Food service planningLaajuus (5 cr)
Code: MR00DU44
Credits
5 op
Objective
You can identify food production methods and systems as well as the principles of drawing up catering services and different ways of implementing food services.
You can plan and implement key duties in catering services and know the responsibilities.
You can use and utilize the nutrition management system for planning and apply in-house control systems in food business according to legislation.
Content
What kind of food production methods and systems are in use?
What are the principles and operating models of meal and menu planning?
How are food services planned and carried out in a sustainable and customer-oriented way, utilizing professional kitchen practices and equipment?
How are ERP systems used in catering services?
How is in-house control carried out in food business?
Enrollment
04.11.2024 - 17.11.2024
Timing
10.03.2025 - 30.04.2025
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 80
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Eeva Koljonen
- Laura Pulkkinen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Groups
-
MRKT24SVTourism and service business, online studies
Objective
You can identify food production methods and systems as well as the principles of drawing up catering services and different ways of implementing food services.
You can plan and implement key duties in catering services and know the responsibilities.
You can use and utilize the nutrition management system for planning and apply in-house control systems in food business according to legislation.
Content
What kind of food production methods and systems are in use?
What are the principles and operating models of meal and menu planning?
How are food services planned and carried out in a sustainable and customer-oriented way, utilizing professional kitchen practices and equipment?
How are ERP systems used in catering services?
How is in-house control carried out in food business?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali pääosin Learnissa luentoina, emateriaalina ja linkkeinä.
Kakkonen, Mäkynen, Tiusanen, Viinikka. Kokkiprokkis. Uusin painos. SanomaPro.
Yksilölliset oppimisväylät
Opiskelijoille lähetetään ohjeet Learnin opintojaksoalustalle liittymiseen ja aloitusinfoon. Suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisten tehtävien ja tenttien tekeminen opintojakson suoritusaikana. Infon lisäksi opintojaksolla on teemoitettuja virtuaaliluentoja ja opintojen ohjausta Teamsissa, luento-osuudet tallennetaan, joten läsnäolo ei ole pakollista. Opintojaksolle on laadittu suositusaikataulu suorittamiseen, mutta halutessaan voi edetä omaan tahtiin.
Aluksi perehdytään erilaisiin ruokatuotantotapoihin ja ruokapalvelujärjestelmiin ja opiskellaan ruokatuotantoa ammattikeittön näkökulmasta. Lisäksi opiskellaan Jamix tuotannonohjausjärjestelmän perusteet, kuten soveltaminen reseptiikan hallintaan, ateria - ja ruokalistasuunnitteluun, hinnoitteluun, ostotoimintaan, ravitsemukseen ja hiilijalanjäljen laskentaan. Lisäksi opiskellaan aterioiden suunnittelua ja koostamista. Omavalvonnan soveltaminen ruokapalveluissa on keskeinen osa opintoja. Opintoihin sisältyy verkkotenttejä, keskustelua ja tehtäviä. Case tehtävän voi tehdä omalle työpaikalle tai valita tarjolla olevista. Esimerkkeinä case-tehtävien aiheista, joita voi tehdä TKI - hankkeiden kanssa yhteistyössä:
Ikääntyvien ruokapalvelut, ruokamatkailutuotteet, kasvisruoka ja kasviproteiinien käyttö ja tuotteiden kuluttajatestaukset ( aistinvarainen arviointi).
Jos työskentelet ruokapalveluissa ja haluat kytkeä opintojakson suorittamisen työhön, niin ole yhteydessä opintojakson opettajiin sopiaksesi suoritustavasta .
TKI ja työelämäyhteistyö
Tehtäviä voi kytketään omaan työhön, työelämään ja/tai hankkeisiin ( 1-5 op)
Tentit ja muut määräajat
Tenttien ja tehtävien aikataulut ovat Learnissa ja ne voi pääosin suorittaa oman aikataulun mukaan opintojakson aikana.
Opiskelijan työmäärä
Yksi opintopiste vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä.ja tämän opintojakson laajuus on 5 op x 27 h eli 135 tuntia opiskelijan työtä, joka koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, yksilö-, pari ja pienryhmätehtävistä ja verkkotenteistä.
Todelliseen työmäärään vaikuttavat opiskelutaidot ja aiempi osaaminen aihepiiristä.
