Nutrition for sports and physical activityLaajuus (5 op)
Tunnus: AV00EG55
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- englanti
Osaamistavoitteet
- You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training.
- You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Sisältö
The course content consists of three topics related to the:
- Basic knowledge of nutrition (1 ECTS credit)
- Energy demand and consumption during exercise, energy metabolism (2 ECTS credits)
- Nutrition, fluid balance and recovery to support endurance and strength training (2 ECTS credits)
Edeltävä osaaminen
Does not require prior knowledge.
Ilmoittautumisaika
04.11.2024 - 17.11.2024
Ajoitus
07.01.2025 - 31.12.2025
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoin AMK ja täydennyskoulutus
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
1 - 20
Koulutus
- Fysioterapeuttikoulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
Opettaja
- Suvi Lamberg
- Laura Saar
Vastuuopettaja
Johanna Vesanto
Ryhmät
-
VV2024-2025Valinnaiset opinnot 2024-2025
-
VV2025-2026Valinnaiset opinnot 2025-2026
Tavoitteet
- You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training.
- You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Sisältö
The course content consists of three topics related to the:
- Basic knowledge of nutrition (1 ECTS credit)
- Energy demand and consumption during exercise, energy metabolism (2 ECTS credits)
- Nutrition, fluid balance and recovery to support endurance and strength training (2 ECTS credits)
Opiskelumateriaali
Opintojaksoalustalla on oppimateriaalia. Lisäksi opintojaksolla tulee tehdä itsenäisesti aktiivista tiedonhakua opiskeltavista aiheista.
Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina, englannin kielellä. Opintojaksolla opiskeluoikeus on kolme (3) kuukautta sen aloittamisesta.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojaksolla on oppimistehtäviä ja -testejä sekä kolme (3) pakollista verkkotenttiä.
Opiskelijan työmäärä
Opintojakson 5 opintopistettä vastaa noin 135 tuntia opiskelijan työtä.
Toteutuksen osien kuvaus
Opinnot etenevät aihealueittain:
1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve ja -saanti sekä energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen kestävyysharjoittelun ja voimaharjoittelun tukena (2 op)
Lisätietoja opiskelijoille
Tarvitset opintojaksolla tietokoneen.
Opintojaksolla on jonkin verran käytännön harjoittelua.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arvioidaan hyväksytty - hylätty.
Opintojakson hyväksytty arviointi (5 op) edellyttää, että opintojakson oppimistehtävät ja -testit sekä verkkotentit on suoritettu hyväksytysti. Kaikki osasuoritukset tulee olla palautettuna/tehtynä opintojakson toteutuksen aikana. Tarkemmat tiedot opintojakson arvioinnista on opintojakson verkkoalustalla.
Kesän aikana suoritetut opintopisteet rekisteröidään elokuussa. Tästä on tarkemmat ohjeen opintojakson verkkoalustalla.
Esitietovaatimukset
Does not require prior knowledge.
Ajoitus
06.08.2024 - 31.12.2024
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoin AMK ja täydennyskoulutus
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Englanti
Koulutus
- Fysioterapeuttikoulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
Opettaja
- Johanna Vesanto
Vastuuopettaja
Johanna Vesanto
Tavoitteet
- You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training.
- You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Sisältö
The course content consists of three topics related to the:
- Basic knowledge of nutrition (1 ECTS credit)
- Energy demand and consumption during exercise, energy metabolism (2 ECTS credits)
- Nutrition, fluid balance and recovery to support endurance and strength training (2 ECTS credits)
Opiskelumateriaali
Opintojaksoalustalla on oppimateriaalia. Lisäksi opintojaksolla tulee tehdä itsenäisesti aktiivista tiedonhakua opiskeltavista aiheista.
Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina, englannin kielellä. Opintojaksolla opiskeluoikeus on kolme (3) kuukautta sen aloittamisesta.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojaksolla on oppimistehtäviä ja -testejä sekä kolme (3) pakollista verkkotenttiä.
Opiskelijan työmäärä
Opintojakson 5 opintopistettä vastaa noin 135 tuntia opiskelijan työtä.
Toteutuksen osien kuvaus
Opinnot etenevät aihealueittain:
1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve ja -saanti sekä energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen kestävyysharjoittelun ja voimaharjoittelun tukena (2 op)
Lisätietoja opiskelijoille
Tarvitset opintojaksolla tietokoneen.
Opintojaksolla on jonkin verran käytännön harjoittelua.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arvioidaan hyväksytty - hylätty.
Opintojakson hyväksytty arviointi (5 op) edellyttää, että opintojakson oppimistehtävät ja -testit sekä verkkotentit on suoritettu hyväksytysti. Kaikki osasuoritukset tulee olla palautettuna/tehtynä opintojakson toteutuksen aikana. Tarkemmat tiedot opintojakson arvioinnista on opintojakson verkkoalustalla.
Kesän aikana suoritetut opintopisteet rekisteröidään elokuussa. Tästä on tarkemmat ohjeen opintojakson verkkoalustalla.
Esitietovaatimukset
Does not require prior knowledge.
