Skip to main content

Tourism and hospitality as industriesLaajuus (5 cr)

Code: MR00FD69

Credits

5 op

Objective

You can describe the different sectors of the tourism and hospitality industry.
You know the roles of the network of operators and the importance of cooperation in the operations of companies.
You understand the importance of responsibility and multiculturalism in the tourism and hospitality industry.
You know the key international, national and regional strategies and regulations that steer the tourism and hospitality industry.

Content

Which subareas does the tourism and hospitality industry cluster consist of, and what are the specific characteristics of the industry?
What is the significance of cooperation between different sectors of the tourism and hospitality industry for the sector's companies?
How should responsibility and its different aspects be taken into account in the tourism and hospitality industry?
What are multicultural skills and how can they be used in the field?
Which are the key international, national and regional strategies and regulations that steer the tourism and hospitality industry?

Enrollment

04.11.2024 - 17.11.2024

Timing

13.01.2025 - 09.03.2025

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

2 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work

Campus

Ecampus

Teaching languages
  • Finnish
Seats

20 - 40

Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
Teachers
  • Hanna Ukkola
  • Sini Laukkanen
Teacher in charge

Hanna Ukkola

Groups
  • MRAMI25KV
    Tourism and hospitality, online studies

Objective

You can describe the different sectors of the tourism and hospitality industry.
You know the roles of the network of operators and the importance of cooperation in the operations of companies.
You understand the importance of responsibility and multiculturalism in the tourism and hospitality industry.
You know the key international, national and regional strategies and regulations that steer the tourism and hospitality industry.

Content

Which subareas does the tourism and hospitality industry cluster consist of, and what are the specific characteristics of the industry?
What is the significance of cooperation between different sectors of the tourism and hospitality industry for the sector's companies?
How should responsibility and its different aspects be taken into account in the tourism and hospitality industry?
What are multicultural skills and how can they be used in the field?
Which are the key international, national and regional strategies and regulations that steer the tourism and hospitality industry?

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali on Learn-ympäristössä.

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojaksolla opiskellaan Learn-verkko-oppimisympäristössä. Opintojakso on jaettu kolmeen teemaan: toimintaympäristö, yhteistyö ja vastuullisuus sekä monikulttuurisuus ja kansainvälisyys. Opintojaksolla on tehtäviä, jotka voi suorittaa itsenäisesti tai vaihtoehtoisesti osan niistä parin kanssa. Opintojaksolla ei ole tenttiä. Opiskelu on itsenäistä Learn-ympäristössä, ja lisäksi opintojaksolla on teemojen mukaiset luennot verkossa. Luennot tallennetaan myös myöhemmin katsottavaksi. Pääsystä opintojaksoalustalle ilmoitetaan infokirjeellä etukäteen. Pääsy opintojaksolle avautuu viimeistään opintojakson alkamispäivänä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakson tehtäviä voi soveltaa omaan työtehtävään,työpaikkaan tai hankkeeseen. Opintojaksolla voi olla vierailija työelämästä.

Tentit ja muut määräajat

Opintojakson tehtävät tulee suorittaa opintojakson aikana. Suosituspalautuspäivät on nähtävillä Learn-ympäristössä opintojen rytmittämiseksi.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä on 135 tuntia. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.

Toteutuksen osien kuvaus

1. Toimintaympäristö
2. Yhteistyö ja vastuullisuus
3. Monikulttuurisuus ja kansainvälisyys

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakso arvioidaan kokonaisuudessaan asteikolla 1-5. Opintojakson suoritukseen kuuluu kaikkien oppimistehtävien hyväksytty suoritus. Arviointi tehdään suhteessa opintojakson oppimistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.