Toteutuksen osien kuvaus
Ammattikeittiössä toimiminen 1/2 op
Omavalvonta ja puhtaanapito 1 op
Reseptiikka ja tuotannonohjaus ( Jamix) 1 op
Ammattikeittiön tuotantotavat ja prosessit 1/2 op
Ruokapalvelujen suunnittelu 2 op
Further information
Aiemmin hankitun osaamisen tunnistamien ja tunnustaminen on mahdollista, ohjeet Learn-oppimisalustalla.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Verkkotentit, itsearviointi, vertaisarviointi ja opettajan antama palaute. Opintojakson arviointikehikko ja arvosanan muodostuminen julkaistaan Learnissa. Arviointi 1-5/täydennettävä
Kiitettävä (5) opiskelija osaa
käyttää ruokapalvelujen suunnittelun ja toteutuksen työtehtävissä asiantuntevasti ammattikäsitteitä
etsiä tietoa tiedonhankintaprosessin mukaisesti
suoriutua sujuvasti ruokapalveluprosessien erilaisista tehtäväkokonaisuuksista
perustella toimintaansa ruokapalvelujen suunnittelun asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa
soveltaa oman alan keskeisiä malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita ruokapalvelujen suunnittelun työtehtävissä
huolehtia tiimi toiminnasta
Hyvä (3-4) opiskelija osaa
käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä ruokapalvelujen suunnittelun ja toteutuksen eri tilanteissa
etsiä tietoa ruokapalvelualan keskeisistä tietolähteistä
hahmottaa ruokapalvelujen tehtäväkokonaisuuksia
toimia johdonmukaisesti ruokapalvelujen suunnittelussa asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
käyttää keskeisiä ruokapalvelualan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita ruokapalvelujen työtehtävissä
toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti
Tyydyttävä ( 1-2) opiskelija osaa
käyttää ammattikäsitteitä ruokapalvelutyössä ja näyttää tietoperustaan liittyvän osaamisensa ruokapalvelun työtehtävissä
käyttää tiedonhaun perustekniikoita ruokapalvelualan yksittäisissä tiedonhakutilanteissa
suoriutua yksittäisistä ruokapalvelujen tehtävistä
ottaa huomioon toiminnassaan asiakkaat, käyttäjät ja kohderyhmät toimiessaan ruokapalvelutehtävissä
käyttää ohjatusti keskeisiä oman alan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
toimia tiimin jäsenenä
Hylätty
ei osaa käyttää ruokapalvelualan ammattikäsitteitä työtilanteissa
ei osaa käyttää luotettavia ruokapalvelualan tietolähteitä
ei osaa työskennellä alan perustehtävissä ohjattunakaan
ei osaa toimia ruokapalveluiden asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa
Enrollment
08.04.2024 - 21.04.2024
Timing
28.10.2024 - 20.12.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 100
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Eeva Koljonen
- Laura Pulkkinen
Teacher in charge
Laura Pulkkinen
Groups
-
MRMI24KVTourism and Service Business, online studies
Objective
You can identify food production methods and systems as well as the principles of drawing up catering services and different ways of implementing food services.
You can plan and implement key duties in catering services and know the responsibilities.
You can use and utilize the nutrition management system for planning and apply in-house control systems in food business according to legislation.
Content
What kind of food production methods and systems are in use?
What are the principles and operating models of meal and menu planning?
How are food services planned and carried out in a sustainable and customer-oriented way, utilizing professional kitchen practices and equipment?
How are ERP systems used in catering services?
How is in-house control carried out in food business?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali pääosin Learnissa
Kakkonen, Mäkynen, Tiusanen, Viinikka. Kokkiprokkis. Uusin painos. SanomaPro.
Yksilölliset oppimisväylät
Verkkototeutus: Opiskelijoille lähetetään opiskelusähköpostiin ohjeet Learnin opintojaksoalustalle kirjautumiseen ja aloitusinfoon.Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisten suoritusten tekeminen aikataulun mukaisesti. Infon lisäksi opintojaksolla teemoitettuja virtuaaliluentoja ja opintojen ohjausta Teamsissa, luento-osuuden tallennetaan.
