Tourism and hospitality as industriesLaajuus (5 cr)
Code: MR00FD69
Credits
5 op
Objective
You can describe the different sectors of the tourism and hospitality industry.
You know the roles of the network of operators and the importance of cooperation in the operations of companies.
You understand the importance of responsibility and multiculturalism in the tourism and hospitality industry.
You know the key international, national and regional strategies and regulations that steer the tourism and hospitality industry.
Content
Which subareas does the tourism and hospitality industry cluster consist of, and what are the specific characteristics of the industry?
What is the significance of cooperation between different sectors of the tourism and hospitality industry for the sector's companies?
How should responsibility and its different aspects be taken into account in the tourism and hospitality industry?
What are multicultural skills and how can they be used in the field?
Which are the key international, national and regional strategies and regulations that steer the tourism and hospitality industry?
Enrollment
04.11.2024 - 17.11.2024
Timing
13.01.2025 - 09.03.2025
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
Teachers
- Hanna Ukkola
- Sini Laukkanen
Teacher in charge
Hanna Ukkola
Groups
-
MRAMI25KVTourism and hospitality, online studies
Objective
You can describe the different sectors of the tourism and hospitality industry.
You know the roles of the network of operators and the importance of cooperation in the operations of companies.
You understand the importance of responsibility and multiculturalism in the tourism and hospitality industry.
You know the key international, national and regional strategies and regulations that steer the tourism and hospitality industry.
Content
Which subareas does the tourism and hospitality industry cluster consist of, and what are the specific characteristics of the industry?
What is the significance of cooperation between different sectors of the tourism and hospitality industry for the sector's companies?
How should responsibility and its different aspects be taken into account in the tourism and hospitality industry?
What are multicultural skills and how can they be used in the field?
Which are the key international, national and regional strategies and regulations that steer the tourism and hospitality industry?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali on Learn-ympäristössä.
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojaksolla opiskellaan Learn-verkko-oppimisympäristössä. Opintojakso on jaettu kolmeen teemaan: toimintaympäristö, yhteistyö ja vastuullisuus sekä monikulttuurisuus ja kansainvälisyys. Opintojaksolla on tehtäviä, jotka voi suorittaa itsenäisesti tai vaihtoehtoisesti osan niistä parin kanssa. Opintojaksolla ei ole tenttiä. Opiskelu on itsenäistä Learn-ympäristössä, ja lisäksi opintojaksolla on teemojen mukaiset luennot verkossa. Luennot tallennetaan myös myöhemmin katsottavaksi. Pääsystä opintojaksoalustalle ilmoitetaan infokirjeellä etukäteen. Pääsy opintojaksolle avautuu viimeistään opintojakson alkamispäivänä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojakson tehtäviä voi soveltaa omaan työtehtävään,työpaikkaan tai hankkeeseen. Opintojaksolla voi olla vierailija työelämästä.
Tentit ja muut määräajat
Opintojakson tehtävät tulee suorittaa opintojakson aikana. Suosituspalautuspäivät on nähtävillä Learn-ympäristössä opintojen rytmittämiseksi.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on 135 tuntia. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
Toteutuksen osien kuvaus
1. Toimintaympäristö
2. Yhteistyö ja vastuullisuus
3. Monikulttuurisuus ja kansainvälisyys
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakso arvioidaan kokonaisuudessaan asteikolla 1-5. Opintojakson suoritukseen kuuluu kaikkien oppimistehtävien hyväksytty suoritus. Arviointi tehdään suhteessa opintojakson oppimistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.