Ilmoittautumisaika
08.04.2024 - 21.04.2024
Ajoitus
09.01.2024 - 25.09.2024
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoin AMK ja täydennyskoulutus
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
1 - 10
Koulutus
- Fysioterapeuttikoulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
Opettaja
- Johanna Vesanto
Vastuuopettaja
Johanna Vesanto
Ryhmät
-
VV2024-2025Valinnaiset opinnot 2024-2025
-
VV2023-2024Valinnaiset opinnot 2023-2024
Tavoitteet
- You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training.
- You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Sisältö
The course content consists of three topics related to the:
- Basic knowledge of nutrition (1 ECTS credit)
- Energy demand and consumption during exercise, energy metabolism (2 ECTS credits)
- Nutrition, fluid balance and recovery to support endurance and strength training (2 ECTS credits)
Opiskelumateriaali
Opintojaksoalustalla on oppimateriaalia. Lisäksi opintojaksolla tulee tehdä itsenäisesti aktiivista tiedonhakua opiskeltavista aiheista.
Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina, englannin kielellä. Opintojaksolla opiskeluoikeus on kolme (3) kuukautta sen aloittamisesta.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojaksolla on oppimistehtäviä ja -testejä sekä kolme (3) pakollista verkkotenttiä.
Opiskelijan työmäärä
Opintojakson 5 opintopistettä vastaa noin 135 tuntia opiskelijan työtä.
Toteutuksen osien kuvaus
Opinnot etenevät aihealueittain:
1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve ja -saanti sekä energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen kestävyysharjoittelun ja voimaharjoittelun tukena (2 op)
Lisätietoja opiskelijoille
Tarvitset opintojaksolla tietokoneen.
Opintojaksolla on jonkin verran käytännön harjoittelua.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arvioidaan hyväksytty - hylätty.
Opintojakson hyväksytty arviointi (5 op) edellyttää, että opintojakson oppimistehtävät ja -testit sekä verkkotentit on suoritettu hyväksytysti. Kaikki osasuoritukset tulee olla palautettuna/tehtynä opintojakson toteutuksen aikana. Tarkemmat tiedot opintojakson arvioinnista on opintojakson verkkoalustalla.
Kesän aikana suoritetut opintopisteet rekisteröidään elokuussa. Tästä on tarkemmat ohjeen opintojakson verkkoalustalla.
Esitietovaatimukset
Does not require prior knowledge.
Ilmoittautumisaika
06.04.2023 - 21.04.2023
Ajoitus
03.01.2023 - 31.12.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoin AMK ja täydennyskoulutus
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
1 - 10
Koulutus
- Fysioterapeuttikoulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu
Opettaja
- Johanna Vesanto
Vastuuopettaja
Johanna Vesanto
Ryhmät
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
-
VV2023-2024Valinnaiset opinnot 2023-2024
Tavoitteet
- You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training.
- You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Sisältö
The course content consists of three topics related to the:
- Basic knowledge of nutrition (1 ECTS credit)
- Energy demand and consumption during exercise, energy metabolism (2 ECTS credits)
- Nutrition, fluid balance and recovery to support endurance and strength training (2 ECTS credits)
Opiskelumateriaali
Opintojaksoalustalla on oppimateriaalia. Lisäksi opintojaksolla tulee tehdä itsenäisesti aktiivista tiedonhakua opiskeltavista aiheista.
Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina, englannin kielellä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojaksolla on oppimistehtäviä sekä kolme (3) pakollista verkkotenttiä. Opintojaksolla opiskeluoikeus on kolme (3) kuukautta, jonka aikana kaikki osasuoritukset tulee olla tehtynä hyväksytysti.
Opiskelijan työmäärä
Opintojakson 5 opintopistettä vastaa noin 135 tuntia opiskelijan työtä.
Toteutuksen osien kuvaus
Opinnot etenevät aihealueittain:
1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve ja -saanti sekä energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen kestävyysharjoittelun ja voimaharjoittelun tukena (2 op)
Lisätietoja opiskelijoille
Tarvitset opintojaksolla tietokoneen.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arvioidaan hyväksytty - hylätty.
Opintojakson hyväksytty arviointi (5 op) edellyttää, että opintojakson oppimistehtävät ja vekkotentit on suoritettu hyväksytysti opintojaksolla opiskeluoikeuden aikana. Tarkemmat tiedot opintojakson arvioinnista on opintojakson verkkoalustalla.
Kesän aikana suoritetut opintopisteet rekisteröidään elokuussa. Tästä on tarkemmat ohjeen opintojakson verkkoalustalla.
Esitietovaatimukset
Does not require prior knowledge.
Ajoitus
03.01.2022 - 15.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Vanha_Avoin AMK ja täydennyskoulutus (vanhettu)
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
1 - 10
Koulutus
- Fysioterapeuttikoulutus
Opettaja
- Johanna Vesanto
Vastuuopettaja
Johanna Vesanto
Ryhmät
-
VV2022-2023Valinnaiset opinnot 2022-2023
Tavoitteet
- You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training.
- You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Sisältö
The course content consists of three topics related to the:
- Basic knowledge of nutrition (1 ECTS credit)
- Energy demand and consumption during exercise, energy metabolism (2 ECTS credits)
- Nutrition, fluid balance and recovery to support endurance and strength training (2 ECTS credits)
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Esitietovaatimukset
Does not require prior knowledge.