Aluksi perehdytään erilaisiin ruokatuotantotapoihin ja ruokapalvelujärjestelmiin ja opiskellaan ruokatuotantoa ammattikeittön näkökulmasta. Lisäksi opiskellaan Jamix tuotannonohjausjärjestelmän perusteet, kuten soveltaminen reseptiikan hallintaan, ateria - ja ruokalistasuunnitteluun, hinnoitteluun ja ostotoimintaan, ravitsemukseen ja hiilijalanjäljen laskentaan. Lisäksi opiskellaan aterioiden suunnittelua ja koostamista. Omavalvonnan soveltaminen ruokapalveluissa on keskeinen osa opintoja. Opintoihin sisältyy verkkotenttejä, keskustelu ja tehtäviä. Case tehtävän voi tehdä omalle työpaikalle tai valita tarjolla olevista.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: Opinnot voi suorittaa nopeutetusti omaan tahtiin.
Työhön integroitu oppimisväylä.
Jos työskentelet ruokapalveluissa ja haluat kytkeä opintojakson suorittamisen työhön, niin ole yhteydessä opintojakson opettajiin sopiaksesi suoritustavasta.
TKI ja työelämäyhteistyö
Tehtäviä voi kytketään omaan työhön, työelämään ja/tai hankkeisiin.
Tentit ja muut määräajat
Tenttien ja tehtävien aikataulut ovat Learnissa ja ne voi pääosin suorittaa oman aikataulun mukaan opintojakson aikana.
Opiskelijan työmäärä
Laajuus on 5 op x 27 h eli 135 tuntia opiskelijan työtä, joka koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, yksilö-, pari ja pienryhmätehtävistä ja verkkotenteistä.
Toteutuksen osien kuvaus
Ammattikeittiössä toimiminen 1/2 op
Omavalvonta ja puhtaanapito 1 op
Reseptiikka ja tuotannonohjaus ( Jamix) 1 op
Ammattikeittiön tuotantotavat ja prosessit 1/2 op
Ruokapalvelujen suunnittelu 2 op
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Verkkotentit, itsearviointi, vertaisarviointi ja opettajan antama palaute. Opintojakson arviointikehikko ja arvosanan muodostuminen Learnissa.
Arviointi 1-5/täydennettävä
Enrollment
06.11.2023 - 17.11.2023
Timing
04.03.2024 - 30.04.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 100
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Eeva Koljonen
- Laura Pulkkinen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Groups
-
MRKT23SVTourism and service business, online studies
Objective
You can identify food production methods and systems as well as the principles of drawing up catering services and different ways of implementing food services.
You can plan and implement key duties in catering services and know the responsibilities.
You can use and utilize the nutrition management system for planning and apply in-house control systems in food business according to legislation.
Content
What kind of food production methods and systems are in use?
What are the principles and operating models of meal and menu planning?
How are food services planned and carried out in a sustainable and customer-oriented way, utilizing professional kitchen practices and equipment?
How are ERP systems used in catering services?
How is in-house control carried out in food business?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali pääosin Learnissa
Halutessa voi hankkia teoksen: Kakkonen, Mäkynen, Tiusanen, Viinikka. Kokkiprokkis. Uusin painos. SanomaPro.
Yksilölliset oppimisväylät
Verkkototeutus: Opiskelijoille lähetetään opiskelusähköpostiin ohjeet Learnin opintojaksoalustalle kirjautumiseen.Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisten suoritusten tekeminen aikataulun mukaisesti. Opintojaksolla järjestetään opintojakson info tilaisuus, joka tallennetaan. Lisäksi järjestetään virtuaaliluentoja 4 kertaa ja 2 klinikkakertaa/ opintojen ohjausta Teamsissa.
Aluksi perehdytään erilaisiin ruokatuotantotapoihin ja ruokapalvelujärjestelmiin ja opiskellaan ruokatuotantoa ammattikeittön näkökulmasta. Lisäksi opiskellaan Jamix tuotannonohjausjärjestelmän perusteet ;soveltaminen reseptiikan hallintaan, ateria - ja ruokalistasuunnitteluun, hinnoitteluun ja ostotoimintaan, ravitsemukseen ja hiilijalanjäljen laskentaan. Lisäksi opiskellaan aterioiden suunnittelua ja koostamista. Omavalvonnan soveltaminen ruokapalveluissa on keskeinen osa opintoja. Opintoihin sisältyy verkkotenttejä, keskustelu ja tehtäviä. Case tehtävänä on mahdollisuus osallistua Ruokaoivalluskilpailuun ja mahdollisuus kytkeä case-tehtävään osallistuminen Gastro Helsinki messuille 13.–15.3.2024
Opintoja nopeuttava oppimisväylä.
