalla soveltuvalla työkokemuksella tai muulla hankitulla osaamisella todennettaessa.

Timing of exams and assignments

Yksi tentti joulukuussa 2018 ja toinen tammikuussa 2019.

Student workload

135 h

Evaluation scale

1-5

Assessment criteria, good (3)

a.Student use professional vocabulary and concepts in an expert way in different situations c. Student work as team members in working life experts duties and identify and describe the problems of professional field. d. Student evaluate operations in customer, user and target group situations e. Student choose appropriate models, methods, software and techniques according to the purpose and justify these choices g.Student apply critically the ethical principles of the professional field in different situations

Assessment criteria, good (3-4)

a. käytät johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri tilanteissa c. pystyt toimimaan elintarviketeknologian laadullista asiantuntemusta vaativissa tehtävissä. d. osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa. e. käytät tarkoituksenmukaisia malleja ja menetelmiä ja pystyt perustelemaan valinnat. g. pystyt soveltamaan kriittisesti oman alan eettisiä periaatteita eri tilanteissa.

Qualifications

Food Safety

Go back to top of page