Opinnot voi suorittaa nopeutetusti omaan tahtiin.
Työhön integroitu oppimisväylä.
Jos työskentelet ruokapalveluissa ja haluat kytkeä opintojakson suorittamisen työhön, niin ole yhteydessä opintojakson opettajiin sopiaksesi suoritustavasta.
TKI ja työelämäyhteistyö
Tehtäviä voi kytketään omaan työhön, työelämään ja/tai hankkeisiin.
Mahdollisuus osallistua Ruokaoivalluskilpailuun.
Tentit ja muut määräajat
Tenttien ja tehtävien aikataulut ovat Learnissa ja ne voi pääosin suorittaa oman aikataulun mukaan opintojakson aikana.
Opiskelijan työmäärä
Laajuus on 5 op x 27 h eli 135 tuntia opiskelijan työtä, joka koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, yksilö- pari ja pienryhmätehtävistä ja verkkotenteistä.
Toteutuksen osien kuvaus
Ammattikeittiössä toimiminen ja laitteet 1 op
Omavalvonta ja puhtaanapito 1 op
Reseptiikka ja tuotannonohjaus ( Jamix) 1 op
Ammattikeittiön tuotantotavat ja prosessit 1 op
Ruokapalvelujen suunnittelu ja vastuullisuus 1op
Further information
Opintojakson info nauhoitteena opintojaksoalustalla
2 x klinikkatunnit ( tehtävät ja opintojakson suorittaminen)
4 teemoitettua verkkotapaamista
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Verkkotentit, itsearviointi, vertaisarviointi ja opettajan antama palaute. Opintojakson arviointikehikko ja arvosanan muodostuminen Learnissa.
Arviointi 1-5/täydennettävä
Enrollment
06.04.2023 - 21.04.2023
Timing
30.10.2023 - 17.12.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 100
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Eeva Koljonen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Groups
-
MRMI23KVTourism and Service Business, online studies
Objective
You can identify food production methods and systems as well as the principles of drawing up catering services and different ways of implementing food services.
You can plan and implement key duties in catering services and know the responsibilities.
You can use and utilize the nutrition management system for planning and apply in-house control systems in food business according to legislation.
Content
What kind of food production methods and systems are in use?
What are the principles and operating models of meal and menu planning?
How are food services planned and carried out in a sustainable and customer-oriented way, utilizing professional kitchen practices and equipment?
How are ERP systems used in catering services?
How is in-house control carried out in food business?
Opiskelumateriaali
Sähköinen opiskelumateriaali Learn pohjalta
Yksilölliset oppimisväylät
Verkkototeutus: Opiskelijoille lähetetään opiskelusähköpostiin ohjeet Learnin opintojaksoalustalle kirjautumiseen.Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisten suoritusten tekeminen aikataulun mukaisesti. Opintojaksolla järjestetään live orientaatioluento (tallennetaan), virtuaaliluentoja ja yhteisiä opintojen ohjaustilaisuuksia verkossa. Aluksi perehdytään erilaisiin ruokatuotantotapoihin ja ruokapalvelujärjestelmiin ja opiskellaan ruokatuotantoa ammattikeittön näkökulmasta. Lisäksi opiskellaan Jamix tuotannonohjausjärjestelmän perusteet ;soveltaminen reseptiikan hallintaan, ateria - ja ruokalistasuunnitteluun, hinnoitteluun ja ostotoimintaan, ravitsemukseen ja hiilijalanjäljen laskentaan. Lisäksi opiskellaan aterioiden suunnittelua ja koostamista. Omavalvonnan soveltaminen ruokapalveluissa on keskeinen osa opintoja. Opintoihin sisältyy tehtäviä ja verkkotenttejä.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä ja työhön integroitu oppimisväylä.
Jos työskentelet ruokapalveluissa ja haluat kytkeä opintojakson suorittamisen työhön, niin ole yhteydessä opintojakson vastaavan opettajaan sopiaksesi suoritustavasta
TKI ja työelämäyhteistyö
Tehtäviä voi kytketään omaan työhön tai työelämään ja/tai hankkeisiin.
Tentit ja muut määräajat
Virtuaalitentit Learnissa.
Opiskelijan työmäärä
5 x 27 h eli 135 tuntia opiskelijan työtä, joka koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, yksilö- pari ja pienryhmätehtävistä ja verkkotenteistä
Toteutuksen osien kuvaus
Ammattikeittiössä toimiminen ja laitteet 1 op
Omavalvonta ja puhtaanapito 1 op
Reseptiikka ja tuotannonohjaus ( Jamix) 1 op
Ammattikeittiön tuotantotavat ja prosessit 1 op
Ruokapalvelujen suunnittelu ja vastuullisuus 1op
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Verkkotentit, itsearviointi, vertaisarviointi ja opettajan antama palaute.
Arviointi 1-5/täydennettävä
Enrollment
07.11.2022 - 18.11.2022
Timing
06.03.2023 - 30.04.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 80
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Laura Pulkkinen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Groups
-
MRMI22SPTourism and Service Business, full-time studies
-
MRKT22SVTourism and service business, online studies
Objective
You can identify food production methods and systems as well as the principles of drawing up catering services and different ways of implementing food services.
You can plan and implement key duties in catering services and know the responsibilities.
You can use and utilize the nutrition management system for planning and apply in-house control systems in food business according to legislation.
Content
What kind of food production methods and systems are in use?
What are the principles and operating models of meal and menu planning?
How are food services planned and carried out in a sustainable and customer-oriented way, utilizing professional kitchen practices and equipment?
How are ERP systems used in catering services?
How is in-house control carried out in food business?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali on pääosin Learn alustalla
Yksilölliset oppimisväylät
Verkkototeutus: Opiskelijoille lähetetään opiskelusähköpostiin ohjeet Learnin opintojaksoalustalle kirjautumiseen.Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisten suoritusten tekeminen aikataulun mukaisesti. Opintojaksolla järjestetään Teamsissa orientaatioluento (tallennetaan) ja kolme vapaaehtoista Teams työpajaa. Aluksi perehdytään erilaisiin ruokatuotantotapoihin ja ruokapalvelujärjestelmiin ja opiskellaan ruokatuotantoa ammattikeittön näkökulmasta. Lisäksi opiskellaan Jamix tuotannonohjausjärjestelmän perusteet;soveltaminen reseptiikan hallintaan, ateria - ja ruokalistasuunnitteluun, hinnoitteluun ja ostotoimintaan, ravitsemukseen ja hiilijalanjäljen laskentaan. Lisäksi opiskellaan aterioiden ja ruokalistojen vastuullista suunnittelua. Puhtaanpidon ja omavalvonnan soveltaminen ruokapalveluissa on keskeinen osa opintoja. Opintoihin sisältyy tehtäviä ja verkkotentti. Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä ja työhön integroitu oppimisväylä.
Jos työskentelet ruokapalveluissa ja haluat kytkeä opintojakson suorittamisen työhön, niin ole yhteydessä opintojakson vastaavan opettajaan sopiaksesi suoritustavasta
TKI ja työelämäyhteistyö
Tehtäviä voi kytketään omaan työhön tai työelämään ja/tai hankkeisiin.
Tentit ja muut määräajat
Virtuaalitentit Learnissa voi suorittaan joustavasti oman aikataulun mukaan.
Opiskelijan työmäärä
Laajuus: 1op=27h on 135 tuntia opiskelijan työtä, joka koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, yksilö- pari ja pienryhmätehtävistä ja verkkotenteistä
Toteutuksen osien kuvaus
Ammattikeittiössä toimiminen ja laitteet
Omavalvonta ja puhtaanapito
Reseptiikka ja tuotannonohjaus ( Jamix)
Ammattikeittiön tuotantotavat ja prosessit
Ruokapalvelujen suunnittelu ja vastuullisuus
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Verkkotentit, itsearviointi, vertaisarviointi ja opettajan antama palaute.
Arviointi 1-5/täydennettävä
Hyvä ( 3-4) opiskelija osaa
käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä ruokapalvelujen suunnittelun ja toteutuksen eri tilanteissa
•etsiä tietoa ruokapalvelualan keskeisistä tietolähteistä
•hahmottaa ruokapalvelujen tehtäväkokonaisuuksia
•toimia johdonmukaisesti ruokapalvelujen suunnittelussa asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
•käyttää keskeisiä ruokapalvelualan malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita ruokapalvelujen työtehtävissä
•toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti
Enrollment
06.04.2022 - 22.04.2022
Timing
24.10.2022 - 18.12.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 100
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Eeva Koljonen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Groups
-
MRMI22KVTourism and Service Business, online studies
Objective
You can identify food production methods and systems as well as the principles of drawing up catering services and different ways of implementing food services.
You can plan and implement key duties in catering services and know the responsibilities.
You can use and utilize the nutrition management system for planning and apply in-house control systems in food business according to legislation.
Content
What kind of food production methods and systems are in use?
What are the principles and operating models of meal and menu planning?
How are food services planned and carried out in a sustainable and customer-oriented way, utilizing professional kitchen practices and equipment?
How are ERP systems used in catering services?
How is in-house control carried out in food business?
Opiskelumateriaali
Sähköinen opiskelumateriaali Learn pohjalta
Yksilölliset oppimisväylät
Verkkototeutus: Opiskelijoille lähetetään opiskelusähköpostiin ohjeet Learnin opintojaksoalustalle kirjautumiseen.Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisten suoritusten tekeminen aikataulun mukaisesti. Opintojaksolla järjestetään live orientaatioluento (tallennetaan), tallennettuja virtuaaliluentoja ja yhteisiä opintojen ohjaustilaisuuksia Teams alustan kautta. Aluksi perehdytään erilaisiin ruokatuotantotapoihin ja ruokapalvelujärjestelmiin ja opiskellaan ruokatuotantoa ammattikeittön näkökulmasta. Lisäksi opiskellaan Jamix tuotannonohjausjärjestelmän perusteet ;soveltaminen reseptiikan hallintaan, ateria - ja ruokalistasuunnitteluun, hinnoitteluun ja ostotoimintaan, ravitsemukseen ja hiilijalanjäljen laskentaan. Lisäksi opiskellaan aterioiden suunnittelua ja koostamista. Omavalvonnan soveltaminen ruokapalveluissa on keskeinen osa opintoja. Opintoihin sisältyy tehtäviä ja verkkotentti.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä ja työhön integroitu oppimisväylä.
Jos työskentelet ruokapalveluissa ja haluat kytkeä opintojakson suorittamisen työhön, niin ole yhteydessä opintojakson vastaavan opettajaan sopiaksesi suoritustavasta
TKI ja työelämäyhteistyö
Tehtäviä voi kytketään omaan työhön tai työelämään ja/tai hankkeisiin.
Tentit ja muut määräajat
Aikataulutetut virtuaalitentit Learnissa.
Opiskelijan työmäärä
1op=27h opiskelijan työtä, joka koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, yksilö- pari ja pienryhmätehtävistä ja verkkotenteistä
Toteutuksen osien kuvaus
Ammattikeittiössä toimiminen ja laitteet 1 op
Omavalvonta ja puhtaanapito 1 op
Reseptiikka ja tuotannonohjaus ( Jamix) 1 op
Ammattikeittiön tuotantotavat ja prosessit 1 op
Ruokapalvelujen suunnittelu ja vastuullisuus 1op
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Verkkotentit, itsearviointi, vertaisarviointi ja opettajan antama palaute.
Arviointi 1-5/täydennettävä
Enrollment
08.11.2021 - 21.11.2021
Timing
07.03.2022 - 01.05.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Laura Pulkkinen
Groups
-
MRKT21SVTourism and service business, online studies
-
MRMI21SVTourism and Service Business, online studies
Objective
You can identify food production methods and systems as well as the principles of drawing up catering services and different ways of implementing food services.
You can plan and implement key duties in catering services and know the responsibilities.
You can use and utilize the nutrition management system for planning and apply in-house control systems in food business according to legislation.
Content
What kind of food production methods and systems are in use?
What are the principles and operating models of meal and menu planning?
How are food services planned and carried out in a sustainable and customer-oriented way, utilizing professional kitchen practices and equipment?
How are ERP systems used in catering services?
How is in-house control carried out in food business?
Opiskelumateriaali
Sähköinen opiskelumateriaali Learn pohjalta
Yksilölliset oppimisväylät
Verkkototeutus: Opiskelijoille lähetetään opiskelusähköpostiin ohjeet Learnin opintojaksoalustalle kirjautumiseen.Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisten suoritusten tekeminen aikataulun mukaisesti. Opintojaksolla järjestetään live orientaatioluento (tallennetaan), opintojen ohjaustilaisuus Teams alustan kautta. Aluksi perehdytään erilaisiin ruokatuotantotapoihin ja ruokapalvelujärjestelmiin ja opiskellaan ruokatuotantoa ammattikeittön näkökulmasta. Lisäksi opiskellaan Jamix tuotannonohjausjärjestelmän perusteet ;soveltaminen reseptiikan hallintaan, ateria - ja ruokalistasuunnitteluun, hinnoitteluun ja ostotoimintaan, ravitsemukseen ja hiilijalanjäljen laskentaan. Lisäksi opiskellaan aterioiden suunnittelua ja koostamista. Omavalvonnan soveltaminen ruokapalveluissa on keskeinen osa opintoja. Opintoihin sisältyy tehtäviä ja verkkotenttejä
Opintoja nopeuttava oppimisväylä ja työhön integroitu oppimisväylä.
Jos työskentelet ruokapalveluissa ja haluat kytkeä opintojakson suorittamisen työhön, niin ole yhteydessä opintojakson vastaavan opettajaan sopiaksesi suoritustavasta
Tentit ja muut määräajat
Aikataulutettu virtuaalitentti Learnissa.
Opiskelijan työmäärä
1op=27h opiskelijan työtä, joka koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, yksilö- pari ja pienryhmätehtävistä ja verkkotenteistä
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Verkkotentit, itsearviointi ja opettajan antama palaute.
Arviointi 1-5/täydennettävä
Enrollment
08.11.2021 - 21.11.2021
Timing
10.01.2022 - 30.04.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
12 - 35
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Laura Pulkkinen
Teacher in charge
Laura Pulkkinen
Groups
-
MRMI21SPTourism and Service Business, full-time studies
Objective
You can identify food production methods and systems as well as the principles of drawing up catering services and different ways of implementing food services.
You can plan and implement key duties in catering services and know the responsibilities.
You can use and utilize the nutrition management system for planning and apply in-house control systems in food business according to legislation.
Content
What kind of food production methods and systems are in use?
What are the principles and operating models of meal and menu planning?
How are food services planned and carried out in a sustainable and customer-oriented way, utilizing professional kitchen practices and equipment?
How are ERP systems used in catering services?
How is in-house control carried out in food business?
Opiskelumateriaali
Learnissa
Yksilölliset oppimisväylät
Päivätoteutus: Opiskelijoille lähetetään sähköpostiin ohjeet Learnin opintojaksoalustalle kirjautumiseen.
Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson lähiopetukseen ja opetuskeittiötyskentelyyn osallistuminen ja osaamistavoitteiden mukaisten tehtävien case tehtävien tekeminen. Opintojakso koostuu luennoista, tuntitehtävistä, käytännön työskentelystä opetuskeittiössä tiimityöskentelynä.
Aluksi perehdytään erilaisiin ruokatuotantotapoihin ja ruokapalvelujärjestelmiin ja opiskellaan ruokatuotantoa ammattikeittön näkökulmasta. Lisäksi opiskellaan Jamix tuotannonohjausjärjestelmän perusteet ja soveltaminen reseptiikan hallintaan, ateria - ja ruokalistasuunnitteluun, hinnoitteluun, ostoihin, ravintoarvolaskentaan ja hiilijalanjäljen arvioitiin. Lisäksi opiskellaan aterioiden ja ruokalistojen suunnittelua ja koostamista. Omavalvonnan soveltaminen ruokapalveluissa on keskeistä. Opintoihin sisältyy tehtäviä, verkkotestejä ja case tehtäviä.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä ja työhön integroitu oppimisväylä.
Jos työskentelet ruokapalveluissa ja haluat kytkeä opintojakson suorittamisen työhön, niin ole yhteydessä opintojakson vastaavan opettajaan sopiaksesi suoritustavasta.
Evaluation scale
1-5